Slipknot, Hovescenen -

From Iowa with love

Slipknot, Hovescenen En gang var Slipknot noe av det skumleste man kunne se på en scene. Nå til dags er det takknemlighet og inkluderende holdninger som gjelder også der i gården. Det er noe litt absurd når et band med forstyrrende skrekkfilm-masker og et strengt antisosialt image proklamerer ”we love you” fra scenekanten og snakker […]

Skrevet av:
Publisert 1:08 25 juni, 2009

Slipknot, Hovescenen

terning3

Slipknot, Hovefestivalen 2008. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Slipknot, Hovefestivalen 2008. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

En gang var Slipknot noe av det skumleste man kunne se på en scene. Nå til dags er det takknemlighet og inkluderende holdninger som gjelder også der i gården.

Det er noe litt absurd når et band med forstyrrende skrekkfilm-masker og et strengt antisosialt image proklamerer ”we love you” fra scenekanten og snakker om publikum som en vakker familie. Det er ikke mer enn fem år siden det samme bandet stod på scenen i Bendiksbukta i Kristiansand og skremte skiten ut av både undertegnede og mange andre. Den gangen var det en horde uhyre aggressive skapninger som stormet scenen og tok strupetak på publikum. I 2009 har Slipknot blitt et showbizfenomen. Det skal ikke være ubehagelig å se dem, det skal være tøft, imponerende og sirkusaktig. Mye av brodden er borte og Slipknot framstår som 2000-tallets Kiss, bare med veldig mye dårligere låter.

Når det er sagt er showet Corey Taylor og de sju andre medlemmene leverer en headliner verdig. Det både ser og høres lynproft ut. Hydraulisk trommepodie, voldelige perkusjonisme og brølevokal kombineres med uhyre presis thrash-riffing, konstante rytmebrekk og en trommis (Joey Jordison) i verdensklasse. Det er sjeldent effektivt, men også litt uinteressant som musikk. For selv om de har blitt langt mer melodiske med åra og drar inn elementer av både rap, drum’n’bass og industri er det vanskelig å høre låter som vil bli huska i det lange løp. Når så også konseptet har mista nyhetens interesse står man igjen med et show som er egna til å glede unge metal-fans, men som er glemt like fort som man rekker å si Des Moines, Iowa.

Håkon Moslet

Tags: , , ,

Del "From Iowa with love"
 

30 kommentarer på “From Iowa with love”

 1. Stian sier:

  Håkon Moslet: Terningkast 1

 2. Espen aka Spraycan sier:

  Denne konserten fortjener helt klart mere enn en lusen 3′er.

  Og en ting til: God research

  Slipknot består av 9 personer, ikke Corey Taylor og de sju andre.

  Jeg er enig med Stian, Håkon Moslet: Terningkast 1.

  Håkon Moslet har derimot fått med seg riktig navn på trommis Joey Jordison, i motsetning til dagbladet.

 3. Espen aka Spraycan sier:

  Og en ting til:

  Jeg må si alle reporterene som skriver om slipknot er veldig flinke, de har alltid noe feil.

  Arendals Tidene tror Slipknots nyeste album heter «All Hope Is Lost». Gratulerer.

  http://www.arendals-tidende.no/index.cfm?event=doLink&famID=87325&frontFamID=38722

 4. Hans sier:

  Herregud for noe pissprat!
  Ja når slip kom på musikkscenen var det nytt og spennende,sånn er det jo med alle band som har noe ekstra,men at man skal forvente det samme flere år etter er litt for opptimistisk Moslet!

 5. [...] ANMELDER Little Boots Slipknot, Hovescenen M. Ward, Amfiscenen Metronomy, Teltet Enslaved, Hovedscenen The [...]

 6. [...] ANMELDER Q-Tip, Amfiscenen Little Boots Slipknot, Hovescenen M. Ward, Amfiscenen Metronomy, Teltet Enslaved, [...]

 7. Stig Johnsen sier:

  Minner meg om eldre folk som fikk høre Metallica for første gang og presterte å si at Deep Purple har gjort det samme før bare bedre. Trist at ikke PeTRe bruker penger på og la oppegående journalister jobbe på festivalen istedet for å sponse en ferie for noen som heller burde sutre på Down on the Farm med resten av gamlisene.

 8. Anonym sier:

  Vis det er det inntrykket du (anmelder) fikk så trur jeg ikke du så det som vi så. Jeg som sikkert mange andre var veldig fornøyd med konserten. Flott utvalg av sanger, god stemning i folke mengden som til sammen gjorde den til en konsert jeg aldri kommer til å glemme. Jeg mener at alle aviser sender feil folk til å skrive om konserter generelt, jeg mener dere har sendt ut en uproff anmelder. I mitt syn fikk den konserten en 5′er den hadde fått 6′er vis den hadde var lengre for jeg ville så ha sett mer, men det er noe jeg trur at Hove har bestemt. Det er flere av dem sine sanger som jeg alltids kommer til å huske ikke på grunn av at de var så kule eller ikke men fordi de endret mitt syn på musikk noe som jeg takker dem (Slipknot) veldig mye for.

  Lydverket = Shit.

 9. Robert B sier:

  Håkon Moslet jeg må si et par ting. Jeg var ikke på konserten på Hove. Men jeg så Slipknot i oslo spektrum når de var her sist. Og der eide dem, det samme gjorde de på konserten jeg så på internett fra download festivalen. Så Håkon Moslet det er nok du som har blitt for gammel for Metal.

 10. geir sier:

  konge anmeldelse! Slipknot ble pusete og koseband for et par album siden! «from iowa with love», så sinnsykt på ballen!

 11. Anonym sier:

  jeg dør! Slipknot er kanskje ikke de samme som før, men det du vil frem til er at de like gjerne bare kan ta av maskene, men da er det iallefall ikke slipknot vi kan kalle de. og det er 10 år siden de starta, da er det mulig at folk blir litt mer vant til å se og høre på de. hvis man hører på hvert album, så har corey forskjellig måte å skrike og synge på. hvis slipknot begynner å si: we hate you norway, så tipper jeg på at mange begynner å reagere. han driver jo å sier fuck you og masse sånt, men han får jo låv til å si we love you, da blir vi jo glade. og etter 10 år i musikkbransjen så blir man veldig knyttet til fansen. de leverer like bra hver eneste gang de går på scenen, så jeg syntes det bare er slapt å si at det er teit at de liker fansen sin. jeg fatter ikke hva som er galt med det.. hvis du har noe å klage over, kan gå heller preike om fat joe.

 12. Khake sier:

  «For selv om de har blitt langt mer melodiske med åra og drar inn elementer av både rap, drum’n’bass og industri er det vanskelig å høre låter som vil bli huska i det lange løp»

  Øhhh.. Alle disse elementene var da vitterlig på den første platen også. Så det er vel litt bom å si at dette er noe som er kommet med årene. Dette er noe som har vært Slipknots styrke hele veien; å klare å kombinere thrash- og death metal-riff med melodiøsitet som strekker seg langt utenfor nevnte genres standard. D’nB- og insdustrielle tendenser har også vært til stede hele veien.

  Dessuten er vel Slipknot en av bandene som faktisk har mestret dette med skikkelige anthem-refrenger med høy allsangfaktor – i alle fall hvis en sammenligner med en god del andre metallband det er natulrig å sammeligne med. Eksempelvis People = Shit, Spit it Out etc. Det sier seg selv at det er lite som kommer opp mot Maidens Fear of the Dark, men så er heller ikke Slipknot Maiden (eller Kiss) – og dette er da også sammenligninger som er litt søkte etter min mening.

  At anmelder ikke liker bandet eller i alle fall deres siste konsert er selvsagt anmelders privilegium – og smak er subjektivt, for all del.

 13. Eivind sier:

  jeg synes anmeldelsen er grei men du er tydeligvis ingen slipknot fan. Slipknot er noe man enten liker jævlig godt, eller ikke. jeg har hørt på slipknot et par år nå, og jeg vil si meg enig i at de har blitt mer uorginbale med tiden, men jeg tror at det er fordi de har blitt eldre, har stifta familie osv. man kan ikke skrive sanger om alt dritten man har opplevd i all evighet. de to første albumene er rein kritikk av musikk bransjen, mennekser osv, men de hadde samtidig et budskap som er ekstremt viktig for folk å få med seg, og det budskapet har de fortsatt, og det budksapet er «i am who i am so dont you fucking judge me». men ikke kom å si at de er blitt bløte siden de sier «we love you» searcher du litt på youtube så finner du flere videointervjuer av dem fra 2002-2005 der de sier at fansen betyr ALT.
  http://www.youtube.com/watch?v=hPp7xAiz1zw

 14. Jossi sier:

  Jeg sto langt fremme på denne konserten og storkoste meg virkelig, eneste jeg kan klage på er lyden som var veldig dårlig, men det er vel strengt talt ikke Slipknot sin feil, – de kan sakene sine og jeg synes de spillte dritbra! heldigvis kan jeg alle tekstene så jeg kunne synge med selvom det var vanskelig å høre hva corey sang. Lyden på Enslave var også rimelig ræva – hørte nesten ikke vokalen i det hele tatt, så terningkast 1 til lydteknikkerne den dagen

 15. Stampen sier:

  «Det er noe litt absurd når et band med forstyrrende skrekkfilm-masker og et strengt antisosialt image proklamerer ”we love you” fra scenekanten og snakker om publikum som en vakker familie.»

  Han sa det noe mer som: «We fucking love you motherfuckers» og «You motherfuckers are fucking family» Du kan kanskje skrive i hvilken sammenheng også?

  Klovn–>Håkon Moslet

 16. Sebastian sier:

  Håkon Moslet, lær deg facts før du uttaler deg om noe. Du er den mest talentløse anmelderen jeg har sett bortsett fra de i VG. Helt utrolig at folk med så bra karakterer (som trengtes for å ta grad i journalistikk håper jeg) leverer så dårlig.

  Jeg er ikke spesielt Slipknot-fan, og den konserten var konge, punktum finale!! Det er rett og slett ikke noe annet å si på det, verken objektivt eller subjektivt! Så gjør oss alle en god tjeneste og skaff deg en annen jobb, i hvert fall alt annen enn musikk, vi blir flaue!!

  If anyone from the band would ever read this: We’re all fucking embarassed of this so-called «reporter». The concert kicked the shit, period.

 17. SlipknotFan sier:

  tar ikke en anmeldelse seriøs når han ikke engang vet hvor mange medlemmer det er i bandet.

 18. slipknot2009 sier:

  håkon Moslet=shit

 19. Jørgen! sier:

  Er ganske pinlig berørt over Frøken Moslet når han ikke vet hvor mange bandmedlemmer det er engang. Burde kanskje sette seg litt inn i musikken og bandet før det skal anmeldes. Om jeg som metall-elsker skulle anmeldt en Britney Spears konsert så hadde jeg kalt det tamt og jævlig men kanskje den som liker sånn musikk hadde gitt den en klar 6er. Håpløst subjektivt!

 20. Mathias sier:

  En del saklige tilbakemeldinger på anmeldelsen her, men skulle ønske 14-åringene klarte å takle at Slipknot har fått en dårlig anmeldelse og te seg litt mer voksent. Argumenter som at «jeg så dem ikke på hove men jeg har sett dem før å der var dem bra så du er for gammel for metal» blir rett og slett bare helt usaklig. Uansett, jeg synes det var en middelmådig konsert som fortjente en firer. Det hele blir noe tilgjort og følelsesløst når Taylor sier at Hove er det beste publikum han har spilt for. Dessuten virker det som at for Mick, James, Paul og Chris er dette bare enda en dag på jobb. De øvrige medlemmene (kanskje med unntak av Craig) er flinke til å få publikum på beina, og bandet gjør et godt liveshow all over.

 21. I og med at slipknot er så mange i et band, gjorde de det MYE bedre enn en treer altså. Det er tross alt ikke slipknot sin feil at lyden ble litt dårlig. Trommene var jo helt utrolig, vokalen var dritbra og gitar-riffene var råe. Dette er bare en manns mening folkens. Sekser fra meg, ikke bare fordi slipknot er mitt favorittband, men også for at dette var en makeløs framføring av slipknot på onsdag! Slipknot har alltid hatt de beste live-showene noensinne etter min mening.

 22. Og NEI FY FAEN slipknot har IKKE mye dårligere låter enn KISS. Kanskje etter din mening gamle håkon. ARRRGH, anmeldere disse fagene gjør meg så drit sur! Jeg hater anmeldelser. Gir folk feil forhåpning. Ikke hør på håkon folkens.

 23. stimps sier:

  Anmeldensen trekker terningkast av helt feil grunn. Kjenner jeg blir skikkelig provosert når jeg leser dette. Man kan kansje sette bandet ned på en 4′er pga forferdelig dårlig lydkvalitet. Men å komme her å si at de ikke leverer som de gjorde for 10 år siden blir bare ufattelig patetisk. Selvfølgelig forandrer et band seg i løpet av en 10-års periode. Det blir jo bare helt sykt å si noe annet.

 24. Anonym sier:

  3??? haha, må være en spøk.. beste konserten på Hove noensinne, og jeg har vært alle årene!

 25. blæ sier:

  snakket med mange som ikke likte slipknot etter denne konserten. de synes de var sykt bra og det var liv. anmeldsen sugde som alle andre han har laget (f.eks disturbed) og han burde begynne å anmelde musikk han faktisk kan noe om

 26. maritata sier:

  e vart skufft øvve konserten.

 27. [...] Les anmeldelse av Slipknot-konserten fra Hove her. [...]

 28. sier:

  Gaad! HElt enig med Anonymous, Lydverket=shit!

  skaff en anmelder som kan noe om bandet som skal anmeldes! Dette var en tåpelig anmeldelse!

  Jeg blir flau over reportere/anmeldere som ikke engang vet hvor mange medlemmer det er i bandet!!!

Legg igjen en kommentar