Sondres hissige vals

Sondres hissige vals

Sondre Lerche er straks klar med ny plate. Hør han spille singelen akustisk på en balkong høyt over Austin!

Skrevet av:
Publisert 19:54 19 mars, 2011

 I mai er Sondre Lerche tilbake med ny plate, den fjerde etter at han flytta til New York for seks år siden. Da Lydverket dro til Austin i Texas for å være med på festivalen South By South West var det naturlig å ta en prat med bergenseren. I tillegg til intervjuet du kan høre nedenfor fikk vi også en akustisk sniklytt på det nye materialet som kommer i skiftet mellom vår og sommer. Hør førstesingelen «Dominio» tatt opp høyt over Austins traffikerte sentrumsgater i klippet under.

Sondre Lerche – Domino live SXSW

Da Sondre gjesta Lydverket P3s sendinger i Austin under de to første festivaldagene på SXSW snakka han med programleder Ruben Gran om livet i New York, og om det har hatt mye å si for plata hans at han har bodd i bydelen Brooklyn de siste åra. Hør del en og del to av intervjuet i lydklippene under.

Sondre Lerche intervju SXSW del 1

Sondre Lerche intervju SXSW del 2

På den nye plata har Sondre fått hjelp av amerikanske artister som Vetiver, bandet til Regina Spektor og Midlake. Sistnevnte var backingbandet til Lerche på flere av konsertene i Austin. Plata er produsert av Nicholas Vernes, som tidligere har jobba med Spoon, Dirty Projectors og Animal Collective. Låta som starta intervjuet var Sondres cover av naboene i Brooklyn, Animal Collective. Som Sondre sier i klippene over var medlemmene Panda Bear og Avey Tare svært fornøyd med tolkninga av låta som opprinnelig er fra deres 2009-album Merriweather Post Pavillion. Hør selv under og finn ut hva du synes. 

Sondre Lerche – Bluish

Tags: , , , , , ,

Del "Sondres hissige vals"
 

3 kommentarer på “Sondres hissige vals”

 1. Bergenser sier:

  Fra hjemmesiden til Sondre har jeg sakset følgende: «Sondre’s eponymous new album captures a raw, spontaneous, instinctive and heartfelt sound — arguably his boldest and best to date. Collaborators include Midlake drummer McKenzie Smith, longtime producer Kato Ådland, Dave Heilman, and co-producer, mixer and studio owner Nicolas Verhnes (Spoon, Animal Collective).»

  Fikk ikke Lydverket med seg «producer Kato Ådland», eller er det fordi han er fra Bergen det blir oversett? Nicholas Vernes er co-producer, og gjør en fabelaktig jobb. Allikevel sløvt å hoppe over norsk produsent når utgivelsen omtales!

 2. Enigma42 sier:

  På sitt beste til dels brukbar engelsk med ullen diksjon, rundt-bålet gitarklimpring. Og slett tekst.
  Er dette noe vi trenger å høre?
  I think not.

 3. [...] Les også: Sondre Lerche gjør “Domino” akustisk på en balkong høyt over Austin, Texas [...]

Legg igjen en kommentar