Høstens store indiefilm

…er skrevet til Arcade Fires «Funeral» og lydsatt av Karen O fra Yeah Yeah Yeahs. Alle snakker om soundtracket til Twilight, men filmen vi gleder oss mest til er denne: Spike Jonze sin versjon av barnefortellingen «Where The Wild Things Are», eller «Til huttetuenes land» som er navnet Anne-Cath Vestly ga boka da hun oversatte den […]

Skrevet av:
Publisert 14:47 18 oktober, 2009

Where the Wild Things Are

…er skrevet til Arcade Fires «Funeral» og lydsatt av Karen O fra Yeah Yeah Yeahs.

Alle snakker om soundtracket til Twilight, men filmen vi gleder oss mest til er denne: Spike Jonze sin versjon av barnefortellingen «Where The Wild Things Are», eller «Til huttetuenes land» som er navnet Anne-Cath Vestly ga boka da hun oversatte den til norsk i 1970.

Hvis du lurer på hvorfor, er det bare å ta en titt på traileren:

Og det er ikke tilfeldig at det akkurat er Arcade Fire-låta «Wake Up» som er med, viser det seg nå. I et intervju med Ain’t It Cool News forteller Jonze at hele manuset ble skrevet mens han lyttet til canadiernes debutalbum «Funeral», og spesielt denne låta.

- Plata er tematisk nært knyttet til filmen, så det er helt perfekt at vi fikk den med i traileren. Jeg brukte låta underveis i klippeprosessen også. Før vi spilte inn filmen klippet jeg sammen en stemningsbit med bilder fra «E.T»., «Rottefangeren» og «Den sorte hingsten» til den låta, for å gi besetningen en følelse av tonen og følelsen i filmen.

Musikken til «Where The Wild Things Are» er skrevet av komponisten Carter Burwell og Jonzes eks Karen O. Jonze forteller at de to musikerne for det meste jobbet hver for seg, og at det var Karen O som sto for den låtbaserte delen av soundtracket.

- Hun skrev gjennom hele redigeringsprosessen, faktisk også mens vi fortsatt spilte inn. Jeg sendte henne hauger av uredigert film og så skrev hun bare etter følelsen.

«Where The Wild Things Are» hadde USA-premiere denne helga, men her i Norge må vi pent vente til 11. desember før vi får se den på kino.

Filmmusikken har derimot vært tilgjengelig en liten stund allerede, utgitt under artistnavnet Karen O And The Kids. Bak det navnet skjuler ikke overraskende både barn og Karen O seg - men også hennes bandkollegaer Brian Chase og Nick Zinner, Bradford Cox fra Deerhunter, Dean Fertita fra (blant annet) Queens Of The Stone Age og The Raconteurs, Daniel Johnston, musiker/produsent Greg Kurstin – og enda noen til.

Nå er det ikke overraskende at Jonze er en regissør som er over gjennomsnittlig opptatt av musikk, han har tross alt gjort karriere av å lage klassiske musikkvideoer som Beastie Boys’ «Sabotage», Fatboy Slims «Praise You», Weezers «Buddy Holly», Daft Punks «Da Funk» og ikke minst Björks «It’s Oh So Quiet», alt vel dokumentert på DVDen «The Work Of Director Spike Jonze».

Maurice Sendaks uforglemmelige billedbok har forøvrig allerede blitt filmatisert en gang, da som tegnet animasjon. Det er helt sikkert flere enn artikkelforfatteren som har sterke minner til denne (med et noe mer eksperimentelt tonefølge enn 2009-utgaven):

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Høstens store indiefilm"
 

1 kommentar på “Høstens store indiefilm”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Anne Thoresen. Anne Thoresen said: RT @Lydverket Høstens store indiefilm: …er skrevet til Arcade Fires “Funeral” og lydsatt av Karen O fra Yea.. http://bit.ly/2ewef7 [...]

Legg igjen en kommentar