Hvor er jentene?

Hvor er jentene?

Det viste seg å være en historisk dag da Paramore med Hayley Williams i spissen entret Hovefestivalens hovedscene tirsdag kveld.

Skrevet av:
Publisert 17:04 1 juli, 2010

Etter undersøkelser Lydverket har gjort er Hayley Williams sannsynligvis den første kvinnelige frontfiguren som spiller på Hovescenen. Tidligere har artister som Duffy, Amy Winehouse og Goldfrapp spilt på Hoves nest største scene, Amfiscenen. Men ingen av de har tydeligvis hatt et stort nok navn for festivalens hovedscene. I følge bookingsjef Toffen Gunnufsen er det flere faktorer som spiller inn når det kommer til jentemangelen.

- Det er jo bare et visst antall artister som kan fylle Hovescenen. Dessuten må det klaffe med tiden. Uka vi arrangerer festival er en travel uke for mange artister, mye annet skjer. Så dette er et puslespill som skal gå opp.

Bookingsjefen presiserer allikevel at de ikke har noen motforestillinger mot å booke kvinnelige artister på Hovescenen.

- Vi må forholde oss til koldtbordet av artister vi blir presentert rundt juletider. Og i rockeindustrien er det rett og  slett mange menn. De største kvinnelige stjernene finner du i den urbane popindustrien, og deres sceneproduksjoner er rett og slett for store for oss.

Navn som Pink og Rihanna kunne i følge Gunnufsen vært aktuelle headlinere for Hovefestivalen. Han mener de passer perfekt inn hos hovedsegmentet av festivaledeltagerne som i i stor grad befinner seg i  alderen 17 til 22 år, og som består av ca 60% jenter.  Men de kvinnelige popstjernene kjører vanligvis store sceneshow som egner seg best for innendørs arenaer.

- Vi prøvde å booke Britney Spears til Hove i 2008, men nok en gang overgikk produksjonen vår festival og våre scener, fortsetter Gunnufsen.

Årets Slottsfjell-festival har kvinner som Juliette Lewis, Kelis og Veronica Maggio på sin hovedscene, Kongescenen. Også Øya har booket artister som M.I.A, Robyn og Susanne Sundfør på festivalens største scene, Enga. Bookingsjef for Øyafestivalen, Claes Olsen har ingen problemer med å finne kvinner som kan fylle Øyas største scene.

- Vi har hatt mange kvinnelige frontfigurer på Enga, og det er ingen bragd å sette opp en lang liste med kvinnelige artister jeg ønsker til Øyas scener eller til andre norske festivaler ved senere anledninger. Men vi har allikevel ikke noe spesielt fokus på det. I Øya har kjønn aldri vært et bookingkriterium, og kommer aldri til å bli det.

Les Claes Olsens innlegg på Ballade.no om kvinnelige musikere på festival her.

Blant de kvinnelige popstjernene Toffen Gunnufsen ønsker seg til Hove er Rihanna.

- Rihanna er helt fantastisk. Jeg skulle gjerne hatt henne her.

Videre forteller han til Lydverket  at hennes show er for stort for Hovefestivalen. – Hun befinner seg innenfor  popsegmentet som lager sceneshow for svære, innendørs arenaer.  Men for verdens største rockefestival Rock in Rio, var hun tydeligvis akkurat passe.

Tags: , , , , , ,

Del "Hvor er jentene?"
 

4 kommentarer på “Hvor er jentene?”

  1. LogMan sier:

    Ting Tings spilte på hovedscenen i fjor, og må jo sies å ha en kvinnelig frontfigur. Men det burde jo absolutt ha vært fler i løpet av disee 4 åra. At Pink og Rihanna er det Toffen har øverst på lista, lover derimot ikke så godt for fremtiden….

  2. [...] – Paramores Hayley Williams er den første kvinnelige fronfiguren som spilte på Hovescenen, skrev Ellen Ramstad. [...]

  3. Helene sier:

    The Ting Tings spilte på Hovefestivalen 2009, og frontfiguren er kvinnelig ja, så er nok ikke første gangen en kvinnelig frontfigur spiller på Hovefestivalens største scene, Hovescenen.

  4. [...] Shit, er det sant at Hayley Williams i Paramore er den første jenta til å stille som headliner på Hovefestivalens største scene? Praten om det begynte å surre allerede på festivalens første dag. Lydverkets Ellen Ramstad tok tak i saken, og konklusjonen kan du lese her. [...]

Legg igjen en kommentar