Hiphopalicious

SXSW-torsdagen startet med et smell. Clipse er fortsatt et av rapverdenens hotteste. Noen ganger skal det tilfeldigheter og flaks til. For eksempel ikke mer enn at P3s Austin-ferierende musikkprodusent Mats Bugge og Lydverkets frilansende flyfille Erlend Mokkelbost melder om at det er kjekt i bakgården på The Mohawk og at Sons & Daughters spiller. Tilfeldigvis. […]

Skrevet av:
Publisert 19:52 14 mars, 2008

Clipse. Foto: Lydverket/NRK

SXSW-torsdagen startet med et smell. Clipse er fortsatt et av rapverdenens hotteste.

Noen ganger skal det tilfeldigheter og flaks til. For eksempel ikke mer enn at P3s Austin-ferierende musikkprodusent Mats Bugge og Lydverkets frilansende flyfille Erlend Mokkelbost melder om at det er kjekt i bakgården på The Mohawk og at Sons & Daughters spiller. Tilfeldigvis. Da kaster man seg rundt til denne noe begrenset forhåndsannonserte konserten.

De låt kanon, noe ganske annet enn rockeskottenes siste, singel av ei light-låt, «Darling» (se nedenfor). Blir det kommende albumet i nærheten av hva de presterte i bakgården, under krukkepalmer og stekende Texas-sol, blir det andre boller. Tar de turen til Norge i sommer, ses vi foran den scenen.

[youtube pTVX1PPnfIQ]

Den amerikanske rapduoen Clipse er nærmest som norgesvenner å regne allerede. Likevel visste vi ikke at de skulle spille etter skottene før ti minutter før. Da ble vi selvsagt glade. Utover settet deres ble vi enda gladere. Kjempeglade.

Virginia-duoen lirte av seg slager etter slager fra sine to offisielle albumutgivelser. «Grindin’», «Cot Damn», «Wamp Wamp (What It Do», «Momma I’m So Sorry», «Keys Open Doors»… Med Malice og Pusha-T i fyr og flamme er slikt det ypperste man kan være med på som har med rapmusikk å gjøre i disse dager. Når de omsider får opp Re-Up-kollegaer Sandman og Ab-Liva på scenen koker det allerede, men koker nærmest over når vi får låter fra The Re-Up Gangs siste mixtape We Got It For Cheap. Beaten på for eksempel «20K Money Making Brothers On The Corner» (hør under) er strøken for livesettingen, mikrofonprestasjonene og publikumsenergien er upåklagelig. Ren og skjær hiphop-lykke, og en liten «trøst» for at vi må være i Texas og dermed ikke få oppleve Lil’ Wayne i Oslo. Måtte vi finne slikt fredag også.

Clipse må gjerne bookes til norske festivaler igjen denne sommeren. De er og blir et av de aller mest vitale rapnavnene de siste årene. Når deres nye langspiller, Spirit Of Competition, skal komme seinere i år er det bare én fordømt god grunn til det.

I mellomtiden kan du laste ned We Got It For Cheap-mixtapen gratis.

[youtube 9Ff5qvaWs2s]

Mats Borch Bugge nyter Texas-ferien. Foto: Lydverket/NRK

Clipse-flyer

Tags: , , ,

Del "Hiphopalicious"
 

4 kommentarer på “Hiphopalicious”

  1. [...] også Ruben sine blogger fra SXSW: legendemøter, Howlin’ Rain, om coverhelvete, Clipse, Norsk suksess i [...]

  2. [...] musikkfronten med en gang her: legendemøter,  Howlin’ Rain,  om coverhelvete, Clipse,  Norsk suksess i Austin,  Lykke Li – bonanza, 2008 Party People, Lou Reed, Holy [...]

  3. George sier:

    Questa gi

  4. Jessica sier:

    Tempo sar

Legg igjen en kommentar