- Jeg er ingen stor artist

Noel Gallagher viser sjeldne tendenser til ydmykhet i et ferskt og eksklusivt intervju med Lydverket.

Skrevet av:
Publisert 10:13 22 oktober, 2011

I går kunne vi melde om at både Liam og Noel Gallagher holder dørene åpne for en Oasis-gjenforening en gang i fremtiden. Og på veien mot forsoning ligger det tilsynelatende – muligens – en smule nyervervet ydmykhet.

Da vår reporter Njål Engesæth møtte den solodebuterende eldstebror Gallagher i Stockholm nylig, viste nemlig den rappkjefta sitatmaskinen seg fra en uvanlig lite brautende side. I det minste da han skulle beskrive sin framgangsmåte som låtskriver:

- Jeg har konkludert med at ikke vet noe om låtskriving. I haven’t got a fucking clue. Jeg vet ikke hvordan jeg gjør det, jeg vet ikke hvor det kommer fra, jeg vet ikke hvor det begynner eller hvor det slutter, før han legger til:

- Og jeg er ikke interessert i å finne det ut. Jeg er ikke interessert i å analysere det. Jeg bare gjør det, sier Gallagher til Lydverket.

Ingen stor artist

På spørsmål om hvordan han ser på å overraske sine tilhengere med sjangereksperimentering og fornying av formelen, er han tilsvarende ærlig om sine begrensninger.

- Jeg er ikke god nok til å prøve forskjellige musikalske stilarter. Jeg er ikke noen stor musiker. Jeg er ingen stor artist. Jeg er ikke virkelig god til noe. Jeg er god til å være meg. Og det er det, sier han, før han eksemplifiserer det hele med en noe mer Gallagher-typisk betraktning:

- I couldn’t make a jazz album if I fucking wanted to. Which I don’t.

Et utdrag fra intervjuet ser du i videoen øverst i saken. Men om det blir ordentlig fart på den etterhvert legendariske skravla til Noel, finner du først ut av i en av høstens Lydverket-sendinger på NRK2 torsdager kl. 21.30.

 

Tags: , ,

Del "- Jeg er ingen stor artist"
 

4 kommentarer på “- Jeg er ingen stor artist”

  1. This is, what it’s all about! – Being one self. Being one self is truly the gift or contribution of our specificity. The sincere practising of our talents makes us unique. We will be remembered for what we give from within, not for what we struggle to copy or satisfy on behalf of what we only think others expect as relevant or acceptable.  

  2. [...] – Lucifer (No Doubt) Noel Gallagher – AKA…Broken Arrow Ingen stor artist Sonic Youth – Kool Thing Sierra Hull – Don’t Pick Me Up Kong Sverre – [...]

  3. [...] også: – Jeg er ingen stor artist Oasis igjen? Kan det skje? Vingeklipt [...]

  4. [...] – Jeg er ingen stor artist [...]

Legg igjen en kommentar