Ryan Adams gir snart ut albumet Ashes and Fire. Foto: Promo.

Ryan Adams gir snart ut albumet Ashes and Fire. Foto: Promo.

Hør: Ryan Adams

Hør Ryan Adams’ sjelfulle og nedstrippa album Ashes and Fire.

Skrevet av:
Publisert 12:27 26 september, 2011
Ryan Adams: Ashes and Fire.

Ryan Adams: Ashes and Fire.

Ryan Adams‘ kommende album har fått utgivelsesdato 7. oktober her i Norge, og tidligere har han lagt ut to låter fra albumet på sin SoundCloud-konto; ”Invisible riverside” og ”Lucky now”.

Han har tidligere lagt ut to låter fra albumet på sin SoundCloud-konto; ”Invisible riverside” og ”Lucky now”. Men nå har har i samarbeid med amerikanske National Public Radio lagt ut sitt nye album Ashes and fire i sin helhet, til lytting.

Den ellers så produktive artisten har hatt en aldri så liten pause for å gifte seg med Mandy Moore. Fra 2000 til 2008 var han innvolvert i ikke mindre enn 12 albumutgivelser, enten som soloartist, eller med The Cardinals.

Og du vet aldri hvilken Ryan Adams du får, for hans musikalske uttrykk varerer fra country til metal. Men på hans nye plate er det snakk om et mer sjelfulle og nedstrippa uttrykk.

Les også: Ryan Adams går metal

På albumet har han blant annet fått besøk av kona Mandy Moore og vennen Norah Jones, og bak produsentspakene finner vi Glyn Johns. Dette er faren til Ethan Johns, som tidligere også har produsert Ryan Adams. Glyn har en cv som blant annet inneholder produsentarbeid for storhet som The Who, The Rolling Stones og Eric Clapton.

For øvrig forteller Ryan Adams i et intervju med Sky News at han blei så inspirert av å høre på den britiske folkartisten Laura Marlings album I Speak Because I Can, at han kastet 80 prosent av materialet han hadde laget til sitt nye album.

- Jeg kasta bokstavelig talt 80 prosent av det jeg hadde, og det føltes godt å spørre seg sjøl «hva kan jeg egentlig få til?», sier Ryan Adams.

- Jeg følte meg konkurransedyktig igjen og fikk lyst til å skrive gode låter.

Hør albumet i sin helhet her!

Hør ”Invisible riverside” her:
Invisible Riverside by ryanadams

Hør ”Lucky now” her:
Lucky Now by ryanadams

Tags: , , , ,

Del "Hør: Ryan Adams"

Legg igjen en kommentar