Jubel for trøblete guttejenter

Girls er det enkle men misvisende navnet på en duo bestående kun av menn. Likefullt er de ukens mest bejublede debutanter.Pitchfork ruller ut 9.1 av 10 på deres hype-skala, og kaller albumet Album «et svimlende mektig verk». SPIN er ikke snauere, og mener Girls «er ansvarlig for årets mest fengende, om ikke aller beste, debutalbum». […]

Skrevet av:
Publisert 12:09 26 september, 2009
Girls består av Christopher Owens og Chet "Jr." (foto: MySpace/Sandy Kim)

Girls består av Christopher Owens og Chet "Jr." White (foto: MySpace/Sandy Kim)

Girls er det enkle men misvisende navnet på en duo bestående kun av menn. Likefullt er de ukens mest bejublede debutanter.Pitchfork ruller ut 9.1 av 10 på deres hype-skala, og kaller albumet Album «et svimlende mektig verk». SPIN er ikke snauere, og mener Girls «er ansvarlig for årets mest fengende, om ikke aller beste, debutalbum». Bladet har også lagt ut en minikonsert med Girls her.

Girls ble startet av Christopher Owens som har en livshistorie skreddersydd for rockeikonstatus. Oppvokst i en ekstrem religiøs sekt hvor moren tidvis måtte prostituere seg, perioder med hjemløshet før en millionær tok seg av han og bragte han til San Francisco er bare brøkdeler av hans innholdsrike og til tider desperate livshistorie.  I San Francisco møtte han Chet «Jr.» White og sammen formet de Girls.

Lydbildet til Girls er et ekko av solfylte vestkyst-perler fra fortiden, men med tekster som gir mye mørkere assosiasjoner som i «Hellhole Ratrace»:

[youtube lcqwfFKagH4]

Girls’ andre single, «Lust For Life»:

[youtube SuoTjYYqe4c]

Bonus:  SPIN har samlet en oversikt over mannlige musikere med en hang til å kalle seg noe med girls.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Jubel for trøblete guttejenter"

Legg igjen en kommentar