Tom Cruise er en av flere høyt profilerte skuespillere i Rock of Ages. Foto: Promo.

Tom Cruise er en av flere høyt profilerte skuespillere i Rock of Ages. Foto: Promo.

- Han er en sjuer

Tom Cruise hadde aldri sunget før han begynte på arbeidet med Rock of Ages. Nå får han skryt for stemmen. Hør hele soundtracket her!

Skrevet av:
Publisert 17:55 5 juni, 2012
Tom Cruise spiller den fiktive 80-tallsrockeren Stacee Jaxx, her på coveret av W Magazine. Foto: Promo.

Tom Cruise spiller den fiktive 80-tallsrockeren Stacee Jaxx, her på coveret av W Magazine. Foto: Promo.

22. juli er det premiere på den filmen Rock of Ages, der Tom Cruise er en av flere kjente skuespillere som tolker kjente rockeklassikere.

Fredag slippes filmmusikken, men allerede nå kan du høre kjente skuespillere som Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russell Brand og Julianne Hough synge velkjente 80-tallslåter.

På soundtracket gjør blant andre Tom Cruise sine versjoner av Guns-låten «Paradise City», Bon Jovis «Wanted Dead Or Alive», Def Leppards «Pour Some Sugar On Me» – og Foreigners storhit «I Want To Know What Love Is», i duett med svenske Malin Akerman.

Enkelte av skuespillerne i filmen har aldri vært med i så mye som en musikal tidligere, og har ingen profesjonell sangtrening. Adam Anders, som tidligere blant annet har jobbet med Glee, er en av filmskaperne. Han forteller til The Hollywood Reporter hvordan det var å jobbe med skuespillerne.

Tom Cruise kunne for eksempel ikke synge en tone da de startet prosjektet, Anders mente han på en skala fra én til ti var en ener da de begynte.

- Han hadde en stemme som var helt fantastisk. Det var den sterkeste stemmen jeg noen gang har hørt.

- Nå er han en sjuer, men da vi starta var han en ener. Han hadde aldri tidligere sunget. Han hadde behov for å vite at han kunne mestre det før han sa ja til prosjektet, så jeg dro hjem til ham og trodde han skulle være helt ”urørt” som sanger, stemmebåndene hans var helt fantastiske, forteller Adam Anders.

- Han hadde en stemme som var helt fantastisk. Det var den sterkeste stemmen jeg noen gang har hørt. Han kunne synge så høyt, han kunne gjøre hva han ville med stemmen og gå så høyt han ønsket. Det var akkurat som en unge som oppdaga et nytt leketøy. Jeg dro derfra fullstendig pumpa, og visste at han ikke bare ville fungere som sanger, men at han ville bergta publikum med sin sang.

Første offisielle trailer for Rock of Ages:

Platekjøpere og kinopublikum får også gleden av å høre Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russell Brand og Julianne Hough gjøre låter av artister og band som Joan Jett, Journey, Whitesnake, Poison, Twisted Sister, Scorpions og REO Speedwagon.

Tom Cruise spiller den fiktive 80-tallsrockeren Stacee Jaxx og har den tamme apekatten Mickey som motspiller.

Soundtrack-albumet som følger filmen Rock of Ages. Foto: Promo.

Soundtrack-albumet som følger filmen Rock of Ages. Foto: Promo.

Dette er låtene på soundtracket til Rock of Ages:

 1. ”Paradise City” – Tom Cruise
 2. ”Sister Christian”/”Just Like Paradise”/”Nothin’ But A Good Time” – Diego Boneta
 3. ”Juke Box Hero”/”I Love Rock N’ Roll” – Diego Boneta
 4. ”Hit Me With Your Best Shot” – Catherine Zeta-Jones
 5. ”Waiting For A Girl Like You ”- Diego Boneta
 6. ”More Than Words”/”Heaven – Diego Boneta
 7. ”Wanted Dead Or Alive” – Julianne Hough
 8. ”I Want To Know What Love Is” – Malin Akerman
 9. ”I Wanna Rock” – Diego Boneta
 10. ”Pour Some Sugar On Me” – Tom Cruise
 11. ”Harden My Heart” – Julianne Hough
 12. ”Shadows Of The Night”/”Harden My Heart” – Julianne Hough
 13. ”Here I Go Again” – Diego Boneta
 14. ”Can’t Fight This Feeling” – Russell Brand
 15. ”Any Way You Want It” – Julianne Hough
 16. ”Undercover Love” – Diego Boneta
 17. ”Every Rose Has It’s Thorn” – Diego Boneta
 18. ”Rock You Like A Hurricane” – Julianne Hough
 19. ”We Built This City”/”We’re Not Gonna Take It” – Russell Brand
 20. ”Don’t Stop Believin”” – Diego Boneta

Andre offisielle trailer for Rock of Ages:

Tags: , , ,

Del "- Han er en sjuer"
 

9 kommentarer på “- Han er en sjuer”

 1. Truls Johnsen sier:

  Handlingen lagt til 1987!?! Det kan fort bli mange «Flashbacks» her er jeg redd for! Var jo «ung og gal» på den tia… .Gode gud.. Tør jeg se den!?! :-)

 2. Truls Johnsen sier:

  Handlingen lagt til 1987!?! Det kan fort bli mange «Flashbacks» her er jeg redd for! Var jo «ung og gal» på den tia… .Gode gud.. Tør jeg se den!?! :-)

 3. Anonym sier:

  Gjeeeesp……

 4. Anonym sier:

  Hmm. Dårlig leverte linjer, «High School Musical» for voksne?? Noen ok sanger, men mange fullstendig ødelagt, spesielt av damene som synger, ellers lite dynamikk og innlevelse i sangene. Typisk dårlig musikal som sendes rett på DVD og selges på Statoil. Terningkast 2 

 5. Anonym sier:

  Gjør mitt beste for ikke å se Tom Cruise-filmer, men så sant låtene ikke slaktes helt (noe som allerede er kommenterat at de muligens har klart :-/), kunne det vært en morsom film å se. Kanskje ikke verdt de 300 kronene det koster å dra på kino…

 6. Anonym sier:

  Syntes dette virket interessant, men etter å ha hørt på soundtracket tviler jeg på at jeg kommer til å se den. Styrken til filmer som dette pleier å være gode låter som trekker opp en middels historie, men Cruise sin stemme hadde verken kraften eller dybden en rockevokalist stemmer, og også andre sanger høres i stedet for real rock ut som dårlige poplåter.

 7. Tja, en cover kan aldri bli lik originalen uansett. Synes de gjør en hederlig innsats jeg, har hørt langt verre… Ser frem til 80-talls mimring ;-)

Legg igjen en kommentar