Girls. Foto: Sandy Kim/promo

Girls. Foto: Sandy Kim/promo

Girls forbanna på Girls

Christopher Owens liker svært dårlig at den nye HBO-serien har samme navn som bandet hans.

Skrevet av:
Publisert 11:37 23 april, 2012
Girls (tv-serien). Foto: Promo

Girls (tv-serien). Foto: Promo

I går ble andre episode av den mye omtalte HBO-serien Girls sendt i USA, en serie som handler om en liten gruppe jentevenner i 20-årene som prøver å få fart på livene sine i New York. Enkelt og greit har skaperen av serien og hovedrolleinnehaveren Lena Dunham bare kalt serien for Girls, noe som ikke faller i like god jord hos frontpersonen i San Francisco-bandet Girls, Christopher Owens. Nylig tok han ut frustrasjonen på sin Twitter-konto, og skrev blant annet følgende:

- Tror du tv-serien i det hele tatt tenkte seg om to ganger før de brukte bandnavnet vårt som navn på tv-serien sin? Jeg vedder på at de bare ”fuck det, fuck dem”.

Owens mener altså at han har enerett på ordet «girls», et ord som strekker seg mye lengre tilbake enn det bandet hans gjør. Det virker kanskje litt snodig at en tv-serie som faktisk handler om jenter ikke kan hete Girls, mens bandet til Owens, som ikke består av jenter, men faktisk bare av gutter, kan? Kanskje Owens i utgangspunktet ikke burde valgt et ord som relaterer til halve verdens befolkning? Owens poeng er nok allikevel at han føler at bandet hans har opparbeidet seg en viss kulturell betydning i løpet av sine fem år og to album-lange fartstid, og mener tv-serien utnytter seg av dette.

Anmeldelse: Girls – Father, Son, Holy Ghost

- Det suger å bli informert av et så stort firma som HBO at du ikke har stor nok kulturell betydning, slik at navnet ditt kan bli tatt fra deg. Vi er bare et lite indieband, mens HBO er et gigantisk firma, fortsetter han.

Men burde ikke Owens kanskje sett på denne navnestjelingen som en god ting, med tanke på hvor høy stjerne Lena Dunham har fått i det siste? Owens innrømmer imidlertid at det ikke er noe han kan gjøre med det.

- «Girls» er tydeligvis et ord man ikke kan eie, men hadde de respektert oss hadde de ikke brukt det. Jeg skulle bare ønske at noen hadde sagt ”oh, det er søtt band som allerede heter Girls, la oss legge til et ord til i navnet på serien, fordi vi liker dem så godt”.

Og bare for å poengtere hva Owens mener med nettopp kulturell betydning, prøver han å dra noen kulturelle sammenligninger, og avslutter med følgende tweets:

- Jeg har en ide. La oss lage en tv-serie om en amerikansk familie og kalle den «The Smiths». Eller, jeg har en ide. La oss starte et band og kalle det «The Simpsons».

Se Girls (bandet) sin siste musikkvideo til «My Ma» her:

Tags: , , , ,

Del "Girls forbanna på Girls"
 

5 kommentarer på “Girls forbanna på Girls”

 1. Kåre Garnes sier:

  Trodde det var Gene Simmons som eide det navnet ..

 2. Kåre Garnes sier:

  Trodde det var Gene Simmons som eide det navnet ..

 3. Kåre Garnes sier:

  Trodde det var Gene Simmons som eide det navnet ..

 4. Anonym sier:

  Hvem kaller bandet sitt for «girls» da, det er dømt til å bli problematisk.

 5. Rubendw sier:

  For en tulling. Han vil vel bare ha oppmersomhet rundt det sannsynligvis dårlige bandet sitt. Jeg skal i alle fall ikke falle for fristelsen og høre på noen av låtene deres. 

  Kanskje han heller skulle sett på denne lista: http://en.wikipedia.org/wiki/Girl_(disambiguation) 

Legg igjen en kommentar