Husker du denne karen?

Klart du gjør. D’Angelo begikk med Voodoo tiårets beste album i min bok; et hypnotisk, seigt og sjokkartet anfall av en funkplate som fortsatt røsker hardt, ni år seinere. Siden den gang har imidlertid ting gått på tverke for D’, med doptrøbbel, fedme og en stygg bilulykke som de kjipeste ingrediensene. Nå ser det ut […]

Skrevet av:
Publisert 17:50 21 januar, 2009
"Untitled (How Does It Feel?)"

Klart du gjør. D’Angelo begikk med Voodoo tiårets beste album i min bok; et hypnotisk, seigt og sjokkartet anfall av en funkplate som fortsatt røsker hardt, ni år seinere. Siden den gang har imidlertid ting gått på tverke for D’, med doptrøbbel, fedme og en stygg bilulykke som de kjipeste ingrediensene.

Nå ser det ut til at mannen den amerikanske kritikerdekanen Robert Christgau i sin tid døpte «The R&B Jesus» begynner å røre på seg igjen: Albumet James River, som skal inneholde bidrag fra Cee-Lo Green, Raphael Saadiq, Mark Ronson, Roy Hargrove og Prince, er ventet til sommeren, melder Billboard.

I samme artikkel hintes det sterkt om at D’Angelo skal bruke våren til turnévirksomhet – og aller først i Europa. De av oss som hadde gleden av å beskue den uforglemmelige opptredenen på Quart for nesten ti år siden, krysser de lemmer som krysses kan for at rikingene nede på sørlandet gjentar bedriften. Få ham til Kristiansand i sommer! Det kan, i motsetning til det hittil nokså spinkle programmet, forandre folks liv.

Siden ingen smakebiter fra James River er klare ennå, spoler vi tida tilbake til Voodoo-epoken. Og for en tid det var.

«Send It On» (live):

[youtube ytlw-qJZ4l0]

«Untitled (How Does It Feel?)»:

[youtube 8L9kYHaER4M]

Manager Lindsay Guin uttaler i tillegg til Billboard: «He’s coming back. And he looks great, by the way.» Spennende.

Tags: , , , , , , ,

Del "Husker du denne karen?"
 

2 kommentarer på “Husker du denne karen?”

  1. Bjornario sier:

    Gleder meg kraftig til det albumet her assa. I mine øyne/ører er han den eneste ordentlige post-80-talls RnB-artisten. Og jeg som ikke liker RnB engang! men skivene til D’Angelo er latterlige gode. Shit, Damn, Motherfucker spilles med jevne mellomrom her. Beste RnB-sangeren siden Prince. Og D’Angelo gjør det uten å bli cheesy eller creepy.

  2. snuten sier:

    Må si meg helt enig med Bjornario. Rytmeseksjonen er jo helt sinnsyk på den skiva! Som vel D´angelo til tider stod for selv. synd han ikke skal ha med seg ?uestlove. Han er etter min oppfatning alltid et kvalitetstegn

Legg igjen en kommentar