Hvem er Van og MGMT?

Selv om det ryktes at Metallica kommer til Austin i løpet av uka, glimter de monstrøse headlinerne med sitt fravær. Og hvor er de soleklare hypene? Under mitt debutår på SXSW i 2008 var ett av høydepunktene ringreven Van Morrisons konsert. Veteraner av den karakteren er riktignok ikke hva SXSW først og fremst konsentrerer seg […]

Skrevet av:
Publisert 19:57 18 mars, 2009
Blog 'til u drop. Thunderheist spiller på SXSW. Foto: myspace.com/thunderheist

Blog 'til u drop. Thunderheist spiller på SXSW. Foto: myspace.com/thunderheist

Selv om det ryktes at Metallica kommer til Austin i løpet av uka, glimter de monstrøse headlinerne med sitt fravær. Og hvor er de soleklare hypene?

Under mitt debutår på SXSW i 2008 var ett av høydepunktene ringreven Van Morrisons konsert. Veteraner av den karakteren er riktignok ikke hva SXSW først og fremst konsentrerer seg om, men de har tradisjonelt et par svære navn øverst på programmet. De er fraværende i Austin i 2009.

Flere av oss krysset fingrene for at nyturnerende Fleetwood Mac skulle vise sitt utsøkte åsyn i Texas, men – ikke. Det nærmeste man kommer slikt i år er Tony Joe White. En fantastisk mann, men ikke av samme, brede Morrison-størrelse. Er OutKasts Big Boi av samme kaliber? Nesten, men knapt når han er på egenhånd. Echo & The Bunnymen? Ok, muligens. Quincy Jones derimot. ”Problemet” er imidlertid at han ikke står på programmet med livemusikk, men som årets key note speaker (Lou Reed hadde den plassen i fjor) på torsdag.

I 2008 var det dessuten flere soleklare forhåndshyper som vaket rett under skorpa for å bryte gjennom. Duffy, MGMT, Fleet Foxes, The Whip, Holy Fuck var det knyttet store forventninger til, de innfridde tydeligvis, dagligvare som de fremstår nå, bare et år seinere.

Slike florerer det heller ikke av i denne runden. Abe Vigoda, B.O.B., Andrew Bird, Kid Sister, M. Ward eller The Bronx er kanskje bra navn i dette mellomsjiktet, men enten med så lang blogoppvarmingstid bak seg eller strengt tatt etablerte nok til ikke å kunne innlemmes på den hylla.

Gjør det noe? Neppe. Alt var ikke bedre før, da vi (media) gjerne meldte hjem om stort sett de samme artistene. De ville dessuten opparbeidet statusen de har i dag, og sannsynligvis spilt på norske festivaler, uansett. I så måte fremstår SXSW 2009 hakket mer uforutsigbart. Det er ikke like soleklart hvem som vil stå som ”vinnerne”, om det i det hele tatt blir noen slike, som under årets norske variant, Bylarm.

Ovenfor nevte acts blir uansett gledelig å oppleve eller gjenoppleve live. Og, for ordens skyld, noen semisnakkiser er det. Lovvers, Kid Cudi, Vivian Girls, All The Saints, Thunderheist og Telepathe vil garantert bli omtalt i blogosfærer og i aviser. Om det er utelukkende velfortjent er en annen sak.

All The Saints - SXSW-vinnere? Foto: Peter Samuelson/myspace.com/allthesaints

All The Saints – SXSW-vinnere? Foto: Peter Samuelson/myspace.com/allthesaints

Tags: , , , , , ,

Del "Hvem er Van og MGMT?"
 

1 kommentar på “Hvem er Van og MGMT?”

  1. Black Sevin sier:

    hvem norske er der?

Legg igjen en kommentar