-

Gullklumper i sausen

Tommy Tokyo & Starving For My Gravy: Smear Your Smiles Back on [Warner Music Norway] Tommy Tokyos storselskapsdebut har potensiale til å gjøre ham til umiddelbar kultartist, men han ender med å gå vel ofte i standard-amerikana-fellen. De færreste band har godt av å legge bånd på seg selv, ihvertfall om man sysler med en […]

Skrevet av:
Publisert 17:20 19 september, 2008

Tommy Tokyo & Starving For My Gravy: Smear Your Smiles Back on

[Warner Music Norway]

terning45.jpg

Tommy Tokyo. Foto: NRK

Tommy Tokyos storselskapsdebut har potensiale til å gjøre ham til umiddelbar kultartist, men han ender med å gå vel ofte i standard-amerikana-fellen.

De færreste band har godt av å legge bånd på seg selv, ihvertfall om man sysler med en musikkstil som allerede er godt vant, med størrelser som Bonnie ’Prince’ Billy, Mountain Goats og Royal City i flokken. Smear Your Smiles Back On blir ofte litt for komfortabel i sitt amerikana-terreng, og da blir dette bare marginalt interessant, som på ”A Great Challenge”, ”Let Us Pray” og ”Long Road Home”. Det er også her man får tid til å tenke på at hans engelskuttale tidvis arbeider mer mot enn med ham.

Det blir imidlertid glimrende når stemningen blir hakket mer dramatisk og låtene dras ut av de noe stramme altcountryrammene. Det savnes derfor flere låter av kaliberet til ”Abraham’s Hat”, ”Derail And Demise”, ”Dead Upon A Chair” og den identitetsskapende genistreken ”The Circle Must Be Broken”.

Her har du «Derail And Demise» live på Grosvold:

Det er gøy at et stort selskap tør å satse på artister som opererer såpass langt til venstre for det kommersielle markedet som Tommy Tokyo & Starving For My Gravy. Jeg håper bandet tør å lene seg enda mer mot det outrerte til neste gang.

Tags: , , ,

Del "Gullklumper i sausen"
 

4 kommentarer på “Gullklumper i sausen”

 1. W sier:

  Dette er et bevis på at terningkast bare er tull. Når dere musikkjournalister gir såppas mange middels gode skiver terningkast 4, fortjener denne mannen og bandet hans en 5er. Eller muligens terningkast 6 – og da ikke i kategorien «bra til å være norsk», men på et nivå med internasjonale artister og band.

 2. Ja, svakheten med å ha kun seks karakternivåer er nå engang at det er vanskelig å vise nyansene mellom eksempelvis temmelig bra og ordentlig bra;
  sterk firer og svak femmer, etc. Men jeg mener altså at dette er en 4/6-plate, selv om den da er langt nærmere 5 enn 3, noe jeg håper teksten også gjenspeiler.
  J.

 3. snuten sier:

  Fin den «Derail And Demise», for vårs som er Arcade Fire :)

 4. [...] det nytt fra Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, som også debuterte i 2008 med knallplata Smear Your Smiles Back On, og Bodøkvartetten Kråkesølv slipper nytt i november – andreplata skal hete Bomtur Til [...]

Legg igjen en kommentar