I Freddies fotspor
Den musikalske arven etter Queen lever videre i 2011. Vi møtte noen av artistene som har latt seg inspirere. Se reportasjen her!
Det er 40 år siden Queen ble dannet, og på dagen 20 år siden Freddie Mercury bukket under i kampen mot AIDS.
Og til tross for at bandets flamboyante, teatralske og tidvis bombastiske uttrykk har gjort at de ikke alltid tas inn i varmen når smakspolitiet skal oppsummere tidenes beste plater eller artister, er de fortsatt avsindig populære – både blant radiolyttere, platekjøpere og nåtidige artister og band.
Les også: Freddie Mercury: 20 år etter
Quiz: Hva kan du om Queen?
I reportasjen i videoen over møter vi to hjemlige artister som på hvert sitt vis omfavner arven etter Freddie Mercury og Queen.Surferosa-vokalist Mariann Thomassen beskriver sin første opplevelse av den utagerende frontfiguren som sjokkartet.
- Jeg ble helt paralysert av å se Freddie Mercury på scenen. Han var liksom så autoritær og tydelig og utenomjordisk.
En kanskje noe mer overraskende Queen-entusiast er vår egen spacedisco-ambassadør Hans Peter-Lindstrøm. Han legger ikke skjul på sin begeistring for det britiske bandet, til tross for at hans eget uttrykk ligger et stykke unna kvartettens storslåtte estetikk.
- Det som er greia med Queen, er at de har noe så sjeldent som 15 perfekte album på rekke og rad. De har aldri forfalt på noen som helst måte.
Se ukens Lydverket på NRK2 i kveld kl. 21.30!
Tags: Freddie Mercury, lindstrøm, Lydverket, Mariann Thomassen, Queen
Freddie, a one off. Thanks for the music, Fred!
Freddie, a one off. Thanks for the music, Fred!
Freddie, a one off. Thanks for the music, Fred!
Freddie Mercury, R.I.P. (Rock in Peace)
Queen:DESIDERT størst. beklager Paul og Ringo. jeg så Queens siste show, Knebworth 1986. Har sett de fleste av de store, men dette er noe HELT annet. (Var)
SKulle en tidsmaskin dukke opp kjøper jeg billett til den dagen og en gang bak i 72 for en tidlig konsert tenker jeg. DET er poenget med relativitetsforskning!
SKulle en tidsmaskin dukke opp kjøper jeg billett til den dagen og en gang bak i 72 for en tidlig konsert tenker jeg. DET er poenget med relativitetsforskning!
Jepp, nå begynner vi å snakke kvalitet i popmusikken. Holdbar inn i evigheten.
Når harmonier og melodi utgjør en større enhet.
Bortsett fra at Grandmaster Flash knabbet basslinja fra ‘Good Times’ med Chic – fra 1979…
Hei Ola,
Ja, jeg hørte i ettertid at vi dessverre har mistet selve Queen-sampelet i saken, det kommer rett før Chic i låta. Men det er der
Ok, men skal jo ikke nekte for at det som er med fra Chic har sine likheter – og da kan man jo lure på hvor John Deacon fikk sin inspirasjon fra
Lindstrøm: «Det som er greia med Queen, er at de har noe så sjeldent som 15 perfekte album på rekke og rad. De har aldri forfalt på noen som helst måte.»
Ikke helt enig. Hot Space (1982) var et uinspirert Queen på tomgang. Få bra melodier der, med unntak av monsterhiten Under Pressure. Flørtinga med dance og disco gikk ikke hjem hos konsertpublikummet heller. May og Taylor har selv innrømt at dette var en vanskelig periode med indre konflikter i bandet.
Til gjengjeld er The Works 2 år seinere et fantastisk «comeback».
[...] Se også: Arven etter Queen [...]
[...] bok for både mamma og den aspirerende unge rockestjerne. Les og lær! Eller ikke…Les også: I Freddies fotsporSjekk ut: Freddy Mercury – 20 år etterWill Hermes – Love Goes to Buildings on Fire: Five [...]