Årets dommerpanel: Randy Jackson, Jennifer Lopez og Randy Jackson. Programleder Ryan Seacrest til høyre.

Årets dommerpanel: Randy Jackson, Jennifer Lopez og Randy Jackson. Programleder Ryan Seacrest til høyre.

Amerikansk idolnedtur

American Idol flopper i sin tiende sesong, etter at gudfar Simon Cowell er erstattet med Steven Tyler og Jennifer Lopez.

Skrevet av:
Publisert 10:00 23 januar, 2011

Alle moderne talentshows mor er tilbake på amerikanske tv-skjermer. American Idol startet sin tiende sesong denne uken, men for første gang kommer ikke verdens mest kjente talentdommer til å være med på å bestemme skjebnen til de tusenvis av håpefulle popstjerner in spe . Simon Cowell har nemlig forlatt konseptet til fordel for sitt eget, noe beslektede konsept X-Factor, som begynner sin første runde på amerikanske tv-skjermer senere i år. Etter premieren på siste sesong peker det i retning av at hans erstattere, Steven Tyler og Jennifer Lopez, ikke helt makter å fylle hans håndlagde italienske sko, melder Billboard.

Etter å ha vært det mest sette tv-programmet i USA i seks år på rad, falt seerstatistikken med 13 prosent fra fjoråret. 26,1 millioner seere er riktignok respektabelt nok, men sammenlignet med formtoppen i 2007, da sesongpremieren tiltrakk 37,4 millioner ivrige amerikanere, er det tydelig at interessen for flaue sangprestasjoner, tørrvittige dommere, dånende 16-åringer og stadig nye tolkinger av Leonard Cohen er dalende.

Flere har antydet at det var Simon Cowell selv som i stor grad trakk seerene tilbake år etter år. Cowell fikk med tiden en smått ikonisk status som følge av sin, tja, skarpe tunge, og dannet skole i slemhet blant dommere i Idol-konseptets mange avleggere verden rundt. Verken Tyler, Lopez eller veteran Randy Jackson kunne helt følge opp i første runde, med to tannløse timer som resultat.

Tiden er inne for noen klassiske Cowell-øyeblikk:

 

Tags: , , , , ,

Del "Amerikansk idolnedtur"

Legg igjen en kommentar