Nicki Minaj i Oslo Spektrum 9. juni 2012. (Foto: Tom Øverlie, P3.no)

Nicki Minaj i Oslo Spektrum 9. juni 2012. (Foto: Tom Øverlie, P3.no)

Nicki Minaj - Oslo Spektrum, Oslo

Hits for kidsa

Nicki Minajs konsert i Oslo Spektrum bød på renspikket pophysteri.

Skrevet av:
Publisert 22:04 9 juni, 2012

Det var et Oslo Spektrum fylt med overveldende mange ungjenter. Dyktige Dreamon varmet opp med nøktern hvit backdrop. Da han spurte et fullsatt Spektrum om de var klare for hovedattraksjonen, skrek jentene som satt bak undertegnende så høyt at anmeldelsen blir skrevet med øresus.

Se bilder fra konserten lengst ned i anmeldelsen

En unødvendig lang pause etter oppvarmingen, overkant av tre kvarter senere, startet konserten. Da startet det rosa hysteriet. Minaj og hennes seks dansere var ikledd sektlignende kostymer som minte om en viss scene i Kubricks Eyes Wide Shut. Tre minutter senere tok hun av seg kappen og da fikk vi sett henne i klassisk Minaj-uniform – rosa korsett og sinnsvakt høye hæler. “I Am Your Leader” ble dratt i gang, preget av relativt nitidig koreografi. Blant hennes mange steke/rave-låter som “Beez In The Trap”, som forsåvidt er et bra kutt, ble fremført. I en kakafoni av overproduserte, guettafiserte låter til tross, maksimalismen var i Minajs fordel. Det skal være sånn når Minaj er på scenen. Hennes radiohits – samt harde bangere som hun dessverre ikke spilte – kler uhemmet eufori blant de yngre.

Etter tre kostymeskift, satt hun på DJ-bordet og fylte tiden med å spille diverse Drake- og Young Money-låter. Deriblant “Bed Rock”, crewlåten som jeg og flere andre venner har hatt stor glede av. Den timeslange konserten ble avsluttet med konfetti og “Super Bass”, en av hennes to største hitspor, jevnstilt med “Starships”. Skrulla i rosa ble hyllet av skrikende og dedikerte tenåring-fans. Ikke at det er noe galt med sjarmerende pophysteri, for all del.

Men det er litt trist for en grinebiter da en vet at hun ikke har beholdt det som gjorde henne kjent: kvalitetene som småskrullete, men flink og særpreget rapper via miksteipene før Lil Wayne signet henne. Den Trinidad-fødte østkyst-jenta har gått fra å forfekte sjarmerende kitschyness til relativt sprikende smak, forankret i svære pophits.

Det er litt vanskelig å komme bort i fra at Minajs offisielle backkatalog er det perfekte lydsporet til russefeiring og råning. Gjerne samtidig. Dette ble gjenspeilt under hennes konsert i Oslo Spektrum. Nicki Minaj viste seg å være en slags Fatman Scoop kledd i rosa, en festfikser som behersket scenen. Ikke at det noe galt med det, for all del. Kidsa kosa seg i hjel, de.


Se bilder fra konserten her


Tags: , , , ,

Del "Hits for kidsa"
 

10 kommentarer på “Hits for kidsa”

 1. God anmeldelse! Ikke det at jeg var der, men skjønner nå at jeg ikke gikk glipp av for mye heller.

 2. God anmeldelse! Ikke det at jeg var der, men skjønner nå at jeg ikke gikk glipp av for mye heller.

 3. Anonym sier:

  Ser og høres ut som ei overvektig neonhval fra midten av 80-tallet. Apr. hval, jeg har hørt hvaler kn***e med mer harmoni og rytme en denne såkalte «rapperen».

  Ikke rart Britney, Justin og Rianna blir populære og får hits når barna vokser opp med slikt, som dette som i beste fall kan kalles en fornærmelse mot musikk og musikere. Neste er vel at en eller annen påstår Gabrielle har bra musikk…… :-)

 4. bilbo.beutlin_1 sier:

  Jeg liker hennes stil. 80-tallet er kult! Ok, det er ikke så veldig kravstore musikken hun gjør, men det tvinges ingen å lytte på det. 

 5. http://www.nettking.no viser riktige talanger fra Norge og Sverige.

 6. Nice show men om nån vill se riktiga talanger från norge och sverige. gå in på http://www.Nettking.no Support Your Local Artist!
  Real Artist Production-MonkeyBizniz

 7. http://www.youtube.com/watch?v=Hl_kcJH7nrY Deltar i denne sangen som promoterer cocain (kan diskuteres)… Ikke særlig smart gjort spør du meg..

 8. Anonym sier:

   Det er jo et pardoks at det stort sett er slik musikk som spilles på p3 hele døgnet. Det burde kommet en kanal for oss som hører på MUSIKK, og ikke en dum blond manga karakter fra en japank pornofilm. Få musikken tilbake. Vil høre musikk ikke silikon og $$

 9. Helena Nilsen sier:

  jeg er en kid på 23 år, og jeg hadde det superstas!!!!! Gleder meg til hun kommer igjen, og håper hun blir litt mer hip hop og mindre pop (selv om poplåtene hennes er bra). Satt ved siden av en headbangende jente på 11 år.. følte meg .. nesten litt utilpass..

 10. […] Les flere saker om Nicki Minaj her | Les anmeldelse av Nicki Minaj-konserten i Oslo i fjor […]

Legg igjen en kommentar