Rumble In Rhodos viser hvor store de har lyst til å bli. (Foto: presse/Herman Sten Eriksen)

Rumble In Rhodos viser hvor store de har lyst til å bli. (Foto: presse/Herman Sten Eriksen)

I studio med Rumble

Rumble In Rhodos har fått strålende kritikker for sin siste plate. Vi var der da den ble til.

Skrevet av:
Publisert 18:01 5 mai, 2011

Da østlandsbandet Rumble In Rhodos skulle i gang med innspillinga av sin tredje fullengder, var alle fem bandmedlemmer enige om at det måtte tas noen grep. Massevis av livespilling hadde tæret på engasjementet for materialet; en EP og to albumutgivelser hadde ikke medført noe gjennombrudd, og når de så godt som alle runda 30 var det på tide å ta seg i nakken: Enten skjer det noe, eller så gir vi oss.

- Vi har holdt det gående noen år nå, så det var på tide å endre seg litt, fortalte bandet da Lydverket besøkte dem på nest siste dag av albuminnspillinga, i et hutrende kaldt hjemmesnekra studio i Sandakerveien i Oslo.

Grepet ble nemlig å gå i studio med produsentradarparet Anders Tjore og Erlend Mokkelbost, som sammen spiller i Montée, og hver for seg er kjent fra blant annet Turns, The Apricot, KILLL og JR Ewing.

- I hele denne prosessen har det vært åpenhet om at vi skal bruke Erlend og Anders for det de er verdt, og det de kan, sier gitarist Henrik.

Det har medført et mer polert lydbilde enn hva det hardcoreinspirerte bandet har holdt seg med tidligere.

- En kjempefin greie ved å komme hit har vært å lære å begrense oss litt. Å heller prøve å holde oss til de partiene vi har og jobbe med dem, istedenfor å kaste seg på et nytt parti.

- Det har vært mye mer beatbasert også, i motsetning til riffbasert. Det er ikke riff som følger på riff, utdyper bassist Øyvind

- Ja, dét var en skikkelig kjepphest før vi satte i gang, at vi skulle bli mer sånn, istemmer trommeslager Marius iherdig.

Hør reportasjen fra innspillingen av Signs Of Fervent Devotion: Rumble studio til nett

Rumble In Rhodos – Soft Insulated Days by Rumble In Rhodos

Tags: , , , , , , ,

Del "I studio med Rumble"

Legg igjen en kommentar