Arnel Pineda

Arnel Pineda

Fra uteligger til rockestjerne

Softrock-bandet Journey fant ny vokalist via Youtube. Nå har historien blitt film.

Skrevet av:
Publisert 8:19 27 april, 2012

Journey var enormt populære i USA på 80-tallet. Med vokalisten Steve Perry bunkret de opp hit-album etter hit-album, og var en gjenganger på radiobølgene. 90-tallet var ikke like hengivent til bandet, og etter diverse pauser og vokalist-skifter var Journey i 2007 uten sanger. Akkurat samtidig som skaperne av Sopranos brukte «Don’t Stop Believin»» i aller siste scene av serien. Noe som gjorde at bandet fikk en voldsom kommersiell boost. Men uten vokalist kunne ikke Journey turnere.

I desember 2007 fant så gitarist Neal Schon den perfekte stemmen via Youtube. Arnel Pineda sang låter av Journey i coverbandet The Zoo, men bodde i Manila på Filippinene. Schon sendte umiddelbart en epost til Pineda, som på sin side trodde det hele var lureri, og droppet å svare. Etter å ha blitt overtalt av en venn responderte Pineda likevel på henvendelsen, og historien forteller at Journey-gitaristen ringte ti minutter etterpå.

Journey med Pineda

Det hele endte med en prøvespilling, og så jobb som den nye vokalisten i Journey. Sammen har de siden laget to populære album, og ikke minst benyttet seg av sin nye popularitet på live-fronten, der de har blitt en av de store publikumsvinnerne i USA.

Hele Youtube-eventyret har nå blitt film, og denne uken har Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey premiere på Tribeca Film Festival i New York. Filmen tar for seg Pinedas barndom som hjemløs i Manila, og dokumenterer vokalistens merkelige vei til berømmelse med Journey.

- Jeg hang ut med vennene mine, og de fikk meg til å synge for mat. Så gikk vi til parken for å sove med de andre hjemløse ungene, forteller Pineda i filmen.

Pinedas stemme har bragt ham popularitet og suksess, alt som følge av videoer på Youtube, og Neal Shons søkemotor.

- Etter å ha sett videoene om og om igjen måtte jeg bare gå vekk fra datamaskinen, og la hva jeg hadde hørt synke inn. Det låt for godt til å være sant. Jeg tenkte at han umulig kunne være så bra, forteller Schon.

Selv om Pineda etter flere år i Journey har klart å overbevise skeptikerne om at han er en god vokalist er det fremdeles mange som vil ha Steve Perry tilbake på mikrofonen. I et intervju med Huffington Post nylig åpner Neal Schon døren på gløtt, uten at det i så fall vil gå ut over Pinedas rolle i bandet.

- Jeg tror ikke det blir aktuelt å ikke ha Arnel med i bandet. Men aldri si aldri. Man kan aldri spå hva som kommer til å skje. Kanskje om ti år? Seks år? Hvem vet? Men hvis situasjonen der Perry vil tilbake i bandet dukker opp, tror jeg at begge vokalistene vil være med. Jeg tenker at det kan være måten å gjøre en avskjedsturné på. Det er den eneste skikkelige måten å gjøre det på.

Se traileren til Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey under.

Les også: Fra Manila til Skålevik via Youtube.

Tags: , , ,

Del "Fra uteligger til rockestjerne"
 

4 kommentarer på “Fra uteligger til rockestjerne”

  1. [...] Journey som hadde premiere på Tribeca Film Festival i New York denne uken. Jeg har laget en større sak om filmen og historien hos Lydverket, om det pirrer. Traileren til filmen ser du over.Tags: film, Journey, videoDel "Historien bak [...]

  2. OvPe sier:

    Vil også tror at musicalen «rock of ages» hvor Don’t stop believin’ brukes som avslutningsnummer, har vært med på å sørge for at Journey har fått økt popularitet de siste årene. Så den i London i vinter, og anbefales på det sterkeste.

  3. OvPe sier:

    Vil også tror at musicalen «rock of ages» hvor Don’t stop believin’ brukes som avslutningsnummer, har vært med på å sørge for at Journey har fått økt popularitet de siste årene. Så den i London i vinter, og anbefales på det sterkeste.

  4. Anonym sier:

    Så dem da de spilte i Oslo for noen år siden, og jeg kan ikke si at Arnel var noe annet enn en fantastisk god vokalist, og således helt perfekt i Journey. Men det er likevel noe magisk med Steve Perry, og det var jo litt trist at jeg ikke fikk oppleve Journey slik de var i storhetstiden. Uansett et fantastisk band.

Legg igjen en kommentar