-

Impotente headlinere

Panic At The Disco, Hovedscenen «Panic er det jævligste bandet jeg har sett. Jeg trenger luft. Seriøst.» Tekstmeldingen tikket inn omternt midtveis i Las Vegas-bandets konsert, og illustrerer følelsen mange ved Hovedscenen i kveld så ut til å kjenne på: Hvorfor er disse headlinere? Et langt mer fornuftig valg ville faktisk vært The Wombats, et […]

Skrevet av:
Publisert 23:54 24 juni, 2008

Panic At The Disco, Hovedscenen

terning21.jpg

Panic At The Disco. Foto: Kim Erlandsen, NRk P3

«Panic er det jævligste bandet jeg har sett. Jeg trenger luft. Seriøst.» Tekstmeldingen tikket inn omternt midtveis i Las Vegas-bandets konsert, og illustrerer følelsen mange ved Hovedscenen i kveld så ut til å kjenne på: Hvorfor er disse headlinere?

Et langt mer fornuftig valg ville faktisk vært The Wombats, et band som uten problemer ville svøpt sommerlige sinn i pur poptilfredsstillelse. Istedet ble de overlatt til et band som, tross enkelte smarte og ambisiøse melodiske buktninger, er forferdelig vanskelig å like.

Der sistealbumet Pretty. Odd byr på en velprodusert, nærmest fryktløs idémyldring, skinner det ukarismatiske og ordinære ved bandet tydelig gjennom i konsertsammenheng. Vokalist Brendon Urie fremfører sine banale tekster med en dirrende undertone av slitsomt føleri, som patentert av utallige collegerock-sangere gjennom historien, og bandets joviale, jordnære fremtoning understreker kun hvor lite som står på spill denne post-Jigga-blåtirsdagen.

Opptur: Gitarist Ryan Ross introduserte låtene med en aksent som minner om kandadisk slik det snakkes i South Park; svært gøyalt var det til tider, men dessverre ikke nok til å gjøre denne dagsavslutningen til noe annet enn et allerede fjernt og uspektakulært minne, milevis unna både panikk og ekstase.

Marius Asp

Tags: ,

Del "Impotente headlinere"
 

46 kommentarer på “Impotente headlinere”

 1. Næt sier:

  Panic er jo tross alt ikke overhypa hipstertrash, så da sier det seg jo selv at de suger.
  Vær litt oppfinnsomme a.
  Man kunne jo lipsync`e til denne anmeldelsen to timer før den ble posta.

 2. anonym sier:

  Haha, word Næt!

 3. orph sier:

  Panic at the Disco! har 1-2 halv-goder sanger man kan høre på, men de er helt forferdelige live

 4. Melissa sier:

  FAEN TA DERE.
  Dere suger.

 5. Anonym sier:

  Alle har sine meninger… og fordi dere har musikksmak i ræva kunne dere ha droppa å se på de! Og å mobbe stemmen til ryan? WTF?
  mobb musikken istedenfor fuckers.

 6. Anonym sier:

  Ok om man ikke liker musikken dems, men det var en bra opptreden! Brendon Urie har en utrolig stemme, som han fikk vist godt igår på konserten. Og disse er et verdens kjent band som har mange fans. The wombats er veldig flinke, men de er nykommere og kunne ikke vært headlinere… Helt feil, Marius Asp – konserten var herlig!

 7. Jarra! sier:

  Syntes den var helt grei. Masse flott liv og folk dansa og klappa hele veien. Det var tydelig at Panic koste seg også, og dette smitta over på publikum.
  Musikken er 2/6 greit på radio, men konserten syntes jeg var 4/6 :) )

 8. Daniel sier:

  Herregud!
  Panic var det beste. Wobats ble altfor dårlig ettersom alle ble pressa sammen i det lille teltet. Hadde Wombats vært på Hovedscena elr Amfien så hadde det kanskje vært noe annet..

 9. MIchelle sier:

  Seriøst, det her var meget bra. Greit, det er min mening og dette er anmelderen sin. Men alikevel. Jeg syntes panic at the disco var drit bra og der jeg stod var det ihvertfall mye liv og de fleste så ut til og ha det gøy.

 10. DK sier:

  Jeg syntes faktisk de var ganske bra, har dere sent en annmelder som ikke har peiling, eller som føler seg snurt fordi The Wombats ikke var headlinere? Det virker sånn for meg.

  De har en egen stemning, og det virket som om de hadde det veldig gøy. Jeg stod nemlig backstage når de kom av scenen, og de kom hoppende ut og skrek «This was seriously the best show i have played in ages!»

 11. Lars sier:

  Panic var drit bra! Det er heeelt latterlig at du har gitt dem terningkast 2, publikum elsker dem jo! Det er ikke noe ekstremt flinke på intstrumenta sine, men Brendon synger som en gud live, og de er kreative og det fremførte de beste sangene sine drit bra! Og det virket som det var en av deres beste konserter, og publikum elsket dem.. Anmeldelsen er jo helt på tryne…

 12. floke sier:

  Jeg synes at det så ut som folk koste seg jeg^^men som sagt alle har sin egen musikkstil og hvis du ikke liker det så trenger du jo ikke å høre på… ingen som tvinger deg :P

 13. Somesomesome sier:

  Hæ? Var vi på samme konsert?
  Er dere helt korka?
  Denne anmeldelsen er helt på tryne!

  Panic var kjempe bra, og publikum elsket dem. Flere rundt meg besvimte og begynte å gråte, det var like før jeg begynte å gråte og. Jeg har ikke stemme idag heller, fordi jeg skrek utrolig når de var der.
  Brendon sang med en engle stemme, alle elsket den jo total!
  Og dere ga The Kooks mer enn Panic? Selv om The Kooks var utrolige, var Panic bare ti ganger bedre!

 14. Anonym sier:

  Man ser tydlig at du er en dårlig annmelder.. når man skal annmelde skal man jo se på opptreden og stemmningen bandet gir og musikalske sterkheter og svakheter. det høres bare ut som du ikke liker bandet og musikken og ferdig med det. men det var en veldig bra konsert som fikk publikum i ekstase. så veldig feil terninkast og annmeldelse!

 15. anonym sier:

  Denne anmeldelsen var bare helt på trynet! Jeg vet ikke jeg, men når hele sletta var fylt med mennesker som sang med, kan du ikke si at dette var en dårlig konsert. Panic hadde en kjempe fin konsert som passet perfekt mens mørket la seg over Hove. Det kunne ikke vært bedre!

 16. Eh? sier:

  Med hodet opp i ræva si under konserten er det vel ikke så lett å gi en rettferdig anmeldelse?!!

 17. karro sier:

  coheed var best… men neeeeeeeeeeida.. de gider man ikke skrive anmeldelser på gitt

 18. nils petersen sier:

  Med hodet opp i ræva si under konserten er det vel ikke så lett å gi en rettferdig anmeldelse?!!

 19. Bommen sier:

  Endelig en anmelder som er enig med meg.. Alle de jeg var med på Panic var i ekstase etter konserten og syntes de var sykt bra, jeg satt igjen med et litt annet intrykk, de klarer jo ikke å skape noe liv og det blir altfor tamt utover i konserten, eneste lyspunktet var stemmen til vokalisten.. Dere som likte Panic burde gått rett fra hovedscenen rett etter The Kooks og hørt på The Wombats, det var de to beste konsertene på Hove spør du meg!

 20. stine sier:

  serr, panics musikk fungerer ikke live. det er ingen strøm i musikken, den stopper opp, og for de som ikke har hørt noe på panic og ikke kan sangene er dette ganske slitsomt å både lytte og danse til. fortjent terningkast.

 21. anonym sier:

  Elendig anmeldelse! Really… Panic var et av høydepunktene på Hove for min del. Hadde små forventninger, men de leverte som det suste. Brendon sang helt fantastisk og publikum likte det! The wombats er også fantastiske, men what the hell..! Hva har det med saken å gjøre?

 22. lover sier:

  Hvorfor er dere så haters? Alle som liker panic digget showet, hvis dere ikke liker dem har dere ikke noe å snakke om..Driter i anmeldelsen, han får være kritisk, men synes synd på alle andre på denne wallen, dere må ha et jævli kjedelig liv som syter så mye..Lættis!

 23. eh...? sier:

  Helt enig! Hva har The Wombats å gjøre i denne anmeldesen? Det er bare å gjøre det hele usakelig…

  Men for min del liker jeg ikke Panic, og kommer i alle fall ikke til å gjøre det etter denne konserten! Syntes det hele var litt oppskrytt, for å si det slik. De pratet alt for mye, og det de sa hørtes veldig planlagt på forhånd. Det var rett å slett ikke noe spesielt med dem. Tror egentli at de fleste liker dem bare fordi de er kinda cute, og ikke for at de spiller helvetes god musikk. Og til dere som faktisk syntes Panic gjorde en bra opptreden og liker musikken: jeg respekterer deres musikksmak og at dere holder fast med det.

 24. Lin sier:

  WTF! Panic var også ett av mine høydepunkt.
  Ikke fortjent til en 2′er.. 4′er!

 25. Tjomi sier:

  Næt: «Man kunne jo lipsync`e til denne anmeldelsen to timer før den ble posta.»

  sweet. Den kommer jeg til å bøffe.

 26. Simen sier:

  Dette må være den dårligste anmeldelsen jeg noen gang har lest.

 27. Næt sier:

  Tjomi: Hva kan jeg si…Dårlige anmeldelser bringer frem det beste i meg.

 28. Naru sier:

  Panic var jo konge. De har jo gjort bedre konserter det er jeg enig i, men de leverte bra på Hove. Brendon har en unik stemme og selv om jeg har sett han bedre var det mer enn bra nok for meg. Det virker ikke som om jeg og du var på samme konsert virker som du rota deg borti no disney trash der du gikk for hadde du vært på konserten med Panic hadde du sett hvilken stemmning de skapte og hvilken fryd det var og både høre og se på.

 29. Lana sier:

  Næt: Du er helten min, dude! High five! (:

  Men joda. Tydelig at hvem som helst får jobb som anmelder om dagen. Hadde du bestemt karakteren på forhånd eller, Marius Asp? Du har full rett til å mislike bandet/konserten så mye du vil, men du er klar over at som anmelder må du ha et (så langt det går) objektivt utgangspunkt.
  Seriøst Lydverket; hvor fant dere denne fyren?

 30. PerO sier:

  Jeg er faen så enig med anmelder her.. makan til crap skal man lete lenge etter. Jeg skjønner faen så godt at det panikk på diskoteket når de spiller dette latterlige mølet. Blæh!

 31. Tommy sier:

  Patetisk å syte fordi favorittbandet ditt får en ræva karakter av en oppegående anmelder.. særling når favorittbandet ditt aldri har vært i nærheten av å være noe revolusjonerende band. Eller et spesielt bra band, for den saks skyld. Til det lager de rett og slett for dårlige låter i en sjanger overbefolka av bedre band. Panic kommer neppe å klare å apellere til noen utover den hjernevaska menigheten som sitter på internettfora og poster og griner samtidig. Triste greier.
  Forøvrig er det fane meg legitimt å mene at the Wombats burde ha bytta plass med Panic. Hva i all verden er det dere driver å rører med på Panic at the disco fanforumene deres?

 32. M sier:

  Hei!

  Tusen takk for alle synspunkter – eller motanmeldelser (og noen få medanmeldelser), som man kunne kalt dem. Jeg er nettopp hjemme fra sørlandets klamme favn, og her er mine tibakespill:

  * Argumentet om at jeg i utgangspunktet ikke liker musikken holder dessverre ikke mål; tvertimot – i anmeldelsen berømmer jeg jo bandet for «Pretty. Odd», en skive som tidvis fungerer svært bra innenfor husets fire vegger. Grunnen til den harde karakteren skyldes at jeg ikke synes disse sympatiske fyrene klarer å omsette eventyrlysten sin spesielt godt live.

  * Det er litt rart at kompetansekortet alltid skal dras opp av stokken når man er uenig i en anmeldelse. Greit nok, altså, men det vitner om en viss desperasjon. Jeg håper jo – og på den annen side ikke – at samme skyts sendes via mail til de Panic…-kritiske anmelderne som IKKE tillater direkte kommentarer på siden sin (det finnes en god del kritiske anmeldelser av denne konserten, som dere sikkert er klar over).

  * Jeg er enig i at The Wombats i utgangspunktet ikke har noe i denne anmeldelsen å gjøre; de ga meg egentlig uforvarende et poeng ved det voldsomme ståket (og de dertilhørende knekte gulvplankene) som oppstod i teltet under konserten deres.

  * Jeg antar at vi ses igjen neste gang Panic… spiller her til lands, fortrinnsvis på en mindre scene. Jeg tror det kan bli veldig hyggelig, og definitivt mye mindre beklemt enn på hovedscenen på Hove.

 33. skin sier:

  Helt enig med anmelderen. Panic at the disco var det kjedeligste bandet jeg hørte på festivalen. Låtene er så enkle at det er pinlig. Det er nok de yngste tenåringene som liker dette bandet. Hørtest ut som et high-school band som har sin første opptreden, og musikerene står og konsentrer seg om å finne e-strengen.

 34. Astrid sier:

  Panic SUGDE SÅ SINNSYKT!!!!!!! Kjempeskuffa…… liker ikke musikk lenger takket vare den konserten.

 35. enna sier:

  Jeg syntes Panic var helt herlig! Hele publikum var helt med og stemningen var der. De koste seg tydelig og det smittet over på publikum:D De fortjente mer enn terning kast to og den anmeldelsen var helt ræva !

 36. Alli sier:

  Jo man kan vel si at Panic ikke er det beste bandet der ute i den store store verden! Men saa lenge de gir en god stemning saa var vel opptredenen god? det virket hvertfall som om en god del likte bandet!
  Anmeldelsen har definitivt veldig lite bra aa si om dem. Men det er hans raevva meninger som kommer ut og saan det blir framstilt saa hores bandet helt sugent ut(noe de saa absolut ikke er!)

 37. henki sier:

  og vet dere hva jeg har hørt? marius asp var involvert i attentatet mot kennedy, og ansvarlig for castingen til ensemblefilmen «mamma mia»! for en samvittighetsløs jævel han der må være!

  seriøst.

  hva med å lunte pungen ned mot bakkenivå, og bare innrømme det de fleste av oss så med ett øye (det andre sovna): panic er et kjedelig drittband live.at en anmelder skriver om dette på et vis som er forståelig og fornuftig, bør jo egntlig mottas med jubel. men dere klarer tvertimot, på et eller annet magisk vis, å konkurrere om å være den mest obsternasige skrikeungen på internettet. gratuLERer.

 38. M.B sier:

  Synes Panic var kjempebra jeg!

 39. Cloudberry sier:

  Jeg har aldri skjønt poenget med anmeldere. Uansett terningkast. La FOLKET anmelde, da får vi en mer korrekt mening!

  Bare for å motbevise fjortismyten. Jeg er 18 år og Panic er yndlingsbandet mitt sammen med bl.a Beatles og Queen. Har vært fan i 3 år nå, lengre enn mange i Norge, siden de debuterte i 05. Det er feil å kalle dem talentløse. Da hadde de ikke vært der de er i dag! Dette bandet fikk meg til å innse at det finnes noe annet enn VG lista og artister type Rihanna som leverer en catchy hit som ingen husker om 2 år. Greit nok at folk har forskjellig musikksmak, jeg kunne f.eks aldri anmeldt metall. Jeg vet ikke noe om det, jeg liker det egentlig ikke. For meg virker det som at dette også gjelder anmelderen her. Poenget mitt er bare at jeg har vært på metallkonsert og hatt det gøy selvom jeg ikke nødvendigvis gikk derfra som blodfan. Jeg hadde det gøy pga stemninga. Det jeg vet er at jeg hadde en fantastisk opplevelse på Hove, at alle jeg har vært i kontakt med siden også hadde det, og det holder for meg. Panic lagde liv og stemning som pokker, og det hadde kommet fram om det hadde blitt gjort en meningsmåling av de som så på. Og til dere som var der og ikke hadde det bra. Hvorfor gikk dere ikke? Selv om dere tilsynelatende pintes omtrent til døde så hørte dere fortsatt på. Er det en form for selvskading dere liker? Bare lurer.

 40. kiim sier:

  «La FOLKET anmelde, da får vi en mer korrekt mening!». Vel – er det ikke det du gjør?

  Og den eneste som kaller dem «talentløse» er faktisk du. Så..

  Hele konserten kan nytes (!) her: http://nrkp3.no/konserter/panic-at-the-disco/ – kanskje det er andre meninger om bandet?

 41. magne g sier:

  hvis man skulle begynt å gi artister kritikk (/terningkast) etter hva «folket» eller «publikum» til enhver tid måtte mene, så hadde jo ethvert fjortisband fått terningkast seks for hver konsert, mens mer vanskelig tilgjengelige band (som my bloody valentine, f.eks.) automatisk ville skåre lavere.

  nettopp derfor er det et poeng med profesjonelle. og nettopp derfor velger faktisk folk å låne et halvt øre til anmeldere, samtidig som de så klart bruker sin egen hjerne til å konkludere. men å sende en blodfan for å anmelde er vel kanskje ikke veien å gå, hmm?

  uansett, jeg hørte vel tre låter av panic på hove, og det holdt i massevis. om terningkast to var for strengt eller ikke har jeg ingen mening om – men makan til kjedelig og infantil musikk er det lenge siden jeg har hørt, altså.

 42. Snippi sier:

  Jeg var ikke på denne konserten, men jeg har sett dem live før og da var de drit bra. Det virker jo ikke som om anmelderen likte musikken noe særlig fra før, så kanskje de burde sendt en fan, siden bare fans går på konsertene dems uansett.

 43. Mari sier:

  Heia Cloudberry! Stiller akkurat likt som deg, dvs. to år eldre, men samme historie. Begynte også å høre på dem i 2005, og de har vært favorittbandet mitt ever since. For meg, som storfan, var konserten himmelsk, og bandet gjorde en god jobb. Jeg syns ikke denne anmeldelsen var god eller rettferdig – ikke fordi jeg selv liker Panic godt – men fordi det er så åpenbart at anmelderen ikke har hatt et åpent sinn når han skulle gjøre seg opp en mening om dem (og konserten). Å dra inn The Wombats er unødvendig, det bare bygger opp under inntrykket anmelderen gir av å ha gjort seg opp en mening om bandet og konserten FØR konserten i det hele tatt ble holdt. Dessverre. Jeg vet at mange koste seg på Panic denne deilige sommerkvelden, og det er jo uansett det viktigste, samme hva disse «hippe» P3-anmelderene mener ;)

 44. [...] Sist gang Panic at The Disco spilte i Norge var på Hovefestivalen i fjor, da imponerte de ikke Lydverkets anmelder. [...]

 45. Petter sier:

  Panic At The Disco er dritt bra!! Elsker de! Så fuck off til dere som ikke synes det!!!! Det er også dritt bra live! Panic At The Disco<3

Legg igjen en kommentar