Grooveshark. Illustrasjonsbilde: Grooveshark/Colourbox.com/Jørn Gjersøe, NRK.

Grooveshark. Illustrasjonsbilde: Grooveshark/Colourbox.com/Jørn Gjersøe, NRK.

Grooveshark går dukken?

Grooveshark kan lide samme skjebne som LimeWire etter enormt søksmål fra Universal.

Skrevet av:
Publisert 9:47 25 november, 2011

Streamingtjenesten Grooveshark, en av konkurrentene til Spotify og WiMP, er i ferd med å havne i samme uføret som til slutt fikk lagt ned fildelingstjenesten LimeWire.

LimeWire blei opprinnelig saksøkt av RIAA (Recording Industry Association of America) for den absurde summen 75 billioner dollar, men måtte til slutt punge ut med en halv milliard.

Denne gangen er det verdens største plateselskap som er på krigsstien, og Universal nøyer seg med et erstatningskrav på «bare» 17 milliarder dollar, melder Digital Music News.

En kommentar under en artikkel på Digital Music News. Foto: Skjermdump fra Digital Music News.

En kommentar under en artikkel på Digital Music News, som angivelig er skrevet av en av de ansatte på Grooveshark. Foto: Skjermdump fra Digital Music News.

Grooveshark lar sine brukere søke etter, streame og laste opp musikk, og plateselskapet har nå trukket tjenesten for retten med et søksmål. De hevder mer enn 113.000 låter er blitt ulovlig lasta opp til tjenesten og vil ha 150.000 dollar i erstatning – for hvert spor. Til sammen kan det totalt beløpe seg til nærmere 17 milliarder dollar, eller over 100 milliarder norske kroner.

Universal har bestemt seg for å saksøke etter at de fikk tak i epost-korrespondanse og andre bevis som skal vise at ansatte på Grooveshark har lasta opp ulovlige låter, og vil ha erstatning for hvert enkelt tilfelle. Blant annet sitter de med oversikter som angivelig viser hvor mange låter hver enkelt av de ansatte på Grooveshark har lasta opp ulovlig.

I tillegg viser de til en kommentar, tilsynelatende skrevet av en av de ansatte på Grooveshark, under en av artiklene på Digital Music News. Den anonyme skribenten framstår som en «varsler», og kommer med stygge beskrivelser av hvordan Grooveshark opererer og ser på musikkbransjen.

Grooveshark hevder Universal bare baserer sine påstander på en « anonym, åpenbart falsk bloggkommentar» og beskylder også selskapet for en «grov feiltolkning av informasjon vi sjøl har skaffet dem».

Det virker lite trolig at Universal vil få alle milliardene de er ute etter, men kan kanskje ende opp med å få laget et så stort erstatningskrav at også Grooveshark går dukken.

Tags: , , ,

Del "Grooveshark går dukken?"

Legg igjen en kommentar