Go ahead, make my day

Lydverket hyller artisten Clint Eastwood på 80-årsdagen

Skrevet av:
Publisert 15:26 31 mai, 2010
Clint Eastood er 80 år ung i dag.

Clint Eastood er 80 år ung i dag.

Filmikonet Clint Eastwood fyller 80 år i dag. Ikke bare har Hollywoods kuleste katt forgyllet lerretet med uforglemmelige opptredener foran og bak kamera, han kan også se tilbake på en lang karrière i musikkens tjeneste.

Clint Eastwood har spilt i over 50 filmer, og regissert over 30. Men når hans 80 år på jorden skal oppsummeres, kommer man heller ikke utenom musikeren og musikkelskeren Clint Eastwood. Allerede tidlig på 60-tallet ga han ut albumet Clint Eastwood sings  Cowboy Favorites. I filmen Paint Your Wagon, som kom i 1969, sang han flere låter, deriblant «I Talk To The Trees.»

Senere har han brukt sangstemmen sin i filmer som Kelly’s Heroes og Honketonk Man – og  duettert med artister som Ray Charles og Merle Haggard.

Eastwood elsker jazz, og det var han som regisserte filmen om Charlie Parker, Bird (1988). Han har komponert en rekke soundtrack, blant annet til Unforgiven og The Bridges Of Madison County, og er kreditert som en av låtskriverne bak Diana Kralls «Why Should I Care».

I Gran Torino, filmen Eastwood har erklært er hans siste som skuespiller, synger han tittellåten sammen med Jamie Cullum.

Clint Eastwood feirer ugjerne dagen i dag, og har ingen større planer enn å drikke et glass vin med konen Dina . Og den 80 år gamle musikkelskeren kan heve glasset i visshet om at han har satt solide spor etter seg også på den musikalske fronten. her er et knippe til ære for Clint:

Gorillaz har laget hele to hyllester til  sjefen sjøl, nemlig «Clint Eastwood» og «Dirty Harry».

Kåre & The Cavemen laget i sin tid låten «Inspector 71″, en tittel som refererer til Dirty Harry-filmene:

Lee Scratch Perry har også vist sin kjærlighet til Clint:

Gjett hvem Adam And The Ants namedropper i «Los Rancheros»?

Listen er lang, men la meg avslutte med den jamaicanske artisten Robert Brammer. Han tok like godt Clint Eastwood som kunstnernavn. Et av albumene hans heter, frekt nok, The Real Clint Eastwood.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Go ahead, make my day"

Legg igjen en kommentar