Jada, Jada, Jada – plenty rap

En av New Yorks vasseste rappere spiller live ved hele tre anledninger i disse dager. Albumaktuelle Jadakiss er en god start på en fyldig rapsommer. Jadakiss (fødenavn Jason Phillips) er ingen nykommer. 34-åringen bemerket seg i freestyle-konkurranser i tenårene, og etterhvert en tredjedel av The LOX. De albumdebuterte i med respektable Money, Power& Respect i […]

Skrevet av:
Publisert 15:33 19 juni, 2009
Jadakiss inntar Norge i dag. Foto: myspace.com/jadakiss

Jadakiss inntar Norge i dag. Foto: myspace.com/jadakiss

En av New Yorks vasseste rappere spiller live ved hele tre anledninger i disse dager. Albumaktuelle Jadakiss er en god start på en fyldig rapsommer.

Jadakiss (fødenavn Jason Phillips) er ingen nykommer. 34-åringen bemerket seg i freestyle-konkurranser i tenårene, og etterhvert en tredjedel av The LOX. De albumdebuterte i med respektable Money, Power& Respect i ’98, men leverte sterkere med We Are The Streets to år seinere. Før den tid hadde de allerede bidratt på låter med Puffy, Mariah Carey, Biggie og Mary J. Blige.

Det er bare en brøkdel av artister Jadakiss har jobbet med. Som en del av D-Block (som mer eller mimdre er det samme som The LOX), Ruff Ryders, Bad Boy, tre soloalbum og en mengde mixtapes er det en erfaren MC som ankommer Oslo i dag. Forhåpentligvis vil vi få høre låter fra den tidvis glimrende solodebuten Kiss Tha Game Goodbye, mens det ferske The Last Kiss sannsynligvis vil dominere.

I kveld – fredag – kan man oppleve han ved to anledninger i hovedstaden. Først når han deler scene med White Lies, Noisettes, Aqua, A-ha og en bråta andre på Topp20-showet på Rådhusplassen. Du må imidlertid mot Akerselva og Blå for å se han med fullt, eget show noen timer seinere.

På mandag er det sørlandet sin tur, når han spiller på Hove på mandag sammen med Fat Joe, Bromstad Billionaires og U-N-I. Gode tider for Jada-fans, med andre ord.

[youtube tz38wliF1TA]

Måneden som kommer er heller ikke så ille for ører som hungrer etter musikk med rapping på. Necro, Lars Vaular, Q-Tip og Rye Rye spiller også på Hove, mens Atmosphere, Young Jeezy, Ludacris, RZA, Method Man & Redman,  Jaa9 & OnklP, The Black Eyed Peas, La Coka Nostra, Immortal Technique, Paperboys, Timbuktu, B.O.B. og Organism 12 spiller på Quart bare noen dager seinere.

I midten av juli er det Tønsbergs Slottsfjellfestivalen sin tur. The Streets, Roots Manuva og Yo Majesty er de rappende alibiene. I tillegg til Paperboys, N.A.S.A., Mapei og på Oslo Live i starten av juli er det flere frittstående rapkonserter i løpet av sommeren. Nevnte Immortal kommer også til Oslo, det samme gjør Flo Rida, The Game og Edan på henholdsvis Rockefeller-scenene og Blå.

[youtube nRu8yVzCQAw]

Hiphop don’t stop.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Jada, Jada, Jada – plenty rap"
 

2 kommentarer på “Jada, Jada, Jada – plenty rap”

  1. Torunn sier:

    Musikk med rapping på ohoy!

  2. Johan sier:

    Du verden for en lineup de har trommet sammen i Kristiansand. Det er den beste på en norsk festival noensinne

Legg igjen en kommentar