Se ukens Lydverket!

Se onsdagens sending med Eidsvåg, Skram og Vaular her!

Skrevet av:
Publisert 20:55 21 oktober, 2009


Lydverket er en stappfull godtepose som venter på at hundretusener av slikkmunner skal meske seg med musikalsk snadder og sladder. Kl 23.15 velter vi oss utover fjernsynsskjermen. Men dersom du er av typen som liker å få før alle andre kan du gå løs på innholdet i høstens fjerde sending med det samme.

Bjørn Eidsvåg er aktuell med ny best-of plate hvor han oppsummerer sin karriere som musiker. Hva er det med mannens evne til stadig å revitalisere seg selv som artist? Lydverket ser nærmere på hans relevans hos en ny generasjon musikere og gir scenen til Bjørn Eidsvåg, rapperen Lars Vaular og Eva Weel Skram.
Norgesaktuelle Muse er et av få nyere band som klarer å fylle stadioner verden over med sin massive rock. Og på turneen i forbindelse med deres nye plate The Resistance, bruker de deres singel Uprising som åpningslåt. Til Lydverket forteller Muse om historien bak Uprising. Hvordan låten startet med noen handklapp i studio for et år siden, til å bli den monumentale konsertallsangen den nå ser ut til å bli.
Massive Attack spiller tirsdag for et utsolgt Sentrum scene i Oslo. Bristolduoen som var ledende på den såkalte triphop-scenen på 90-tallet jobber nå med sitt femte studioalbum. Med seg på albumet som er planlagt sluppet til neste år har de blant annet fått Horace Andy, Damon Albarn og Hope Sandoval som gjestevokalister.

Tags: , , , , , ,

Del "Se ukens Lydverket!"
 

15 kommentarer på “Se ukens Lydverket!”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Asbjørn Slettemark and Øyvind Holen, NRK Lydverket. NRK Lydverket said: God aften. Her er Lydverket!: Lydverket er en stappfull godtepose som venter på at hundretusener av slikkmunne.. http://bit.ly/32hukq [...]

 2. jonas sier:

  bra sending!

 3. Steffen sier:

  Alltid likt Bjørn Eidsvåg på et nivå. Men etter denne sendingen så ble det nivået høyere. En veldig bra sending må jeg si, jeg liker virkelig vendingen Lydverket tar. «Naturlig» programleder og bra gjester.

 4. Anders sier:

  Dere kødder?
  Lydverket er jo blitt helt tragisk kjedelig med slette mark.
  Bjørn Eidsvåg??? Mannen er jo en parodi på seg sjøl. I går hadde han jaggu finni enda en ung pin-up til å synge med seg. Han hører hjemme i Skavlan, ikke Lydverket.

 5. Hva vil du se da Anders? Kom med din ønskeliste. Hakket mer konstruktivt på den måten.

 6. Asbjørn Slettemark sier:

  Anders: Eidsvåg kommer faktisk til Skavlan på fredag, men da uten Eva og Lars. Da blir det nok mer skavlansk opptreden, vi syntes det var veldig gøy å se en av Norges mestselgende, erfarne artister i en slik setting. Det gjorde ikke du, og det er helt i orden.
  PS: Slettemark er navnet, i ett ord.

  Steffen/Jonas: Takker. Vi ruller videre, fortsett å se på Lydverket. Husk også radiosendingene på mandag – torsdag kl 20.00-21.00.

 7. daddy sier:

  Det blir helt feil å gi programlederen skylda for at du ikke liker programmet. Tommel opp for Slettemark.

 8. Anders sier:

  Asbjørn: Han gjør det, ja? Dæven, jeg er bare for god!
  Andreas: Tja, når dere først spør; det første programmet i høst var dere etter’n:
  -Nå spiller visst Muse i Oslo til helga, men å dra mer nytte av, og relatere programmet mer til hvilke band/artister som kommer til Norge, syns jeg hadde forbedra programmet veldig. F.eks. avslutta bob hund nettopp en maraton-turné med to konserter på én dag (den ene med 13-årsgrense!), bl.a. etter full gjennomføring av Oslo-konserten sjøl om Öberg mista stemmen etter 3 låter.
  -Hovedgjestene kan med fordel bestå av mer spennende folk enn norske A-kjendiser.
  -Ta med noen anmeldelser i TV-programmet, også.
  -Fokusér mer på nye band/artister som er til dels ukjente for det norske publikum, dvs. apellér til nysgjerrigheten vår i større grad enn kjendissvermeriet, kikkermentaliteten og nostalgien.
  -Frigjør «live»-intervjuene mer fra manus, og gå dypere inn i det objektene forteller.
  Daddy: Siste punkt har definitivt mye med programlederen å gjøre, i tillegg til at jeg forutsetter at han har et ikke ubetydelig redaksjonsansvar.

  PS: Å skrive etternavnet ditt på den måten var selvfølgelig et ordspill som henviste til din, etter min mening, slette innsats. Jeg syntes det var ganske morsomt. Det syntes tydeligvis ikke du, og det er helt i orden. ;-)

 9. Asbjørn Slettemark sier:

  Anders: Vi er foreløpig veldig fornøyd med Lydverket etter vi flyttet til Internasjonalen. Synes vi har fått til en god miks av nyheter, features, aktualitetssaker, intervjuer og solide liveopptredener.
  Men kult at du konretiserer kritikken din: er litt enig i noe av det du skriver, tenker da på det med nye band/artister, som kunne vært mer representert. Diskuterte onsdagens sending med kollega Jacob over en kaffe i dag tidlig, og vi var enige om at sendingen manglet den ene saken om et nytt band ingen har hørt om, en ny spennende sjangerblanding eller noe annet som ligger trendmessig foran de sakene vi hadde, Men det og en del av det andre du etterlyser begrenser seg pga de kjappe 29 minuttene vi har til rådighet. F.eks har anmeldelser vært satt på sendeplanen i en eller to av sendingene, men har blitt kuttet ut (ironisk nok for å gi mer tid til intervjuene, som du også etterlyser mer tid til). Intervjuene blir da også ofte klippet litt nettopp for å få plass til dem i sendingen.

  Påstanden om at Lydverket appellerer til «kjendissvermeriet og kikkermentaliteten» er jeg brutalt uenig med. Skjønner egentlig ikke hva du snakker om.

  Vi tenker ikke over om folk er A-kjendiser eller ikke, men det er viktig at de har en historie å fortelle eller noe å formidle. Da er de ofte kjente folk, og vi kan ikke holde det mot dem.

  Bob Hund hadde Lydverket en svær reportasje om for et år eller to siden, så den kvoten er nok brukt opp foreløpig. Så dem live i fjor, synes det var helt midt på treet interessant, men skjønner at de har en god gjeng trofaste fans.

  Å gjøre ting relatert til band som «kommer til Norge» er litt kinkig, siden vi først får tilgang på intervjuer når bandet faktisk ER i Norge. Massive Attack fikk vi til, det var kult å få intervjuet på luften dagen etter de spilte for utsolgt Sentrum.

  Du er for øvrig den eneste av hundrevis av tilbakemeldinger vi har fått som synes første programmet var det beste. Og igjen: det er helt greit.

  Ordspillet ditt tok jeg rett og slett ikke. Regnet med at det bare var klassisk orddeling-fuckup. Skulle gjerne prøvd å være bedre og laget artigheter på ditt etternavn, men vanskelig siden du i likhet med Kongehuset opererer med bare fornavn. (Det var forresten mitt forsøk på å være morsom).

  Asbjørn

 10. Carl-Henrik Nilsen sier:

  Jeg synes du gjør en jævlig bra jobb Asbjørn! Var til stedet under opptakene nå om tirsdagen, og du virket profesjonell og hadde god dialog med både intervju-objekter og publikum når kameraene ikke var på.

  Jeg må også få legge til at du er etter min mening den beste programlederen på Lydverket så langt. Jeg synes Rune Nilsson og Siri Høstmælingen gjorde en grei jobb for noen år tilbake. Men jeg synes personlig du gjør en bedre jobb en de to og ikke minst bedre enn Mona B. Rise og Ingerid Stenvold. Vet ikke hva det er, men kan ha mye å gjøre med at du har vært et kjent ansikt i tabloid-musikk-norge i flere år, og at det derfor bli troverdig når du snakker om musikk. Med all respekt til foregående programledere, men det blir ikke like troverdig når en dame som man er vant med at intervjuer langrennsløpere og friidrettsutdøvere – sitter i skauen med Ivar Nikolaisen.

  Så stå på hele redaksjonen! Synes forøverig at konseptet med å spille inn sendingene «live» på Internasjonalen er veldig bra! Og kult med fast liten mini konsert på slutten =)

 11. BREMSESPOR! sier:

  Synd at sendigene ikke er lengre, men det er nok ikke deres feil. Enig i at Asbjørn er en troverdig og god programleder. Ingerid Stenvold, what the fuck? Skuffende.

  Liker opptredenen av artistene dere har besøk av på slutten av programmet, men savner litt av de lange «møtene» med spesielle band som programmet inneholdt i Monas tid. Husker spesielt godt Arctic Monkeys og ei veldig bra sending med Turboneger. Og det virker som, av en eller annen grunn at programmet var lengre før. Dere kunne kanskje laget reportasjer og slikt at dere dro hjem med forskjellige artister, så i platesamlingen deres, var med de i studio. Den slags. Det er alltid morsomt.

 12. Asbjørn Slettemark sier:

  B-spor. Det kommer kanskje opp spesialsendinger igjen senere, det er ikke lagt 100% på hyllen, men neppe på denne siden av nyttår. Men allerede i de to førstkommende sendingene får du lange, gode, grundige reportasjer (om 2000-tallet og grunge-revivalen) som forhåpentligvis nagler seg på minnet. Mens du venter anbefaler jeg dokumentaren «The Story Of Anvil». Musikkjournalistikk på høyeste nivå, uansett om man liker bandet eller ikke. Trenger ikke en gang kjenne til bandet for å bli rørt til tårer og juble høyt om hverandre. Her har du den til 60 kr inkl porto: http://www.play.com/DVD/DVD/4-/8839208/Anvil-The-Story-of-Anvil/Product.html

  Carl-Henrik Nilsen: Takk takk takk.

 13. charlott sier:

  hva heter den flaming lips sangen som ble spilt på lydverket TV???

 14. Vegard sier:

  Dersom du tenker på den som lå under nyheten om at de skal spille «Dark Side of the Moon», så var det «The W.A.N.D.» fra 06-albumet «At War With the Mystics» :)

 15. [...] Forrige gang Eva Weel Skram var på besøk hos Lydverket sang hun “Skyfri Himmel” sammen med Bjørn Eidsvåg og Lars Vaular. Se hvordan det gikk her. [...]

Legg igjen en kommentar