Giorgos Germenis i Naer Mataron-musikkvideo.

Giorgos Germenis i Naer Mataron-musikkvideo.

Høyreekstrem musiker valgt inn i det greske parlamentet

Giorgos Germenis fra black metal-bandet Naer Mataron ble valgt inn i parlamentet i Hellas under forrige ukes protestvalg.

Skrevet av:
Publisert 12:23 16 mai, 2012

Valget i Hellas ble som forventet et opprør mot partiene som har ledet landet de siste årene. Partier på både ytterste venstreside og høyreside fikk langt større oppslutning enn vanlig, og det går dermed mot nyvalg siden ingen partier klarer å danne regjering.

En av representantene som ble valgt inn i parlamentet for partiet Hrisi Avgi (Gyldne Daggry), som har blitt betegnet som et av de mest ytterliggående partiene på høyresiden i hele Europa, er Giorgos Germenis fra bandet Naer Mataron. Partiet Hrisi Avgi er et nasjonalistisk parti som er sterkt imot innvandring og mot de stadige sparetiltakene i Hellas, og fikk for første gang i historien nok stemmer ved valget til å få representanter inn i parlamentet.

Giorgos Germenis, foto: Petros Giannakouris/AP

Selv om Naer Mataron har holdt på siden 1994, og har gitt ut album på blant annet det anerkjente selskapet Season Of Mist, har bandet aldri blitt spesielt kjent i metalverdenen. Naer Mataron har heller aldri benyttet høyreekstreme tekster og symboler via musikken sin, men har derimot fokusert på gresk mytologi, så her må man skille band og person når det gjelder politiske standpunkt.

I et intervju med radioprogrammet The Word på Public Radio International (PRI) sier Stefanos Stefanopolous fra den metal-baserte greske nettsiden Rockway:

- Han er ikke en velkjent musiker her i Hellas. For å være ærlig var det ikke mange nettsider her som fulgte med på Naer Mataron før dette skjedde. De var bare nok et black metal band, et ganske mediokert et, så ingen la spesielt merke til dem.

Hør innslaget fra The World:

Metalfans i Hellas er nå redd for at denne blandingen av musikk og politikk skal gi sjangeren deres et enda dårligere rykte blant folket.

Vokalisten i Naer Mataron er for øvrig Vicotnik som også har spilt med norske Ved Buens Ende og Dødheimsgard, Naer Mataron har tidligere spilt inn musikk i Oslo, og bandets Wikipedia-side hevder at de har spilt oppvarming for store norske metalband som Mayhem og Gorgoroth.

Se videoen til «Incarcerating Gallantry» av Naer Mataron:

http://youtu.be/usIVMq14rPY

Tags: , ,

Del "Høyreekstrem musiker valgt inn i det greske parlamentet"
 

17 kommentarer på “Høyreekstrem musiker valgt inn i det greske parlamentet”

 1. Anonym sier:

  Nå er vel ikke koblingen mellom black metal og høyreekstremisme helt ukjent her i Norge heller?

 2. Anonym sier:

  Snakk om å opptre som mikrofonstativ! Dårlige greier

 3. Anonym sier:

  Er det verre enn utsikten til FrP i regjering i Norge?

 4. Heisann, Totto. Hvor går grensa for hva du velger å skrive om? Hrisi Avgi er ikke bare et nasjonalistisk parti, de regnes gjerne som nynazister. De er holocaust-fornektere, gir hverandre hitler-hilsner på møtene sine, arrangerer white power-konserter og jager innvandrere og minoriteter gatelangs. Dette her er vel neppe en musikknyhet av særlig allmenn interesse, så det eneste du presterer å gjøre her er å gi et jævla rasshøl og det ræva bandet hans litt billig promotion.

 5. Manjaca sier:

  En EU som er så moralsk mot islam og som går bort fra kristendom kommer i sore problemmer. Vent når folk kjærnen av EU beggynner å stemme slik som greske «nynazister».

 6. Anonym sier:

  Tenkte akkurat på dødsmarsjene. Når det gikk mot slutten på krigen ble naziene redd de ikke skulle klare å drepe alle sine fanger. Titusener av fanger i konsentrasjons- og arbeidsleire skulle tvinges til å gå og pines til de stupte, og sadistene fikk fritt spillerom til å plukke ofre. Anders Behring Breiviks sinnsvake handlinger blir «forsvinnende små» relativt sett til hva denne ideologien har bedrevet i historien, og at slik galskap fortsatt gir ekko i Europa må skyldes at mange mennesker aldri vil (?) lære av fortidens mange historier:

  Wikipedia: «27. og 28. april 1945 starter evakueringen av Ravensbrück, og fangene blir sendt vestover, på dødsmarsjer. Den 30. april 1945 befridde Den røde armé
  omkring 3500 syke kvinner og barn og noen få hundre menn som var igjen i
  leiren. Men selv om befrielsen nå var et faktum så var ikke fangenes
  lidelser slutt ennå. Mange døde i ukene etterpå, og andre døde underveis
  hjem.»

 7. Rune Arnesen sier:

  Rappa make-up looken til Abbath, har han.

 8. Rune Arnesen sier:

  Rappa make-up looken til Abbath, har han.

 9. Rune Arnesen sier:

  Rappa make-up looken til Abbath, har han.

Legg igjen en kommentar