Eric Singer (til venstre) og Tommy Thayer, her ved en annen anledning, forklarer hvorfor Kiss ga ut et nytt album. Foto: NTB Scanpix / Isaac Brekken, AP Photo.

Eric Singer (til venstre) og Tommy Thayer, her ved en annen anledning, forklarer hvorfor Kiss ga ut et nytt album. Foto: NTB Scanpix / Isaac Brekken, AP Photo.

Kiss ombestemte seg

Trommisen og gitaristen i Kiss forklarer Lydverket hvorfor bandet, som var på avskjedsturné, snudde og laget et av sine beste album på mange år.

Skrevet av:
Publisert 16:48 30 juni, 2012

Lørdag kveld spiller Kiss som siste band ut på første utgave av Kollen Sommerfestival. Dette er én av to konserter bandet gjør i Europa denne sommeren. Deretter drar de ut på turné i USA med Mötley Crüe. Det er flere grunner til at Norge ble eneste stoppested i Europa i tillegg til London.

Tommy Thayer på scenen sammen med Paul Stanley og resten av Kiss i 2010. Foto: NTB Scanpix / Sebastian Willnow, AFP Photo.

Tommy Thayer på scenen sammen med Paul Stanley og resten av Kiss i 2010. Foto: NTB Scanpix / Sebastian Willnow, AFP Photo.

- Det er fordi dere er spesielle, vi bare MÅTTE spille i Oslo, ler en fleipete Tommy Thayer.

- Nei, det er en kombinasjon av flere faktorer. Opprinnelig skulle vi spille på Sonisphere, men den blei av en eller annen grunn kansellert. Men så hadde vi en del promoarbeid i London som allerede var planlagt, og så fikk vi tilfeldigvis et tilbud om å spille på denne festivalen, og slo vi til. Så det handla mye om timing.

Les også:

Fansen som har møtt opp for Kollen Sommefestival får imidlertid ikke høre den nye singelen ”Hell Or Halleluja”, som er første smakebit fra det kommende albumet Monster, selv om den slippes kommende mandag.

- Hovedgrunnen til at vi kom hit var for å gjøre promoarbeid for det kommende albumet i London, så vi skal spille den når vi kommer dit. Vi kan ikke spille den før den faktisk er gitt ut – på mandag, forklarer Eric Singer.

- Det er fornuft i det, legger Thayer til.

- Vi vil ikke at den nye låta skal ha premiere fra en eller annen billig opptaker på YouTube.

Eric Singer og Tommy Thayer har forskjellige bakgrunner for hvorfor de er blitt en del av Kiss der Paul Stanley og Gene Simmons er de eneste gjenværende originalmedlemmene. De to har fått livene sine snudd på hodet etter at de blei med i det omreisende sirkuset.

Eric Singer føler seg heldig som endte opp i Kiss.

- Alt i livet blir til en viss grad påvirka av det, men jeg føler meg veldig velsigna og heldig. Jeg har vært i musikkbransjen i mange år. Jeg er 54 år gammel og jeg er sikker på at Tommy er enig i dette; Vi ser mange av venner som vi begynte å spille sammen med, som forsøker å gjøre det samme, men som aldri får muligheten til å spille i et så stort band.

- Vi har jobba hardt for å komme dit vi er i dag, men føler meg heldig som har fått denne muligheten.

- Å få spille i Kiss, et av tidenes mest berømte band, føles på mange måter som å ha funnet «den hellige gralen», sier Tommy.

- Men vi er ikke her bare fordi vi har hatt flaks.

- Vi er med her fordi det er meninga, fordi vi har fortjent det, legger Singer ivrig til.

- Det er enkelt for enkelte i publikum og si at ”det der kunne jeg også gjort”, eller ”det der er enkelt, jeg er like god som ham». Det er lett å være ”baksetesjåføren” og mene slikt, men det er ikke sånn at alle kan gjøre dette. Dette handler om så mye mer enn evnen til å kunne spille notene. Det er mye mer som skal til for å være i et band og være profesjonell musiker på dette nivået.

Paul Stanley og Gene Simmons’ ”leiesoldater” sier kjemien i bandet er veldig god og det er også mye av grunnen til at det kom et nytt album for to år siden som fikk så mang gode anmeldelser.

- Du har rett. Vi hadde avskjedsturnéer, bandet forandra seg og i mange år sa de (Paul og Gene red. anm.) at vi ikke skulle spille inn noe ny musikk.

- Men på turnéen vi var på i Europa i 2008 gikk så bra. Så da vi kom tilbake sa Paul og Gene at ”dette bandet er virkelig fantastisk, så kanskje vi burde spille inn et nytt album”. Så det skjedde egentlig ganske fort og ut av det blå, sier Thayer.

- Dere bare ombestemte dere?

- Ja, de [Paul og Gene] gjorde det. Det er de som tar slike avgjørelser.

Eric Singer bryter inn og forteller om et ordtak han mener er viktig i denne sammenhengen.

Eric Singer. Foto: Promo.

Eric Singer. Foto: Promo.

- Jeg har et ordtak hengende på kjøleskapet mitt hjemme – jeg har hatt det der i mange år. Det er av John Lennon og sier; «Livet er det som skjer mens du legger planer». Det er et av de aller beste sitatene som finnes, og jeg forsøker alltid å ha det med meg. For livet blir ikke alltid slik man hadde planlagt.

- Og jeg tror det også gjelder for Kiss. Bandet hadde en bestemt kurs, på vei muligens mot slutten. Men kjemien og sammensettinga av bandet endra seg, og det skapte en endring. Og den endringa skapte kreativitet, ny musikk og uten den forandringa ville du i dag antagelig ikke hatt et turnerende Kiss, mener Eric Singer.

Da Sonic Boom kom for to år siden var det mange som sperra opp øya og innså at Kiss fortsatt kunne lage et godt album. Mange mener det er den beste samlinga låter bandet har laga siden slutten av 70- eller tidlig på 80-tallet.

- Sonic Boom var på mange måter et slags eksperiment. Det at vi sammen spilte inn et album og sammen fant ut hvordan det skulle fungere, forklarer Thayer.

- Visjonen var å laget et klassisk Kiss-album, og det gjorde vi, og jeg synes vi gjorde det godt, legger han til og gir fansen håp om hvordan neste album – Monster, kommer til å bli.

- På dette albumet tar vi det til et helt nytt nivå, og her tror jeg man vil oppdage at vi virkelig har fått luft under vingene. Jeg tror folk kommer til å bli overraska over hva de får høre.

Tags: , , , , , ,

Del "Kiss ombestemte seg"
 

5 kommentarer på “Kiss ombestemte seg”

  1. «Laget beste album på lange»? 

  2. «Laget beste album på lange»? 

  3. «…best album på lange»? Er dette en ekstremt forhastet artikkel, ren slurvefeil på NRK sin side, eller ett eller annet ordspill som jeg ikke forstår?

  4. [...] Les også: Kiss ombestemte seg [...]

  5. KISS må man hente elske eller hate… Hater de ikke akkurat da…men jeg er ganske sikker på at jeg hadde vært dritflau hvis Gene Simmons hadde vært bestefaren min… Kunne de ikke heller bare laget kul musikk da, og droppet sirkuskostymene?? Men det kanskje bare jeg som er rar… :)

Legg igjen en kommentar