Fra Nashville til Brighton uten trommis

The Young Republic fra Nashville er i startgropen til det som kan bli en strålende karrière. Den folk-inspirerte popen deres fikk The Boston Herald til å beskrive musikken som The Shins med låter skrevet av Mozart. Men dessverre fikk det unge bandet en trang start på The Great Escape i Brighton i helgen. » Catch […]

Skrevet av:
Publisert 18:22 19 mai, 2008

The Young Republic (foto: TYR)

The Young Republic fra Nashville er i startgropen til det som kan bli en strålende karrière. Den folk-inspirerte popen deres fikk The Boston Herald til å beskrive musikken som The Shins med låter skrevet av Mozart. Men dessverre fikk det unge bandet en trang start på The Great Escape i Brighton i helgen.

» Catch them while you can» skrev en begeistret anmelder i The Guardian etter en konsert The Young Republic gjorde i London i fjor høst, og sammenlignet glatt vokalist Julian Saporitis stemme med storheter som Jack White og Jonathan Richman. Dermed skulle alt ligge til rette for deres første headliner-turnè i Storbritannia. Dessverre bestemte trommisen seg for å slutte bare noen uker før turnèen startet.

The Young Republic på scenen i Brighton (foto: Kristin Winsents)

Det var dermed en redusert utgave av The Young Republic som spilte på Horatio’s BarBrigton Pier i helgen. Fiolinist Nate Underkuffler satt bak trommesettet, men det var helt tydelig at det var lightversjonen av bandet som med stort humør prøvde å vekke morratrøtte festivaldelegater.

Vokalist Julian Saporiti kunne opplyse om at en flunkende ny trommis er klar til å overta trommestikkene, så det er vel bare å håpe at det funker som en kule, for det er helt klart at The Young Republic har mye å fare med. Bandet er signet til den svært så sympatiske labelen End Of The Road Records, som blir drevet av det som sies å være en av Englands aller hyggeligste festivaler, End Of The Road Festival i Dorset.

The Young Republic: «Modern Plays»

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Fra Nashville til Brighton uten trommis"
 

1 kommentar på “Fra Nashville til Brighton uten trommis”

  1. østfold sier:

    Kan noen være så snill å booke disse til en festival i Norge i sommer? Må være perfekt for Down On The Farm…

Legg igjen en kommentar