Kast ut grana, hyll kongen og 1969!

Kongen fyller 74 år i dag. Hvorfor ikke benytte anledningen til å kvitte seg med juletre og tørre småkaker til fordel for store tunge fødselsdagskaker? Eller er du sterk nok til å nyte et par peanøtt/banansandwicher stekt i smør? La meg gjøre et forsøk på å forklare hvorfor dette også vil være en passende måte å feire at […]

Skrevet av:
Publisert 15:04 8 januar, 2009
Rossavik.info og SonyBMG

Tid for endring. Foto: Rossavik.info og SonyBMG

Kongen fyller 74 år i dag. Hvorfor ikke benytte anledningen til å kvitte seg med juletre og tørre småkaker til fordel for store tunge fødselsdagskaker? Eller er du sterk nok til å nyte et par peanøtt/banansandwicher stekt i smør? La meg gjøre et forsøk på å forklare hvorfor dette også vil være en passende måte å feire at vi går inn i begynnelsen på slutten av et tiår.

1969 var et stort år for musikken, det er førti år siden, og det bør markeres. Et jublende sekstitall gikk ugjenkallelig mot slutten, og både på berømmelsens topper og i obskuritetens avsidesliggende daler skulle et nådeløst mørke sive inn. Depresjoner og tungsinn, nihilisme og motstand, tyngre droger og tyngre gitarer. Jammen ikke rart det kom mye flott musikk det året!

For en som slett ikke var der, er det mulig å tenke seg at 1969 startet på den tredje desember 1968. Elvis ’68 comeback ble vist på NBC. Etterpå var det bare å tørke sikkelet bort fra tv-skjermen og innse at skjelvende mann i svart skinndress er sexy, mens skjeggete fri kjærlighet og tullete fargerike uniformer ikke er det.

8 januar er dagen for å kaste ut julegrana, fort stappe i seg resten av pepperkakene og hylle kongen med alskens ikkejulerelaterte kaloribomber, mens vi håper at den økonomiske krisen kan bidra til et stort og inspirerende mørke slik at 2009 kan speile 1969 på en verdig måte.

Den triple dvd’en med Elvis ’68 Comeback anbefales, men om du har et uvanlig sterkt ulmende mørke i deg kan du prøve deg på Elvis favorittmat, som selvsagt bærer kongens navn: The Elvis.

Elvis egen kokk forklarer: «Toast two slices of soft white bread in a toaster. Spread peanut butter on one slice, slice banana on top of the peanut butter, and cover with the other piece of toast. Fry the sandwich in a hot skillet (stekepanne) with melted butter.»

Jeg vil ellers ikke anbefale noen å prøve seg på en lengre periode med Elvisdiett. HKM Elvis veide 159 kilo når han døde, 42 år gammel. Han var oppe i et inntak på 100.000 kalorier per dag, det er mer enn nok for å holde en indisk elefant i fin form. Elvis’ lege skrev ut mange piller for å bøte på de åpenbare problemene dette medførte.

Tags: , , , , , ,

Del "Kast ut grana, hyll kongen og 1969!"
 

2 kommentarer på “Kast ut grana, hyll kongen og 1969!”

  1. Ikke glem David Bowie, Jacob! 62 år i dag.

Legg igjen en kommentar