Hva er greia med Todd Rundgren?

Essensen av Todd Rundgren i følge norske artister og musikkfolk: Thomas Felberg rockarkeolog på P3 og vokalist i We – Todd Rundgren er så mangefasettert, han har gjort alt! Han er låtskriver, bakmann, produsent, sanger og arrangør. Og på plate spiller han ofte alle instrumentene selv. Det er som å titte inn i en gal […]

Skrevet av:
Publisert 9:00 13 juni, 2009
Manne og myten Todd Rundgren

Manne og myten Todd Rundgren

Essensen av Todd Rundgren i følge norske artister og musikkfolk:


Thomas Felberg

rockarkeolog på P3 og vokalist i We

- Todd Rundgren er så mangefasettert, han har gjort alt! Han er låtskriver, bakmann, produsent, sanger og arrangør. Og på plate spiller han ofte alle instrumentene selv. Det er som å titte inn i en gal og hyggelig manns verden.

Todd Rundgren forkler musikken som en hyllest til forskjellige sjangere, med humor bakt inn pastisjen av sjangere. Men man trenger Todd Rundgrens geni for at det skal bli noe helt eget.

Han kunne blitt en stor pophelt på 70-tallet etter albumet Something/ Anything?, men valgte å gå den andre veien. Med psykedeliske droger og det utsvevende albumet A Wizard, A True Star. Hans kommersielle karriere gikk dukken den gang, men jeg mener at nettopp dette har skapt en ekstra appell hos musikere som beundrer Rundgren for valgene hans, og som en mann som har gjort alt.

Ole Johannes Åleskjær
vokalist og multiinstrumentalist i The Loch Ness Mouse

- Vi hadde en fase i The Loch Ness Mouse hvor vi var ekstremt opptatt av Todd Rundgren. Spesielt med albumet vårt Key West fra 2002. Todd Rundgren har en destillert 70-talls poprenhet i melodiene. Det er strålende popmelodier og vokalen hans forsterker det rene poputtrykket. Både albumet Something/ Anything? og noen utvalgte låter fra Runt og Runt: The Ballad Of Todd Rundgren i tillegg til albumet Hermit Of Mink Hollow har vært viktige for meg og bandet. Det er både popaspektet og det ville  med Todd, i tillegg til at han ofte spiller alle instrumentene selv som er det fascinerende. Todd Rundgren befinner seg midt i krysningspunktet mellom geni og en gal mann.

Audun Vinger
redaktør i Vinduet og frilans musikkjournalist

- Todd Rundgren er viktig av to grunner; hans enorme låtkatalog og hans åpenhet og inderlighet. Han er en låtskriver på høyde med Paul McCartney og de aller beste. Han er en komplett musiker og spiller ofte alle instrumentene selv. Du finner også humor og slapstick hos Todd Rundgren. En blanding av lek, show og inderlighet. Han gir seg aldri, og for Todd Rundgren er hans nye låter like viktige som de gamle. Det er tegnet på de virkelige store. Han er noe i nærheten av et geni.

Jeg elsker Todd Rundgren og hadde tenkt å oppkalle sønnen min etter han. Bestemødrene kaller han fortsatt Todd, det har blitt kallenavnet.

Magnus Hænglse
soloartist og gitarist i Turns

- Det begynte med at jeg kjøpte albumet Something/ Anything? i London i 1999, på den tida fikk man ikke tak i det albumet i Norge. Jeg tok med meg skiva på Roskilde, og tilbragte nesten hele festivalen i teltet alene mens jeg hørte på albumet. Det var en åpenbaring for meg, den viktigste musikkopplevelsen jeg har hatt. Jeg syntes det var helt utrolig at én mann hadde gjort dette alene, fantastisk!

Etter det sørget jeg for å få tak i alt han har gjort. Jeg respekterer Todd Rundgren fordi han alltid har gjort det han har følt for. Dette har han også blitt kritisert for av noen, men jeg synes det bare er kult. Jeg tror Todd Rundgren er viktig for personer som er lidenskapelig opptatt av musikk, for folk hvor musikk er en viktig del av livet. Mitt forhold til Todd Rundgren er nærmest dypt spirituelt.

Ingeborg Selnes spiller på Norwegian Urørt Underwood-scenen i dag klokka 18.15. Tidligere i dag fortalte hun til Lydverket og Urørt at dette er en drøm som har gått i oppfyllelse; å få spille før Todd Rundgren.

Todd Rundgren spiller på Norwegian Wood i dag klokka 19. Husk at du kan se (nesten) alle konsertene her!

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Hva er greia med Todd Rundgren?"
 

3 kommentarer på “Hva er greia med Todd Rundgren?”

  1. Marius sier:

    Todd er kongen! Blir legendarisk i badet i kveld!

  2. [...] Hva er greia med Todd Rundgren? [...]

  3. [...] Hva er greia med Todd Rundgren? [...]

Legg igjen en kommentar