Odd Future Wolf Gang Kill Them All, her ved Hodgy Beats på Hovefestivalen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Odd Future Wolf Gang Kill Them All, her ved Hodgy Beats på Hovefestivalen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Odd Future - The OF Tape Vol. 2

Kidsa gjentar seg

Intet nytt under California-solen fra Odd Future-gjengen.

Skrevet av:
Publisert 13:51 29 mars, 2012

En jente som snakker om at hun har sugd kuken til fem av Tylers venner, sær, nedstrippet R&B-pastisj anno Neptunes i 2003, off-beat og skranglete lydbilde. Det er lett å anse en nok en runde med disse elementene som vellykket lek av OFWGKTA, rapagastene fra California. Men etter ca. et dusin slipp fra gjengen siden oppstarten i 2007, hører man gjentagelsene; produksjonen er solid, men følelsen av at Tyler & co fortsatt rir på “å, de er så sprø, ass”-bølgen har sneket seg inn.

Et amerikansk nettsted skriver i sin anmeldelse av dette miksteipalbumet at “… their persona of menace has been blunted.” Det er forsåvidt et poeng det er vanskelig å argumentere mot.

«Oldie» fra The OF Tape Vol. 2:

Men talentfulle er de, det har aldri vært noe spørsmål om dét. Frontkis Tyler, The Creator får mye skryt, noe som overskygger flere av Odd Futures flinke medlemmer – med unntak av Frank Ocean og ekstremt omtalte Earl Sweatshirt, som nå er tilbake etter å ha vært borte siden hypen nådde sitt klimaks.

Hodgy Beats` distinkte stemme, Domo Genesis og duoen i MellowHype (MH, bestående av Left Brain og Hodgy, sto bak et av fjorårets beste kutt med “Loaded”) er ofte bra (førstnevntes cover av Hi-Teks klassiker “Round & Round” på Radical-teipen står fortsatt som en høydare i ungguttens katalog).

Det finnes selvsagt en del gode kutt her. “Ned Flander” som er en slags førstesingel, “Ya Know”, “Hcapd”, “Oldie” med Earl, Oceans “White”, “Analog 2” med Syd, OFs eneste kvinnelige medlem, er jo helt akseptable spor.

Men spørsmålet er om Odd Future (altså fellesskapet, ikke enkeltartister fra gjengen) skal fortsette med å leve ut drømmen om å være hedonismehelter, eller om de skal gidde å lage noe som for en gangs skyld ikke er repetitivt og sømløst.

«NY (Ned Flander)» fra The OF Tape Vol. 2:

Ali. R. S. Pour

Tags: , , , ,

Del "Kidsa gjentar seg"
 

7 kommentarer på “Kidsa gjentar seg”

 1. Henrik sier:

  Dette var (jammen) (meg) en (rotete) anmeldelse.

 2. Forsåvidt enig med anmeldelsen, det blir mye av det samme gamle, og jeg er keen på noe nytt. Heldigvis skal Tyler sin nye skive inneholde mer instrumentalt enn Bastard og Goblin.
  OF kommer nok uansett til å levere på Øya i år!

 3. Sorry! Men klarer ikke ta anmeldelsen seriøst når anmeldern liker Rick Ross…

 4. Synes at anmeldelsen mangler hvert fall en sang som er den beste på skiva! Rella er og blir en fantastisk sang med mye bra rim og «kødd»!

 5. På hvilken måte gjentar de seg? 

  Intet nytt? Vel det er helt nytt album, med flere nye sanger, så det er jo noe. Hadde faktisk ikke hørt så mye på første skiva deres da jeg kom over denne, men det er en videreføring, ikke en gjentagelse. 

 6. [...] Odd Future til Øya Les: Kidsa gjentar seg – anmeldelse av OF Tape, Vol. 2 Les: Wu-Tang Clan – galskap satt i [...]

Legg igjen en kommentar