- I know all the words, I fuckin’ swear to God!

Hvordan føles det å være 15 år og synge med Green Day foran 25.000 fans? Benjamin Rasmussen forklarer. På fredag kveld var Green Day kongene av Ullevaal, men i løpet av kvelden introduserte de publikum for en vaskekte punkeprins. Benjamin Rasmussen ble dratt opp på scenen for å synge «Longview», og leverte så levende, presist […]

Skrevet av:
Publisert 8:22 8 juni, 2010
Billie Joe Armstrong inviterte en gjest på scenen på Ullevaal. Det ble Benjamin Rasmussen.

Billie Joe Armstrong inviterte en gjest på scenen på Ullevaal. Det ble Benjamin Rasmussen.

Hvordan føles det å være 15 år og synge med Green Day foran 25.000 fans? Benjamin Rasmussen forklarer.

På fredag kveld var Green Day kongene av Ullevaal, men i løpet av kvelden introduserte de publikum for en vaskekte punkeprins. Benjamin Rasmussen ble dratt opp på scenen for å synge «Longview», og leverte så levende, presist og overbevisende at folk trodde det var et planlagt stunt fra en kid Green Day hadde med seg.

Så da kastet Lydverket seg rundt, og sporet opp 15 år gamle Benjamin Rasmussen fra Bergen. Alternativt kan du kalle han Spike, hans eget kallenavn, eller Buddy, som er navnet Billie Joe ga ham. Her er Benjamin/Spikes/Buddy sin versjon av en fredagskveld på stadionscenen med Billie Joe Armstrong og Green Day:

Hei Benjamin! Kan du fortelle hva som skjedde på fredag, plutselig sto du på scenen på Ullevaal?
- Billie Joe sier at de trenger hjelp til å synge «Longview», og hjertet mitt begynner å slå jævlig mye fortere. Jeg skriker til ham «I know all the words, I fuckin’ swear to god!» han ser en stund på meg, og går videre. Jeg tenker «FAEN!». Plutselig kommer han tilbake og spør meg «You swear to god, that you know the words?» Jeg kjenner gledestårene komme, og skriker så høyt jeg kan «YEAH!», og Billie sier «Get your ass up on the stage, let’s go!» Vakten kommer og løfter meg opp, og plutselig står jeg der og ser utover den store folkemengden.

Var det planlagt på forhånd?
- Nope. Overhodet ikke.

Hvordan føltes det da du sto der, nervøs eller bare ekstatisk?
- Det var rett og slett bare ubeskrivelig deilig å stå der foran 20.000 mennesker og synge mens jeg får DEN store applausen. Bør prøves. I had the time of my life.

Har du øvd på dette øyeblikket hjemme?
- Nei, altså teksten har jeg kunnet i en evighet, og hvordan jeg var fysisk på scenen var bare improvisasjon.

Tenkte du noe på at du plutselig sto der foran over 20.000 og rocket som faen med Green Day?
- Nei, ikke der og da. Jeg konset meg mer om å huske hvert eneste ord i sangen og å ikke synge SÅ jævlig gale at det gjorde noe. Men fy faen så jeg nøt det! Først etter konserten hadde jeg tid til å tenke på det, mens jeg styrtet en cola med noen venner.

Spiller du i band til vanlig?
- Ja, jeg spiller bass og synger i et band som heter Crashface og spiller poppunk, gitar og backing i et band som heter Sykeland Haukehus, som er hardcoreelectronicapunkrap, og alt mulig i en gruppe som heter Sniperhead. I tillegg har jeg spilt to konserter med punkrockbandet BlueGem. Sjekk ut BlueGem på MySpace!

Will do. Du er født året etter Dookie ble sluppet. Når oppdaget du Green Day?
- Vel, min far hørte en del på «Basket Case» da den var en hit i 1994-95, men da var jeg ganske fersk. I 2004 hørte jeg «Wake Me Up When September Ends» og begynte jeg å høre på dem selv, og ble blodfan etterhvert som jeg hørte mer av musikken deres. Idag har jeg alle album, masse merchs og til og med stått på scenen med Green Day.

Hvor viktig har Green Day vært for deg opp gjennom årene?
- Veldig viktig. Spesielt er «Minority» en sang som har hjulpet meg mye de siste årene. Hvorfor, sier vel seg selv i teksten med «I wanna be the minority / I don’t need your authority / Down with the moral majority / ‘Cause I wanna be the minority». Alle tekstene har sin spesielle mening, og jeg kjenner meg godt igjen i mange av de. Man kunne vel ha laget en slags soundtrack for mitt liv med kun Green Day sanger.

Benjamin og Billie diskuterer på Ullevaal Stadion.

Benjamin og Billie diskuterer på Ullevaal Stadion.

Benjamin og Billie rocker Ullevaal Stadion:

Her med avsluttende stagediving. Vakkert:

Benjamin i aksjon med eget band:
Benjamin Rasmussen

Minibonus: en annen dude som heter Benjamin synger med Green Day i Antwerpen.

Tags: , , , , , , , ,

Del "- I know all the words, I fuckin’ swear to God!"
 

11 kommentarer på “- I know all the words, I fuckin’ swear to God!”

 1. rasmus sier:

  d e ikkje spike, men spikes xD

 2. Emiiiil sier:

  Stolt søskenbarn her !

 3. Andrea sier:

  Det er spikes! han var driiiiiiitflink til og synge, han levde seg ordentlig inn i sangen! jeg var der, det var dødskult! : )

 4. Ingrid sier:

  ooo heldig! og så flink da :D

 5. Sarina sier:

  Han er kjempe talentfull!:D

 6. Løkrull sier:

  Du er heldig spikes, flink til å synge er du og :D D

 7. ricktard dale sier:

  Nice spikes:P

 8. Stolt av deg, Spikes! :’D<3

 9. Ida sier:

  Det var døds kult å høre på deg når du sto der! Kult at du faktisk hadde drit bra stemme. de fleste Billie tar opp har ofte en forferdelig sangstemme + de kan ikke teksten, men det kunne du og du rocka!!

 10. [...] – I know all the words, I fuckin’ swear to God! [...]

Legg igjen en kommentar