Ed Sheeran topper strømming-listene i 2012. (Foto: Promo)

Ed Sheeran topper strømming-listene i 2012. (Foto: Promo)

Han er mest lyttet på i år

… på strømming. Ed Sheeran sier han er «forbauset» siden han leder foran artister som Lana Del Rey, David Guetta og Rihanna på de første målingene.

Skrevet av:
Publisert 10:48 10 mai, 2012
Ed Sheeran. (Foto: Promo)

Ed Sheeran. (Foto: Promo)

1991-modellen topper strømming-listen i Storbritannia så langt i år. Brit Award-vinneren kapret topplasseringen i den første offisielle strømming-målingen som ble lansert på mandag, melder The Telegraph.

Sheeran, som vant prisen for beste britiske mannlige soloartist og britiske gjennombrudd på den nevnte prisutdelingen, slår stjerner som Lana Del Rey, David Guetta og Rihanna på målingen.

PS: Sjekk ut topp ti-listen av de mest strømmede artistene lengst ned i artikkelen!

Strømming, som i prinsippet er muligheten til å lytte til musikk på nettet uten å kjøpe låtene, føyer rundt 35 millioner pund i året til den britiske musikkbransjen.

- Det er utrolig å høre at jeg er den mest strømmede artisten i 2012. Strømming og det som er nettbasert har alltid vært et viktig verktøy for å få ut musikken min til mine fans.

Saken fortsetter etter videoene

Video – Ed Sheeran covret Frank Ocean og fremførte «The A Team», sin egen låt, i Popsalongen:

En begistret Sheeran setter pris på bruken av internett for å høre på musikk.

- En ny, offisiell strømming-måling som anerkjenner en ny måte å nyte musikk på, er bare en god ting, forklarer den populære sangeren til avisen.

Det mest strømmede sporet etter i underkant av to kvartaler, er «Somebody That I Used To Know» av Gotye og Kimbra, ifølge The Official Charts Company som har utarbeidet listen. Den nye målingen har hentet opplysninger fra tjenester som Spotify og Napster, melder The Telegraph.

- Dette viser en sann, ny tid hva angår strømming av musikk i Storbritannia. Tjenester som Spotify, Deezer, Napster og We7 har vært med å bygge sitt publikum de siste årene og leverer hver uke millioner av lydstrømmer til hundretusener av musikkentusiaster, forklarer Martin Talbot, administrerende direktør i The Official Charts Company.

Her er listen over de mest strømmede artister i 2012:

1. Ed Sheeran

2. Lana Del Rey

3. David Guetta

4. Rihanna

5. Coldplay

6. Gotye

7. Jessie J

8. Emeli Sande

9. Florence + the Machine

10. Drake

Tags: , ,

Del "Han er mest lyttet på i år"
 

1 kommentar på “Han er mest lyttet på i år”

  1. Maria sier:

    Han la jo nettop ut musikkvideo til «small bump» – den beste låta fra plata hans, etter min mening <3 Han fortjener dette så mye mer enn mange andre artister og jeg mener han er DEN aller beste låtskriveren i verden :) <3

Legg igjen en kommentar