Konsertglede på Hove i fjor (Foto: NRK P3)

Konsertglede på Hove i fjor (Foto: NRK P3)

Guide til Hove

Disse konsertene må du få med deg.

Skrevet av:
Publisert 5:00 15 juni, 2012

Om halvannen uke starter Hovefestivalen. Mulighetene for gode festivalminner står i kø – men hvordan orientere seg i mylderet?

Spotifyliste: Hove 2012

P3s samlede musikkapparat guider deg gjennom festivalprogrammet med stødig hånd, og gir deg tips om hvilke konserter du absolutt ikke bør gå glipp av.

Se vår store guide til festivalsommeren 2012 her!
Tirsdag

 

Overthrow

Hovescenen, kl. 17.00.

For to år siden ble Kvelertaks åpningskonsert på Hove legendarisk – i år er det kompisene deres i Overthrow som får åpne den store scenen festivalens første dag.

Overthrow leverer vital og voldsom metal, og er del av det unike musikkmiljøet i Stavanger, hvor harde, bra band stadig åpenbarer seg.

De er et strålende liveband - og kan fenge selv den største metalskeptiker. I januar var Overthrow med i Urørtfinalen, og i disse dager spiller de inn debutalbumet i USA. Dette er rett og slett et band du bør stifte bekjentskap til jo før, jo heller.

- Trine Jørgensen Aandahl, journalist, Lydverket

M. Ward

Amfiscenen, kl. 17.45

A Wastland Companion står som et av vårens fineste album, og jeg er skråsikker på at den melodiøse melankolien akkompagnert av kald pils, tacoloff og yr norsk ungdom blir en killer.

Matthew Stephen Ward skal visstnok ha invitert seg selv tilbake til Hovefestivalen etter å ha spilt der for tre år siden, en konsert anmelder Marius Asp omtalte som magisk. Det tar jeg som en god indikasjon på at mannen tar scenen med den tilstedeværelsen, entusiasmen og ektefølte spillegleden som trengs for at dette blir et av festivalens høydepunkt.

- Trine Sollie, reporter, Lydverket

Male Bonding

Teltscenen, kl. 20.30

Male Bonding er undervurdert -en av Englands best bevarte punkrockhemmeligheter. Weezer-solskinnsfuzz med Buzzcocks’ energi. Fenomenale på plate, like fine live.

- Jørgen Hegstad, prosjektleder, Urørt/anmelder, Lydverket

Onsdag

 

The Shins

Hovescenen kl. 22.30

Jeg så bandet i New York tidligere i år, og kan love at  James Mercer nå har med seg et nytt band som spruter live. Flotte låter, sol, flott stemme og flinke musikere. Trenger man mer?

- Mats Borch Bugge, musikksjef i P3

The XX

Amfiscenen, kl. 01.00

The XX sin både lågmælte og mektige musikk sjarmerte meg i senk og sørga for gåsehud då mørket hadde senka seg, på tampen av Øyafestivalen for to år sidan.

Dei kjem til å gje sommarnatta ein perfekt start når dei spelar på Hove på onsdagen. Rein lykke.

- Ronny Brede Aase, programleder P3morgen/musikkprodusent P3

Torsdag

 

Active Child

Teltscenen, kl. 18.30

Amerikanske Pat Grossi – eller Active Child, som verdens bloggere kjenner ham som – har bakgrunn fra guttekor og er en habil harpist. Sakrale kvaliteter forekommer også i mannens luftige mikstur av r&b, shoegaze og sval elektronika.

Tenk deg en M83 – som han for øvrig har varmet opp for – uten stormannsgalskapen, men med det samme drømmende blikket på verden, og du vil være inne på noe. Konserten på Blå i mars var flott, men sommervarmen vil garantert gi denne musikken en ekstra dimensjon.

- Marius Asp, vaktsjef Lydverket

Comeback Kid

Amfiscenen kl. 19.30

Alle vet, innerst inne, at det er de livligste konsertene som er de morsomste. Alle som har vært på Hove tidligere vet at publikummet har en tendens til å gi det aller meste når bandet på scenen legger opp til det. Og alle som fikk med seg det kanadiske hardcore-bandet Comeback Kid på Øyafestivalen i fjor vet at de gjør nettopp dét.

Pugg noen tekster, syng med og kast deg med i dansen! Alt ligger til rette for at det vil koke på og foran Amfiscena når Comeback Kid blåser i gang.

- Ruben Gran, programleder Lydverket radio

Real Estate

Teltscenen, kl. 20.30

Roligrockerne i Real Estate ville jeg heller sett spille i Hovesola, enn der de er satt opp, inne på Teltscenen. Det er mye sommer i den slentrende, harmonispekka poprocken til gutta fra New Jersey. Så mye at jeg i det minste håper kveldssola på sørlandet står lavt denne kvelden, så den kikker inn under teltduken.

- Amund Grepperud, produsent, Lydverket

Dropkick Murphys

Amfiscenen kl. 21.30

Et av mine absolutte favorittband spiller på årets Hove. Dropkick Murphys fra Boston blander punk og irsk folkemusikk på en slik måte at det slett ikke blir tåpelig. Det blir bare enormt tøft. Og i live-settingen gjør Dropkick Murphys seg aller best.

Jeg har sett bandet i på festivaler og klubber i USA, England, og i Norge mange ganger, og det er aldri annet enn fest og opplevelse. Et av verdens aller beste live-band. Uten tvil i min sjel.

- Totto Mjelde, programleder, Pyro/journalist og anmelder, Lydverket

Nero

Amfiet, kl. 00.00

Nero har herjet alt fra raves til streite radiostasjoner det siste året, og blir endelig å se på norsk jord. Jeg er veldig spent på liveshowet deres, men gleder meg uanset enormt til å høre «Me & You» kjempehøyt i amfiet.

- Christine Dancke, musikkprodusent P3/programleder

Fredag

 

Toro Y Moi


De siste årene har chillwave fra artister som Washed Out, Neon Indian og Toro Y Moi fått meg i det beste sommerhumøret. I tillegg til at Toro Y Moi slapp et av fjorårets beste album, ”Underneath The Pine”, tør jeg påstå at han kommer til å sjarmere Hove-publikummet.

Dette er musikk som nærmest er skreddersydd for lange tropenetter på festival, evig silkerus og korte shortser.

I tillegg har jeg lyst til å tipse om purunge Eye Of Horus, som var Ukas Urørt tidligere i år. For deg som ønsker å få med deg et av de aller yngste og mest spennende livebandene for tida bør du sjekke ut disse tenåringene.

Brutal energi, råskap og imponerende melodistrukturer gjør dem til et av sjangerens mest spennende norske band.

- Mari Garås Monsson, programleder Urørt.

Kendrick Lamar

Teltscenen kl. 20.30

Den velfortjente Lamar-hypen startet i 2010. 87-modellen er en del av Black Hippy-kollektivet, som på sett og vis er den beste sammensatte rapgjengen som vi har akkurat nå.

En godbit for de som, eh, setter pris på en rapper som er tydelig og vil noe. Kan bli veldig bra, det her.

- Ali R. S. Pour, journalist/anmelder, Lydverket

M83

Hovescenen kl. 22.30

Anthony Gonzales, bedre kjent som M83, laget et av 2011s beste album med «Hurry Up, We’re Dreaming». Og disse vidunderlige poplåtene klarer han mesterlig å overføre til et glimrende liveshow.

Forbered deg på dans, poplykke og luftsaksofon. M83 live er en fest, og den festen vil du ikke gå glipp av.

- Ellen Ramstad, vaktsjef Lydverket

Fred Falke (DJ-sett)

Flekken

Tysk houseprodusent og DJ med fransk touch. Har remixet alt fra indieacts til superstjerner, og er kjent for et varmt og funky sound og solide produksjoner. Har ingen garantier for DJ-settene hans, men som produsent og artist er han definitivt i eliteserien.

- Wolfgang Wee, musikkprodusent P3

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Guide til Hove"
 

9 kommentarer på “Guide til Hove”

 1. Hva med Todd Terje? Han har jo laget årets norske låt!

 2. Gode anbefalinger! Herlig å se Kendrick Lamar og Black Hippy få omtale.

  PS: Kendrick er 87-modell. Ung fyr!

 3. Gode anbefalinger! Herlig å se Kendrick Lamar og Black Hippy få omtale.

  PS: Kendrick er 87-modell. Ung fyr!

 4. [...] Bushido er en av Tysklands mest suksessrike artister. Nå vil han inn i politikken. Guide til Hove [...]

 5. Anonym sier:

  Dere MÅ sjekke ut Disaster In The Universe på mandag 22.30 (etter Maya Vik, før Lido Lido) 
  Tar så jævlig av!! http://www.youtube.com/watch?v=5kPWEkXuk-s

 6. [...] Se: P3s guide til Hovefestivalen [...]

 7. [...] Før Lydverket dro sørover til Hove, påpekte undertegnede at Kendrick Lamar er den kisen jeg gledet meg mest til å se på hele festivalen. Takket være hans Section 80, var det god grunn til å forvente en oppegående Cali-rapper som faktisk vil formidle noe oppriktig. [...]

Legg igjen en kommentar