- Jeg er ikke en flyfille

Gabrielle trodde ikke årets hit «Ring Meg» kom til å gjøre at folk ringte henne. Men til og med Bare Egil har prøvd – og laget en låt om det.

Skrevet av:
Publisert 8:22 10 november, 2011

«Jeg ringer og jeg ringer, men det er bestandig opptatt. Du har visst delt ut nummeret ditt til alle som vil ha,» synger Egil Hegerberg.

Under kveldens sending av Lydverket svarer han Gabrielle på oppfordringen som kom med årets største norske hit, «Ring Meg». Men Gabrielle insisterer på at det ikke var meningen at alle skulle ta det så bokstavelig.

- Det som er ironisk er at jeg ikke tenkte at den låten kom til å gjøre at folk begynte å ringe meg. Det høres helt sykt ut, men det er fakta, sier Gabrielle.

SE HELE BARE EGILS SVAR TIL GABRIELLE ØVERST I ARTIKKELEN.

Les også: Bare Egils helt spesielle turné kommer snart på tv

- Men nå har jeg fått nytt nummer, så nå er det ingen som ringer meg. Det er ingen som kan nummeret mitt, så det er litt kjipt, sier Gabrielle.

Se bilder fra kveldens sending:

Lønnsom låt

Gabrielle har også fått oppmerksomhet fra diverse teleselskaper som har skjønt at «Ring Meg» hadde vært en knakende god reklamelåt.

- Vi har fått henvendelser, ja. Men jeg syns det er vanskelig, og jeg har en list for hva jeg gidder å være med på. For det er veldig lett å selge seg i denne bransjen, få 500.000 på et blunk og så gidder ingen å komme på konsertene dine etterpå.

Men Gabrielle har utnyttet låten sin i en annen sammenheng.

- Nextgentel følger meg på Twitter, så da jeg hadde problemer med nettet skrev jeg bare «Nextgentel, hva skjer, ring meg!». Og så fikk jeg et direktenummer. Så kan anbefale å lage en låt som heter «Ring Meg».

Se hele intervjuet og liveopptreden med Gabrielle i kveldens Lydverket, kl 21.30 på NRK2!

(Artikkelen fortsetter under videoen)

- Definér en hit

1,6 millioner visninger på Youtube, 50.000 solgte og 6 uker på toppen av VG-lista skulle tilsi at «Ring Meg» er en hit. Faktisk årets største norske hit. Men Gabrielle klarer ikke helt å skjønne dette hitopplegget.

- Det der med hits vet jeg ikke, altså. Definér det, liksom. Det blir en sånn utenfor-meg-selv-opplevelse at det er så mange som har kjøpt låten. Men da jeg fikk beskjeden om at den lå på førsteplass på VG-lista, som helt siden jeg var liten har vært en stor greie, så tenkte jeg at vi var på riktig vei.

Hva er målet på den veien?

- Jeg tenker veldig langt frem i tid og har ikke tenkt til å sitte her med «Bordet» og «Ring Meg» og ferdig med det. Jeg jobber med album, vi skal reise på turné, spille på mange festivaler i sommer, så skal vi begynne og jobbe med neste album og så videre. Målet for meg er å kunne nyte det som skjer.

Nå har Gabrielle sluppet sin andre singel, «Bordet», men tenker ikke spesielt mye på presset rundt å følge opp.

- Jeg går aldri i studio og tenker at nå har jeg gjort «Ring Meg», så nå må jeg gjøre noe som er like sylskarpt og kommer til å treffe like høyt på listene. Erik og Kriss er jo åpne om at de går i studio for å lage en hit. Og all respekt til dem, de har klart det mange ganger. Men den tanken har ikke jeg. Så det er morsomt at jeg klarte det uten å engang prøve.

Se den ferske videoen til «Bordet» her:

Se akustiske versjoner av «Bordet» og «Ring Meg»:

Hør også: Gabrielle på Popsalongen

Tags: , , , , , ,

Del "- Jeg er ikke en flyfille"
 

1 kommentar på “- Jeg er ikke en flyfille”

  1. Sonja sier:

    Det finnes jo allerede en artist ved navn ‘Gabrielle’. Hun er britisk og har holdt på siden 90-tallet. Er det virkelig lov å «stjele» andres artistnavn? Kan hvem som helst kalle seg selv Michael Jackson eller Prince?

Legg igjen en kommentar