Fucked Up

Til helgen får uttrykket «å kjenne sin besøkelsestid» ny næring når Fucked Up inntar Oslo. Bandet fra Toronto har spunnet et intrikat nett av myter rundt seg selv, og konsertene deres har en tendens til å ende i komplett kaos. Da de nylig gjorde en 12 timer lang konsert i New York var Vampire Weekend-vokalist […]

Skrevet av:
Publisert 10:43 25 november, 2008
Fucked Up. Foto: David Waldman

Fucked Up. Foto: David Waldman

Til helgen får uttrykket «å kjenne sin besøkelsestid» ny næring når Fucked Up inntar Oslo. Bandet fra Toronto har spunnet et intrikat nett av myter rundt seg selv, og konsertene deres har en tendens til å ende i komplett kaos. Da de nylig gjorde en 12 timer lang konsert i New York var Vampire Weekend-vokalist Ezra Koenig og Moby blant gjestene på scenen, men Fucked Up må nok nøye seg med et kortere sett på Øya OpenGarage på lørdag.

Med forbilder som Monor Threat og NOFX, tok Fucked Up sine første babysteg i 2002 eller deromkring. Siden fulgte en strøm av sjutommere og legendariske konserter. Bandet har ingen offisiell hjemmeside eller profil på Myspace, men til gjengjeld har Fucked Up sin egen blogg. De slapp det kritikerroste albumet The Chemistry Of Common Life i oktober, og her kan du høre en av låtene derfra, «Twice Born»:

Twice Born

Arcade Fire, Jarvis Cocker og Bloc Party er selverklærte fans av Fucked Up, som liker å omgi seg med et slør av mystikk. De opererer alle under pseudonymer, og det sies at vokalisten har en karrière på si som suksessrik filmprodusent. Men det spørs hvor mange filmer han får produsert for tiden. Fucked Up er nemlig i ferd med å ta sjumilssteg ut av undergrunnen, og lørdagens konsert på Garage anbefales på det aller varmeste!

Her kan du nyte to kjappe pønkklassikere fremført av Fucked Up med Ezra Koenig på vokal, Blitz-låten «Someone’s Gonna Die Tonight» og Descendents-låten «Parents»:

[youtube gp3WLzO-dyU&eurl=http://www.thedailyswarm.com/watch/watch-fucked-vampire-weekends-ezra-koenig/]

Her fremfører Fucked Up «Twice Born» på et herretoalettt, en opptreden som endte med at de måtte punge ut noen tusen dollar i erstatning for den trasha dassen:

[youtube OqsdSti02gQ]

Fucked Up og Moby – «Blitzkrieg Bop»:

[youtube 4lddCj-OPeI&feature=related]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Fucked Up"

Legg igjen en kommentar