Herlig hardcore-helvete

Tradisjonell, beinhard hardcore er ikke død. Det beste beviset er de lys, levende amerikanerne This Is Hell og deres Misfortunes. Når et hardcore-band tar navn etter en av Elvis Costellos flotteste låter, er det verdt å åpne øra. Kanskje spesielt ettersom tradisjonell hardcore – rask, brutal, hard, brekk-sterk – ikke synes så godt i 2008. […]

Skrevet av:
Publisert 17:05 14 februar, 2008

thisishell-cvr.jpg

Tradisjonell, beinhard hardcore er ikke død. Det beste beviset er de lys, levende amerikanerne This Is Hell og deres Misfortunes.

Når et hardcore-band tar navn etter en av Elvis Costellos flotteste låter, er det verdt å åpne øra. Kanskje spesielt ettersom tradisjonell hardcore – rask, brutal, hard, brekk-sterk – ikke synes godt i 2008. Tragedys klassiske debutalbum holder kanskje for alltid, Converge leverer fortsatt, men de store øyeblikkene går ofte hus forbi.

Converge

Riktignok bobler det også i Norge, men luften gikk litt ut av meg for eksempel da Purified In Blood ble oppløst før noen rakk si «soyapølser». Folk derfra kan høres i Real Heroes Die og Soulvenom. Sjekk ut sistnevnte på by:Larm. Der spiller dessuten Kambodsja, som dermed kan vise om de leverer samme intensitet live som på albumet Marionette You Are Mine. Sigh & Explode viser dessuten beslektet håp når de turnerer landet under ZoomUrørt-fanen.

Foto: http://www.myspace.com/sighexplode

Men! Akkurat nå, i dag, er det derimot gode, gamle Ameriken som fanger oppmerksomheten i form av Long Island-bandet This Is Hells andrealbum Misfortunes. Tankene sendes delvis til nevnte Tragedy, Earth Crisis og for den saks skyld Purified In Blood. De boltrer seg i tradisjoner/klisjéer samtidig som de er friske nok til å stå for eget helvete gjennom tre vidunderlig hektiske kvarter.

Ta en lytt på det nye albumet her

Eller bruk opptil flere av sansene dine, og ta en kikk på disse eldre godstundene:

«Broken Teeth», fra debutalbumet Sundowning:
[youtube jw8Bx7pkGCQ]

«The Polygraph Cheaters», fra debutalbumet Sundowning:
[youtube E60n9xJyH9g]

«Permanence», live:
[youtube AwSskhhe4mA]

Tags: , , , ,

Del "Herlig hardcore-helvete"
 

1 kommentar på “Herlig hardcore-helvete”

  1. Lars sier:

    kanskje en ide å lenke til Urørtsida til Urørt-banda, i stedet for myspace?

    Forøvrig; Zoom Urørt på nett: http://www.nrk.no/urort/zoom

Legg igjen en kommentar