Hipsterhelvete og glimt av fremtidig storhet

Vår mann i New York, Jørgen Hegstad, rapporterer fra en av verdens viktigste musikkfestivaler: CMJ. Årets CMJ-festival er akkurat over, og i fem dager har hele Manhattans Lower East Side blitt omgjort til et eneste stort musikkfesjå der folk med laminerte plastpass hengende rundt halsen har surret rundt med festivalprogrammet i den ene hånden og […]

Skrevet av:
Publisert 11:34 27 oktober, 2008

AIDS Wolf. Foto: Promo

Vår mann i New York, Jørgen Hegstad, rapporterer fra en av verdens viktigste musikkfestivaler: CMJ.

Årets CMJ-festival er akkurat over, og i fem dager har hele Manhattans Lower East Side blitt omgjort til et eneste stort musikkfesjå der folk med laminerte plastpass hengende rundt halsen har surret rundt med festivalprogrammet i den ene hånden og en lett overpriset Stella Artois i den andre.

Det er vanskelig å komme unna den sjokkerende mengden rævlige bandnavn som myldrer rundt i den amerikanske undergrunnen. Verdt å merke seg er at CMJ har klart å booke hele fem band med navn som inneholder ordet «Bear», der kunstmetallbandet I Wrestled A Bear Once går av med «beste bjørnenavn»-prisen. Jeg fikk dessverre ikke med meg hverken AIDS Wolf, Check Out The Tits On Tituba, Tiger! Shit! Tiger! Tiger! eller min personlige favoritt Ringo Deathstarr, men noen ganger er bandnavnet rett og slett i veien.

I Wrestled A Bear Once – «Tastes Like Kevin Bacon»:

[youtube ZrFTR9fucr8]

Det virker i det hele tatt som mange av årets band har lagt i overkant mye vekt på form og kanskje ikke spesielt mye på innhold. Salget av hatter og klarglassbriller har nok gått unna, men innimellom all staffasjen finner man også gull. Her er fem band og artister du nok kommer til å høre mer om i tiden som kommer:

Passion Pit

Cambridgebandet har nok svidd av en god del av studiolånet på Urban Outfitters’ Young Trend-avdeling, men de er i tillegg et band med kjempepotensiale. Munter og utadvendt elektronisk pop med band som Architecture In Helsinki og Postal Service lurende som inspirasjonskilder.

Passion Pit – «Sleepyhead»:

[youtube 5bfseWNmlds]

Jay Reatard

Krøllete, småfeit fyr med lynne som et lemen og hang til å sparke etter publikum fra scenen. Samtidig lager han en type aggressiv, engende garasjepunk som føles som Ramones for 2000-tallet. At han nylig ble
signert på Matador, som har artister som Belle & Sebastian, Sonic Youth, The New Pornographers og Yo La Tengo i stallen, sier litt om ambisjonsnivået.

Jay Reatard sparker en fyr i trynet under en konsert i Las Vegas:

[youtube gRjoEtF--JU]

Crystal Antlers

En congaspillende afroamerikaner med flere solbrilleskift og en langhåret, blek screamovokalist utgjør hoveddelene i dette California-bandet. Ulikt mye annet; en blanding av tungrock og afrobeat som fungerer spektakulært bra sammen, ihvertfall live.

Crystal Antlers – «Vexation»:

[youtube ooAntWMGHQM]

Chairlift

Med den fenomenale singelen «Bruises» i lommen virker det som om 2009 blir solrikt og fint for Brooklyn-trioen. De lager en deilig, luftig pop som kan minne om en blanding av Feist og Saint Etienne, noe som borger for mange og hengivne fans.

Chairlift – «Bruises»:

[youtube w8HRCacAQ-4]

Gang Gang Dance

Brooklyn-band dette også, som blander salig fra åttitallspop, kunstrock og tradisjonelle afrikanske rytmer. Resultatet er hypnotisk og ekstremt catchy; sjekk for all del ut albumet Saint Dymphna (ute nå).

Gang Gang Dance – «House Jam»:

[youtube rqn7kaCm8No]

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Hipsterhelvete og glimt av fremtidig storhet"
 

2 kommentarer på “Hipsterhelvete og glimt av fremtidig storhet”

  1. vestlandsfanden sier:

    I Wrestled A Bear Once med Tastes Like Kevin Bacon. jeg har ikke ord.. fy faen.. musikken er død. det er bare å ta på seg ray bans-ene, helst i en rar farge, finne fram en xylofon og en dame med hår under armene på vokal som ikke snakker ellers og bli stjerne. herregud for en drittverden.

  2. Julie sier:

    Skaff Crystal Antlers til Øya! :)

Legg igjen en kommentar