Hvem er B.o.B?

Han har tatt blogghimmelen med storm, og nådde denne uken toppen av Billboardlista. B.o.B er et navn du kan merke deg med det samme - men, hvem er han egentlig? B.o.B er en av de artistene som tilsynelatende kom fra ingensteds og plutselig er «overalt». Navnet har svermet på Hypems topplister i flere uker allerede, men når hiphoperen denne uken kapret førsteplassen på Billboardlista med […]

Skrevet av:
Publisert 16:59 27 april, 2010

B.O.B - Coachella Festival Day Three (AP Photo/Chris Pizzello)

Han har tatt blogghimmelen med storm, og nådde denne uken toppen av Billboardlista. B.o.B er et navn du kan merke deg med det samme - men, hvem er han egentlig?

B.o.B er en av de artistene som tilsynelatende kom fra ingensteds og plutselig er «overalt». Navnet har svermet på Hypems topplister i flere uker allerede, men når hiphoperen denne uken kapret førsteplassen på Billboardlista med singelen «Nothin’ On You», er det ikke vanskelig å spå at han nå vil få oppmerksomhet for alvor.

Så er det som regel slik at disse «overraskelsesartistene» gjerne har gravd dypere og lengre enn hypen man såvidt rekker å skumme overflaten av før det braker løs. B.o.B har lenge vært stemplet som en å følge med på, i USA er han for lengst enorm og albumet hans er et av de det er knyttet mest forventning til i 2010. Han gjestet Quart-festivalen i fjor sommer, men før den tid har han rukket å gjeste på over 30 album og gi ut seks egne mikstapes. Men, hvem er så denne B.o.B, og hvor kom han egentlig fra?

Et alter ego
Historien begynner med mannen bak B.o.B, nemlig Bobby Ray. Tjueen år gamle Bobby Ray Simmons er en amerikansk rapper og produsent, født i Atlanta, multiinstrumentalist og sønn av en predikant. Oppvokst i en gospelsyngende og særdeles musikalsk familie, grep han allerede som liten pjokk tak i trompeten, for å deretter begi seg ut på pianoet og til slutt gå løs på gitaren. For å kanalisere ut all energien han ikke fikk ut gjennom sitt egentlige selv, skapte han et alter ego – og vips, slik var B.o.B født. I 2008 frontet han undergrunnsmagasinene XXL og Vibe som en av de unge lovende i «Hip-Hop’s Class of 09″, og slik begynte ballen å rulle helt til den stoppet på toppen til en av verdens største hitlister.

Bobby Ray aka B.o.B er først og fremst rapper, men har blitt omtalt som grenseprøvende innen musikalske sjangere, med en alternativ måte å tilnærme seg hip-hop på. Mens B.o.B leker seg innen ulike musikalske felt og fungerer som den eksentriske delen av Bobby, viser Bobby Ray den mer personlige utviklingen av Bobby som artist. Med mikstapene B.o.B vs Bobby Ray og Who The F#*k is B.o.B spiller han på de to ulike personlighetene, og med sitt første studioalbum B.o.B Presents – The Adventures Of Bobby Ray følger han opp konseptet.

En skal godt krøkes
Bobby lærte kunsten å produsere av hip-hop-produsenten Jim Jonsin (Rebel Rock), tilhører T.I‘s plateselskap Grand Hustle og kjapt ble tatt under Atlantic Records vinger. Av inspirasjon trekker Bobby frem Oukast, Björk, Foo Fighters, Coldplay, Michael Jackson og Tina Turner, og med utgivelsen av B.o.B Presents – The Adventures Of Bobby Ray følger en ikke mindre imponerende gjesteliste. Vedsiden av Bobby i hovedrollen som artist og produsent følger Eminem, Lupe Fiasco, Janelle Monae, Paramores Hayley Williams, Weezers Rivers Cuomo og T.I sjøl. Når vi legger til hitprodusentene DJ Frank E, Alex Da Kid og Jim Jonsin bak spakene, burde alt være duket for en musikalsk suksess.

B.o.Bs nyeste singel Airplanes (feat. Hayley Williams & Eminem) ligger på 12.plass på Billboardlisten denne uken, og B.o.B Presents – The Adventures Of Bobby Ray treffer butikkhyllene i dag. Hører vi en ny seierherre på hip-hop-scena?

«Nothin On You», nummer 1 på denne ukens Billboardliste:

En av to streetsingles («Haterz Everywhere» og «I’ll Be In The Sky») som ble gitt ut i fjor høst med tilhørende musikkvideoer, men som ikke er med på det nye albumet:

Fra mikstapen B.o.B vs Bobby Ray:

(Kilder: Intervju – BlogCritics, Wikipedia, B.o.Bs Myspace/Hjemmeside)

Tags: , , , , , , , ,

Del "Hvem er B.o.B?"
 

6 kommentarer på “Hvem er B.o.B?”

 1. 730.no sier:

  Han spilte på Quart i fjor.

 2. Marit Kjærstad sier:

  Beklager. Lagt inn nå.

 3. Sven sier:

  Og siden Lydverket skriver en sak om han nå så står han på scenen på sommerens Hove-festival. Garantert

 4. Andreas sier:

  Står han på scenen på Hove må jeg vel nesten ta turen :D

 5. [...] B.o.B er en av de artistene som tilsynelatende kom fra ingensteds og plutselig er “overalt”. Han slapp sitt første album i april, og du kan bli bedre kjent med han i denne saken. [...]

 6. [...] Lydverket i 2012: – Hvem er B.o.B? [...]

Legg igjen en kommentar