Jenter på randen

Bylarm: Ingeborg Selnes, Oslo Kongressenter Bylarm: Eva & The Heartmaker, Dagblad-teltet Det er alltid nye popjenter på vei opp. Eva ligger et hestehode foran Ingeborg. I kjølevannet av Marit, Elvira, Maria, Ane og Susanne, popper det opp nye jenter med drøm om å lage kvalitetspop. Salgbart nok til å få medieoppmerksomhet, selvstendig nok til å […]

Skrevet av:
Publisert 0:17 21 februar, 2009

Bylarm: Ingeborg Selnes, Oslo Kongressenter

Bylarm: Eva & The Heartmaker, Dagblad-teltet

Ingeborg Selnes, Bylarm 09. Foto: Kim Erlandsen, NRK

Ingeborg Selnes, Bylarm 09. Foto: Kim Erlandsen, NRK

Det er alltid nye popjenter på vei opp. Eva ligger et hestehode foran Ingeborg.

I kjølevannet av Marit, Elvira, Maria, Ane og Susanne, popper det opp nye jenter med drøm om å lage kvalitetspop. Salgbart nok til å få medieoppmerksomhet, selvstendig nok til å bli godtatt som ”på egne premisser”.

Bodø-jenta Ingeborg Selnes er plassert i de utpreget voksne omgivelsene på Oslo Kongressenter. Her er fagforeningsseminarer i veggene, og det er til og med en del seniorer i lokalet. Hun bryter raskt den offisiøse isen med å proklamere at hun har det sinnsykt artig fordi hun for første gang får spille på flygel. Gleden er åpenbar, og stemmen er slående. Den bærer både overbevisningen og tvilen i seg. Og når Selnes kan varte opp med låter som ”Artificial Plan” og ”As Easy As You” er det lett å bli overbevist over Ingeborg som intelligent popdame med framtida foran seg. Men når låtene er mer ordinære faller hun mellom en stol som det står ”genuint fengene” på og en annen som det står ”musikalsk spennende” på. På et eller annet tidspunkt må hun nok bestemme seg for hvilken av dem hun skal sette seg på.

Over i Dagbladet-teltet feier Eva Weel Skram inn på scenen med en mer helhetlig pakke. Hun har utseende og framtoning som en ung, frisk og pågående utgave av Nina Persson. I ryggen har hun et selvsikkert og passe røft poprockband, også de litt svenske i all sin profesjonalitet. Det hele låter overraskende energisk og overskuddsprega. Eva er klar for å komme ut av Idol-skyggen for alvor nå. Hun har popentusiasme så det holder, og den ene catchy låta etter den andre kommer ut av PA’n. Når hun skal toppe det hele med den smarte, lett utstuderte vinterhiten ”Superhero”, holder det på å gå gærnt. Både vokal og band er ute på tynn is når de skal gjenskape studioproduktet. Men de gjenvinner fatningen i siste låt, og Eva er dermed videre i Kvalitetsjentepop 09.

Håkon Moslet

Tags: , ,

Del "Jenter på randen"
 

5 kommentarer på “Jenter på randen”

 1. Daffy sier:

  Eva imponeerte!

 2. A sier:

  Eva er flinkest!

 3. Sverre sier:

  Dette var det desidert beste på hele By Larm så langt!

  Heftig!!

 4. Sverre sier:

  Eva og Thomas!!!

  Suverent!

 5. [...] Ours Can’t be Yours.Tone Damli AabergeBjørn Johan MuriEva & The Heartmaker Les også: Anmeldelse av Eva & The Heartmaker under Bylarm.Vinni & The VagabondsSjekk ut: Lydverkets anmeldelse av Vinni & The Vagabonds.Jaa9 & [...]

Legg igjen en kommentar