Hva gjør Thomas Dybdahl så flau?

Vi viser Thomas Dybdahl et klipp han helst vil glemme.

Skrevet av:
Publisert 12:56 14 april, 2010

lydverket2

Lydverket får Thomas Dybdahl til å rødme i det han ser seg selv som 13-årig Metallica-fan. Et øyeblikk han helst vil glemme.

Samtidig som Metallica spiller i Norge for andre dag på rad, kan du se en pur ung Metallica-fan som hele Norge kjenner: Lydverket sitter på et sjeldent klipp av popartist Thomas Dybdahl tretten år gammel tråkler seg gjennom Metallicas massive hit «Nothing Else Matters» på gitar.

Klippet ser du på NRK 1 i kveld – mens Thomas selv måtte gjemme hodet i hendene da opptaket, som er filmet av faren da Dybdahl kun var tretten år, ble vist for ham til latter og applaus fra publikum.

 Og Asbjørn Slettemark lar selvsagt ikke dybdahl slippe unna:
- Jeg får si som sportsjournalistene - hva føler du nå? spør Slettemark.
- Dette er flaut. Dette er helt… Som sikkert hundre millioner gutter mellom 10 og 17 år hadde jeg et sterkt forhold til Metallica på grunn av gitaren. Da Black Album kom kunne nybegynnere spille med … som dere jo ser her, svarer Dybdahl, og la til at han definitivt ble inspirert av Metallica da han selv begynte å lage musikk. Klippet av Dybdahl som spiller «Nothing Else Matters» får du selvsagt se her, i kveldens sending.

Dybdahl som 13-åring

Slik ser en ung Dybdahl ut når han tråkler seg gjennom "Nothing Else Matters"

Bør fansen bestemme?
Dybdahl har oppfordret fansen til å sende inn ønsker om hvilke låter han skal spille live, og i disse dager stemmer fansen på facebook for å sikre seg at deres favorittlåt kommer med på set-lista.  I kveldens sending går artisten i klinsj med musikkjournalist og konsertarrangør Egon Holstad som i utgangspunktet er skeptisk til at artister lar fansen bestemme for mye.

- Når man slipper til flertallet så slipper man til idiotene. Jeg er for demokrati politisk, men synes at man i kulturen ikke skal la flertallet bestemme. Pizza Grandiosa er jo ikke norges beste matrett, argumenterer Holstad og trakker paralleller til det demokratiske valget av Adolf Hitler.  Dybdahl selv anser interaksjonen med fans for å være en fin måte å la de som er dedikerte få delta.

- Dette er bare et lite skritt mot å la fansen ta del i konserten. Jeg mener, hvorfor ikke la de være med? Jeg håper jo fansen får noe ut av det og det gir oss en pekepinn hva den ekte fansen vil ha, svarer Dybdahl.

Thomas Dybdahl som spiller Metallica, diskusjonen med Holstad samt Dybdahls minikonsert kan du se på Lydverket i kveld, på NRK1 klokken 23:15.

Også P3s Popsalongen har hatt Dybdahl på besøk – det ble Metallica der også, gitt:

 

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Hva gjør Thomas Dybdahl så flau?"
 

5 kommentarer på “Hva gjør Thomas Dybdahl så flau?”

  1. Guruslask sier:

    Den beste sangen av Dybdahl er «Allværsjakka mi», som han sang i Ut I Vår Hage for flere år siden. Han beviste allerede da at han kommer til å grise Eidsvaagen.

  2. Jens sier:

    Holstad «trakker paralleller til det demokratiske valget av Adolf Hitler»? Det er ikke bare helt absurd, men også feil fordi Hitler ikke ble valgt til rikskansler. Derimot ble han utnevnt av den tyske rikspresidenten Hindenburg. Hitlers parti, NSDAP, har for øvrig aldri fått flertallet av stemmene i et demokratisk valg. Jeg håper at dere som journalister lærer å sjekke fakta før dere sender eller gjentar sånne uttalelser.

  3. Morten S sier:

    Men NSDAP var det største partiet på den tida (med 43% eller noe sånt), og det er jo naturlig at det største partiet får kansleren, så helt feil er det jo ikke. Kommer an på hva man legger i «demokratisk valg» og hvordan demokratiske prosesser skal fungere.

  4. Kris sier:

    jeg er litt musikalsk retardert av meg på popfronten, men har hørt litt dybdahl. meget mulig årets vårmusikk :)

  5. Jens sier:

    Jeg vet ikke hva man lærer på norske skoler, men da NSDAP fikk 43% av stemmene i mars 1933, hadde Hitler allerede blitt rikskansler. Valget ble preget av terror og propaganda. Dessuten hadde noen partier blitt forbudt. I november 1932 hadde NSDAP bare fått 33% av stemmene (en nedtur etter 37% i juni 1932). Selv om det var det største partiet på dette tidspunktet, klarte de ikke å danne en regjering fordi de ikke hadde flertallet bak seg. Uten Hindenburgs avgjørelse hadde Hitler kanskje aldri fått makten.

Legg igjen en kommentar