Kiss headliner lørdagen under årets Kollen Sommerfestival. Foto: Scanpix/Reuters/Mario Anzuoni

Kiss headliner lørdagen under årets Kollen Sommerfestival. Foto: Scanpix/Reuters/Mario Anzuoni

Kiss til Kollen

- Dere ville ha det beste, dere fikk det beste, sier Gene Simmons.

Skrevet av:
Publisert 15:25 3 mai, 2012

Det har lenge vært klart at superstjernen Rihanna skal headline Kollen Sommerfestivals første dag, og i dag ble det klart at Kiss – verdens mest ikoniske rockeband – avslutter festivalens andre dag. Dette blir den eneste konserten Kiss gjør i Skandinavia i sommer, og bookingsjef Pål Jakobsen er godt fornøyd med og fått bekreftet de levende legendene til festivalen.

- Kiss lørdag på den store scenen på Kollen er en drøm å få presentere. Skal man virkelig få oppleve et band som Kiss må man gjøre det på en scene som rettferdiggjør størrelsen på bandet. Det har vi som eneste festival i Norge på Kollen. Det skal rett og slett bli vanvittig kult å få gi Oslo en eksklusiv konsert med verdens største rock ’n’ roll-sirkus som avslutning på den aller første utgaven av Kollen, sier Pål Jakobsen, bookingansvarlig for Kollen i en pressemelding.

Og det var kanskje bra at Kiss ble booket til lørdagen og Rihanna til fredagen. Hadde de spilt samme dag kunne det nemlig blitt litt av et lurveleven backstage. Tidligere i år uttalte nemlig Gene ”The Demon” Simmons under en pressekonferanse i forbindelse med sommeren turné at han syntes Rihanna både er uekte og synger som en karaokeartist.

Kiss har både med og uten sminke solgt over 100 millioner album verden over, og holder fortsatt rekorden for flest gullplater tildelt et amerikansk rockeband. Legendene står bak klassiske gigantlåter som ”I Was Made For Lovin’ You”, ”Crazy Crazy Nights”, ”Detroit Rock City” og ”Rock & Roll All Nite”, og Gene Simmons lover ubeskjedent selv at dette blir en opptreden for rockehistoriebøkene:

- Dere ville ha det beste, dere fikk det beste. Så ta med sikkerhetsbelter og hjelm, det kommer til å bli tidenes show, lover Simmons i en pressemelding til festivalen.

I tillegg til Rihanna kan festivalen som arrangeres 29-30. juni skimte med artister som Noel Gallagher’s High Flying Birds, Billy Idol og Alison Krauss & Union Station feat. Jerry Douglas.

Dette er hvordan Kollen Sommerfestival ser for seg at årets festival blir:

Tags: , , ,

Del "Kiss til Kollen"
 

7 kommentarer på “Kiss til Kollen”

 1. Anonym sier:

  Er dette en nyhet!?! Kiss er «has beens» så det holder. Geriatrisk samling. Sukk!!!

 2. Anonym sier:

  Er dette en nyhet!?! Kiss er «has beens» så det holder. Geriatrisk samling. Sukk!!!

 3. Anonym sier:

  Kiss ruler :)

  «Put your hand in my pocket and grabb on to my rocket»

  Lyrikk på et høyt plan :)

Legg igjen en kommentar