Kan Tom Jones ta en Johnny Cash?

I dag fyller Tom Jones 70 år. Han merker alderen tynge. Det lover godt. Bildene vi har sett av Tom Jones de siste årene, har ikke vist en mann som har eldes med verdighet. Botox, hårfarging og x antall plastiske operasjoner, fikk til slutt Tom Jones sin plastiske kirurg til å utbryte at om han […]

Skrevet av:
Publisert 12:06 7 juni, 2010

Tom Jones - Praise and Blame
I dag fyller Tom Jones 70 år. Han merker alderen tynge. Det lover godt.

Bildene vi har sett av Tom Jones de siste årene, har ikke vist en mann som har eldes med verdighet. Botox, hårfarging og x antall plastiske operasjoner, fikk til slutt Tom Jones sin plastiske kirurg til å utbryte at om han fortsatt med å stramme huden, så ville øyene «poppe» ut. Det kan nærmest virke som om Tom Jones har sittet med to bilder i handen, et av Johnny Cash og et av Paul Anka, og spurt seg selv: Hvilken vei tar jeg nå?

Og han ser ut til å ha valgt Cash. Da Johnny Cash slapp sin American Recordings plate i 1994, førte det til en ny vår for hans karriere. Det var levd liv i stemmen, og tekstene handlet i stor grad om å være i livets solnedgang. Slik er også tilfellet når Tom Jones neste måned slipper Praise and Blame.

Håret er hvitt, og låtene Jones har valgt, dreier seg om å møte sin skaper og hvor han vil havne etter Dommens dag. Mens hans tidligere hiter har hatt lettbente titler som «What`s new pussycat?» og «Sex Bomb», har titlene på Praise and Blame navn som «What good am I», «Lord help» og «Burning hell».  Vi snakker her tolkninger av diverse country, blues og gospel-låter, og som produsent har han brukt Ethan Johns, som tidligere blant annet har produsert Ryan Adams, Ray LaMontagne og Kings of Leon.

Praise and Blame kommer ut 26. juli, men du kan høre et pat av låtene på Tom Jones sin myspace-side.

Her kan du se en video fra innspillingen:

Tags: , , ,

Del "Kan Tom Jones ta en Johnny Cash?"
 

3 kommentarer på “Kan Tom Jones ta en Johnny Cash?”

 1. Anders sier:

  Dewey Cox needs to think about his entire life before he goes on stage.

  Synes det er et godt karrieretrekk rent musikalsk, men Cash virket ikke på samme måte som en opplagt rebranding.

 2. dans sier:

  F*** heller, det her var jo fett! …alt fra delta-blues til R’nR til soul. Digg! Ekte, ruralt, groovy, sleazy og dystert!!

 3. Henning Rutledal sier:

  Faen ta dysleksi!

Legg igjen en kommentar