Homme, Grohl, Jones og Patton?

Dave Grohl nevnte det i en bisetning i Mojo i 2005. Nå siger bekreftelser inn i betryggende tempo: Supergruppeåret 2009 skal krones av Dave Grohl, Josh Homme og John Paul Jones. Og kanskje flere. Grohl’s tromming på Queens of the Stoneage’s Songs for the Deaf  sikret plassen på forsiden mange nummer av Modern Drummer. Og selv om Homme har tøyset […]

Skrevet av:
Publisert 15:23 6 juli, 2009

Tøff. (Foto: Promo)

Dave Grohl nevnte det i en bisetning i Mojo i 2005. Nå siger bekreftelser inn i betryggende tempo: Supergruppeåret 2009 skal krones av Dave Grohl, Josh Homme og John Paul Jones. Og kanskje flere.

Grohl’s tromming på Queens of the Stoneage’s Songs for the Deaf  sikret plassen på forsiden mange nummer av Modern Drummer. Og selv om Homme har tøyset fært med Grohl i ettertid, har han aldri lagt skjul på sin beundring. Dave Grohl har på sin side tilbudt sin venstre testikkel for å få spille med Led Zeppelin, men har etter hva Lydverket erfarer fått beholde testikkelen etter at Jimmy Page og John Paul Jones gjestet scenen under Foo Fighters Konsert på Wembley i fjor.

Det var Josh Hommes hustru Brody Dalle som i et intervju med antiquiet.com lekket kjærkommen informasjon om supergruppen. Hun kunne ikke si noe som helst, men beskrev prosjektet som «Pretty fucking amazing» og lovet «beats and sounds like you’ve never heard before!»

John Paul Jones har ikke jobbet altfor hardt etter Led Zeppelins ende, men listen over løse samarbeidspartnere tyder på at han er en eventyrlysten fyr. Sonic Youth, Robin Hitchcock, Gillian Welch og Diamanda Galas er blant de som har benyttet seg av Jones’ evner. Han har dessuten laget musikk til film, og spilt bluegrass med blant annet Del McCoury Band. Han har nå bekreftet at han jober med noe mer rock-basert…

Samtidig, et annet sted… Greg Werckman, sjef for Ipecac records bekrefter at  Josh Homme forsøker å overtale Mike Patton til å ta del i et topp hemmelig prosjekt, men sliter med å overtale Patton til å komme ut i ørkenen, fordi Patton hater ørkenen. Ting kan tyde på at det dreier seg om et helt annet prosjekt, men det spiller liten rolle, for akkurat nå er det faktisk slik at om du har en drømmekonstellasjon av musikere eller en usedvanlig god supergruppeidé er det best å sette ut ryktet med det samme, begynn gjerne her, i morgen kan det bli virkelighet.

Del "Homme, Grohl, Jones og Patton?"
 

11 kommentarer på “Homme, Grohl, Jones og Patton?”

 1. Nicolay sier:

  Jeg håper de gjør dette uten Patton …

 2. Snikh sier:

  Jeg håper de gjør dette med Patton …

 3. laff sier:

  Jeg håper de gjør dette både med og uten Patton! :)

 4. Supersigve sier:

  Åh, rockefoten er i gang allerede..

  Kan vi ikke sette ut et nytt supergrupperykte?
  Vokal – Biff Malibu (han må jaggu komme seg tilbake på scenen)
  Gitar – Angus Young
  Bass – Lemmy
  Trommer – Danny Carey

 5. skrammel sier:

  håper de gjør det uten Homme. Liker ikke den fyren.
  Drita lei oppskrytte queens of the stone age.

 6. Peter sier:

  Noel Gallagher…magisk

 7. gia sier:

  Hva med Biff Malibu, Raldo Useless, Danny Young, Cpt Poon og Stu Manx?! Det er mitt supergrupperykte!

 8. perpål sier:

  Noel Gallagher, Chad Smith, John Paul Jones & Eddie Vedder :)
  man må ha Noel!!

 9. Fredrik S sier:

  Seff, Noel Gallagher. Den fyren får jeg bare mer og mer sansen for.

 10. Kim von Klev sier:

  Dette lover utrolig bra. Har ventet lenge på at Homme og Grohl skulle gjøre noe sammen igjen, for Songs for the Deaf er en søgt bra skive. I tillegg får de med (Sir.) John Paul Jones. Wow. Ang. Patton håper jeg han bare er gjestevokal, har ikke helt sansen for han.

 11. [...] vente på seg da bandmedlemmene blant annet skal prioritere nye prosjekter – som Them Crooked Vultures og Robert Plants samarbeid med Allison Krauss. [...]

Legg igjen en kommentar