Kent ser rødt

Kent har sluppet første single fra albumet RÖD som kommer i november. I mars spiller bandet i Bergen, Bodø og Oslo. «Töntarna» er navnet på singlen som kan kjøpes digitalt fra og med i dag. Definisjonen på en tönt er, i følge Wikipedia «en person som beter sig ovanligt enligt de lokala sociala normerna, gärna […]

Skrevet av:
Publisert 8:30 5 oktober, 2009
Minimalistisk coverart fra Kent (foto: Kent.nu)

Minimalistisk coverart fra Kent (foto: Kent.nu)

Kent har sluppet første single fra albumet RÖD som kommer i november. I mars spiller bandet i Bergen, Bodø og Oslo.

«Töntarna» er navnet på singlen som kan kjøpes digitalt fra og med i dag. Definisjonen på en tönt er, i følge Wikipedia «en person som beter sig ovanligt enligt de lokala sociala normerna, gärna (uppretande) barnsligt, ordningssamt och ordentligt eller klumpigt och tafatt, särskilt om person som många i dennes omgivning ser ner på.» Javel.

Om det 11-spor lange albumet, som er produsert av bandet selv i samarbeid med Jon «Joshua» Shumann, skriver Kent følgende på sine nettsider:

- Arbetet med RÖD påbörjades redan förra året då Berg & Sköld åkte till New York och i april i år begav sig Kent till Hansastudion/Meistersaal i Berlin. Efter det har arbetet fortsatt i Psykbunkern/Park Studio, Hyltinge Kyrka samt diverse vardagsrum.

Det står med andre ord ingenting om hvorvidt Kent har latt seg inspirere av Datarocks Red... Men Per Sinding-Larsen i SVT har snakket nærmere med frontman Joakim Berg om singlen og den nye platen. Les intervju her.

Låtliste:
1. 18:29-4
2. Taxmannen
3. Krossa Allt
4. Hjärta
5. Sjukhus
6. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)
7. Idioter
8. Svarta linjer
9. Ensamheten
10. Töntarna
11. Det Finns inga Ord

Tags: , , ,

Del "Kent ser rødt"
 

7 kommentarer på “Kent ser rødt”

 1. Nicolay sier:

  HURRA! :D

 2. Kim von Klev sier:

  Når i november kommer den? Håper inderlig den blir bedre enn forrige album.

 3. Albumet slippes 6. november.

 4. marius sier:

  nå var vel ikke tilbake til samtiden akkurat noe dårlig album, men spørs vel hva man liker , det nye er nok nærmest nettopp dette albumet , og ennå mer synth

 5. mita sier:

  herreguuud, så skuffende. tillbaka till samtiden er himmelen i forhold til röd..

 6. Roger sier:

  Endelig tilbake, og på sporet av «gamle takter». Mer synthrock som de tidligste albumene, og hvilket spennende lydbildet. Hørt det 4-5 ganger nå og det blir bare bedre og bedre.

 7. Kim von Klev sier:

  Tror egentlig bare jeg husker Tillbaka till samtiden som dritt fordi jeg hata synthpop når den kom ut. Noe yngre, noe dummere.

Legg igjen en kommentar