Hør hele Eclipse-soundtracket

… og finn ut hvorfor kredible artister stiller opp for en ukul filmserie.

Skrevet av:
Publisert 15:02 3 juni, 2010

Twilight - eclipse

… og les historien om hvorfor kredible artister stiller opp for det mange ser på som en ukul filmserie.

Soundtracket til den første Twilight-filmen, hadde få nye låter, men ble et gjennombrudd for Paramore som fikk sin første hit med låten «Decode». Til andre filmen, New Moon, hadde de fått med et stjernelag av artister, som blant annet inkluderte eksklusive låter fra Thom Yorke, The Killers og Death Cab for Cutie. Og på det nye soundtracket til den tredje filmen, New Moon, finner vi nå en liste med artister som høres ut som en våt drøm for bookerne av Øyafestivalen. Muse, The Dead Weather, Vampire Weekend, Band of Horses og Beck  er bare noen av dem som har levert nye låter til en filmserie som i hovedsak har fjorten år gamle jenter som sitt publikum. Men hvorfor gjør de det?

Det spørsmålet har også NME stilt, til noen av artistene som er med på soundtracket. Cee Lo, mest kjent fra Gnarls Barkley, kommer snart med et soloalbum, og innrømmer at å få en låt med på soundtracket, var en ypperlig måte å promotere det. Vampire Weekend kommer ikke med nytt album med det første, men til NME sier vokalist Ezra Koenig at dette var en måte å gi fansen nytt materiale mellom plateutgivlsene.

Men for noen betyr det mer enn andre, å komme med på et slikt soundtrack. I tillegg til de etablerte navnene nevnt over, finner en mer ukjente som Bombay Bicycle Club, Eastern Conference Champions og Fanfarlo.  Simon Balthazar fra sistnevnte band, innrømmer at det er dårlige filmer, men dårlige filmer med gode soundtrack. Og det første soundtracket solgte 3,5 millioner eksemplar, så for små band er dette en unik arena å vise seg frem på.

Men hva har filmskaperne sett etter, når de har valgt musikken? NME har også snakket med de musikkansvarlige, Paul Katz og Alexandra Patsavas.

-Det handler om å finne musikken som passer til scenene. Men, vi liker også å presentere nye artister, sier Paul Katz. Men om du tror at nøkkelen til å komme med på et Twilight-soundtrack er å pøse på med vampyr-tematikk i tekstene, tar du feil.

-Den sikreste måten å ikke få en låt med på soundtracket, er å nevne karakterene i låten, sier Patsavas, før Katz fortsetter: «Disse historiene handler ikke om vampyrer, men om kjærlighet, tap og romanse».

Her kan du høre en stream av hele Eclipse-soundtracket.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Hør hele Eclipse-soundtracket"

Legg igjen en kommentar