- Han fortener det så innmari

- Han fortener det så innmari

Artistkollegaane hyllar Jarle Bernhoft etter fantastisk Spellemann-kveld.

Skrevet av:
Publisert 0:55 15 januar, 2012

Etter å ha tatt heim prisen for både årets mannlege artist og Årets Spellemann, kan ein godt sei at denne Spellemannkvelden tilhøyrde Jarle Bernhoft. 2011 var eit fantastisk år for musikaren, som ga ut sitt andre soloalbum Solidarity Breaks til stormande jubel frå publikum.

Maya Vik i Montée på den raude løparen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

At året i kveld vart krona med ein av dei aller gjevaste prisane Musikk-Noreg har å by på, falt i god jord hjå dei Lydverket snakka med på Folketeateret i Oslo, etter at prisutdelinga var ferdig.

- Det er veldig fortent. Eg har jo turnert saman med Jarle med Furia, og kjenner han som ein pådrivar utan like. Han er rett og slett sinnsjukt dyktig, seier Maya Vik.

Ho var nominert i popklassen saman med Montée, men måtte sjå seg slått av nykommarane i Team Me.

«Rettferd»

Maya får solid støtte frå Jan Fredrik Karlsen, som meiner tildelinga av prisen var «rettferda som sigra».

- Jarle har gjort noe unikt. Han har jobba steinhardt, begynt fra scratch og bygd opp noe som er helt spesielt, sier Karlsen, som også trekk fram Kurt Nilsens opptreden som eitt av kveldens høgdepunkt.

Marianne Sveen frå poporkesteret Katzenjammer er på si side begeistra over at Spellemannjuryen, i år som i fjor, turde å gje Årets Spellemann til ein ung musikar.

- Og han fortener det så innmari, seier ho.

- Moro med Lars

Karpe Diem delte ut prisen til Årets Spellemann. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Fjorårets Spellemenn, Chirag og Magdi i Karpe Diem, seier at det var «ei ære» å overlevera prisen til Jarle Bernhoft.

- Men me fekk jo ikkje vite det før me opna konvolutten. Dei visste vel at me kom til å sladra til alle me kjenner, seier Chirag.

Han var også glad for å sjå at Årets musikkvideo gjekk til unggutane i Envy – og ikkje minst at Lars Vaular tok heim prisen for årets tekstforfattar. Magdi seier seg einig:

- Rapparar gjer jo knapt anna enn å skriva tekstar. Det er den einaste gruppa musikarar eg veit om som skriva sine eigne tekstar. Difor er det utruleg moro når det vert anerkjend.

- Dei kjem til å få nok pepper

Når det gjeld kveldens store kontrovers, nemleg Plumbo sin takketale for Årets hit, seier Magdi at han har lite å tilføya til det som allereie er sagt.

- Dei kjem til å få nok pepper for det, så eg veit nesten ikkje kva eg skal sei. Men ja, me reagerte sterkt på det.

Chirag er på si side nøgd med at han fekk snakka med gutane i bandet i etterkant, og sagt kva han meinte direkte til dei.

Tags: , , , , , , ,

Del "- Han fortener det så innmari"
 

5 kommentarer på “- Han fortener det så innmari”

 1. Anonym sier:

  En soulparantes

 2. Anonym sier:

  En soulparantes

 3. Fise Ringen sier:

  Dette er typisk Norge og media. Blåser ting ut av poroposjoner så det holder. Skal vi drive enda et menneske til selvmord? Har ikke sett på makan hvordan normenn lar seg
  til de grader rive med av et hysterisk media! Han dreit seg ut med den komentaren. Har dere aldri sagt noe utrivelig dumt? Den som er feilfri, skal få kaste den første steinen….

 4. Bernhoft fortjente virkelig prisen, grattis. Gleder meg veldig til å høre hva du kommer ut med senere. Når man hører på deg, er det som å tenke på mange av de store soul-gutta fra USA!!

  Synes også at det var flere feil med Spellemann, at det ikke ble satt en takk til Karpe Diem for 1000 Tegninger, og Maria Meena for Mitt lille land mth. 22.7. 2011 ble veldig spesielt etter det, og musikk handler mere enn å motta priser. De hadde ikke trengt å lage en egen pris, men en liten takketale ville ha vært å sin verdige plass. Og til de som mener at man ikke skal ta seg så nær Plumbo, prøv selv for en dag å være «mokkamann» så skal man se hvordan det er!

 5. Fredrik Stai sier:

  Det var mildt sagt en klønete ting å si… Men media har også driti seg ut.

  Det jeg så var en lei kulturkollisjon mellom et finkulturelt kulturliv/musikkbransje og en ikke like nyansert, mere breial bygdekultur. Noen buer og protesterer, én overreagerer. Så kommer aviser/tv/media og slenger ut ordet «skandale».

  Men til å begynne med var det bare en dum, flau hendelse. Sosialt klønete. Upassende, men neppe vondt ment. Men å diskutere denne «saken» videre (og jeg innser at det er det jeg gjør nå…) er like dumt som det som var sagt i første omgang. Det finnes ekte skandaler å diskutere. På tide å komme videre.

  Jeg erklærer herved saken for død.

Legg igjen en kommentar