Holdt pusten i fjorten dager? Vi er endelig tilbake!

Påskeferien er over, nå kan du endelig se Lydverket igjen. Vi breier oss i 16:9 på ditt apparat, i kveld på NRK1, eller akkurat nå og akkurat her. Etterpå kan du ta av deg skiene. Det kan virke som om kveldens sending foregår på to forskjellige planeter, Men Petter Baarlis evige Boogierockryttere Backstreet Girls og […]

Skrevet av:
Publisert 19:22 15 april, 2009

Påskeferien er over, nå kan du endelig se Lydverket igjen. Vi breier oss i 16:9 på ditt apparat, i kveld på NRK1, eller akkurat nå og akkurat her. Etterpå kan du ta av deg skiene.

Det kan virke som om kveldens sending foregår på to forskjellige planeter, Men Petter Baarlis evige Boogierockryttere Backstreet Girls og to låtskrivere med drømmer om Beyonce og Britneysamarbeid har likevel den samme ambisjonen; å gi folk det de vil ha.

Backstreet Girls er på mange måter den evige lillebroren i norsk rock. Mens deres samtidige fra 80-tallet samles under betegnelsen ”De fire store,” har boogierockerne i Backstreet Girls fått en noe mer stemoderlig behandling av musikkjournalister gjennom tidene. Og de har selv de flere ganger innrømmet at de nok kan fremstå som et tegneserieband. For det er ikke tvil om at bandmedlemmenes kompromissløse holdning til å holde på sitt musikalske uttrykk og samtidig leve ut rockedrømmen, gjorde det vanskelig for folk å ta 100 prosent seriøst på 90- og tidlig 2000-tallet. Men nå, 25 år etter at bandet så dagens lys, er bandet i ferd med å gjenvinne nordmenns respekt. Deres 14. studioalbum gikk inn på VG-lista, og konsertene deres trekker fortsatt unge mennesker. Lydverket har fulgt Backstreet Girls på hjemmebane og ute på turné for å finne ut hvordan bandet fortsatt finner motivasjon til å stille i rockens tjeneste!

Hanne Sørvaag og Ina Wroldsen har begge forlatt det sterkeste rampelyset og funnet seg til rette trygt bak kulissene som låtskrivere for andre artister. På hver sin kant har de to norske jentene gått fra å være håpefulle soloartister til å etablere seg i det internasjonale tetsjiktet som profesjonelle låtskrivere. Lydverket har fulgt både Ina og Hanne på jobb i Sverige for å få et innblikk inn en del av musikkbransjen som kan fortone seg som både kynisk og beregnende.

Se og hør dessuten Susanna Wallumrød spandere sin versjon av Thin Lizzy’s udødelige klassiker ”Jailbreak” før hun drar på turné med Bonnie ”Prince” Billy.

Siden hun dedikerte all sin tid til å skrive for andre har Hanne skrevet låter som er gitt ut i mer enn 70 land, og hun har hatt topplasseringer på salgslister i Mexico, Nederland, Finland, Danmark og Norge. I tillegg skrev hun det tyske bidraget i Melodi Grand Prix i fjor og en av finalelåtene i American Idol 2006.

På sin side har Ina skrevet låter for amerikanske Pussycat Dolls og blitt hovedleverandør av låter til den britiske popsensasjonen The Saturdays som har ligget helt i topp av salgslistene i England med låter som Ina har vært med å skrive.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Holdt pusten i fjorten dager? Vi er endelig tilbake!"

Legg igjen en kommentar