Fra Manhattan til Houston – NME kårer tiårets låt

Du kan løpe langt bort og du kan gjemme deg under en stein, men du slipper ikke unna listegalskapen. Nå har NME kåret 2000-tallets feteste låt. I forrige uke kåret det innflytelsesrike musikkmagasinet NME de beste platene som ble sluppet mellom 2000 og 2009. Da vant de kritthvite New York-indieguttene i The Strokes for debuten […]

Skrevet av:
Publisert 8:00 26 november, 2009
Fra denne byen kom tiårets beste låt, mener NME. Houston by night.

Fra denne byen kom 2000-tallets beste låt, mener NME. Houston by night.

Du kan løpe langt bort og du kan gjemme deg under en stein, men du slipper ikke unna listegalskapen. Nå har NME kåret 2000-tallets feteste låt.

I forrige uke kåret det innflytelsesrike musikkmagasinet NME de beste platene som ble sluppet mellom 2000 og 2009. Da vant de kritthvite New York-indieguttene i The Strokes for debuten Is This It.

Houston, Texas

kårer NME tiårets beste enkeltlåt. Vi må et stykke unna Manhattans Velvet Underground-inspirererte indierock for å treffe vinneren, men vi holder oss fremdeles i USA. Beyonce er fra Houston i Texas, og stikker av med 1. plass for 2003-singlen «Crazy In Love». Med på låten er også Jay-Z, som Beyonce senere giftet seg med. «Crazy In Love» er hentet fra Beyonces solodebut Dangerously In Love. Dersom du hadde glemt hvor ubeskrivelig bra videoen til «Crazy In Love» er, kan du se den her.

Lite engelsk musikk

På plassene bak Beyonce finner vi MGMT popepos «Time To Pretend», The Strokes indiehit «Hard To Explain», MIAs vokseslager «Paper Planes» og Outkasts Polaroid-hyllest «Hey Ya!». Ikke veldig britisk fokus, kan man trygt si. Resten av Topp 20-listen finner du her.

PS: Visste du at albumet Dangerously In Love gikk til 1. plass i Norge, men singlen «Crazy In Love» ikke er registrert med en eneste uke på Topp 20. Underlig.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Fra Manhattan til Houston – NME kårer tiårets låt"
 

6 kommentarer på “Fra Manhattan til Houston – NME kårer tiårets låt”

 1. Einar sier:

  «…Manhattans Velvet Revolver-inspirererte indierock…» ? Velvet UNDERGROUND mener du vel? Eller er du så fan av Slash sitt gamle band at du tenker på dem 24/7. Uproft.

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Whooooops, der var det litt tidlig på morgenen. Skrev saken i 07.30-tiden, det var rett og slett god gammeldags tanketomhet før kaffen hadde slått skikkelig inn. Har rettet nå, takk for at du påpekte det.

  PS: Jeg ga terningkast 3 til den siste Velvet Revolver-platen, og tenker heldigvis lite på dem. Svak 3-er.

  Asbjørn

 3. Einar sier:

  Jeg veit, men jeg må få lov å leike litt kjekkas når jeg først finner noe feil.

 4. Asbjørn Slettemark sier:

  Hehe, selvsagt. Sleng ned øksen når halsen legger seg til for hugg.

 5. Nico sier:

  Er dette seriøst? Av alt genialt og fantastisk som har kommet ut det siste tiåret så blir «Crazy In Love» kåret til den beste? Og det av NME? Trist.

 6. [...] 13.April Sist MGMT slapp et album endte de med å toppe VG-lista med låta kids. I itllegg mente NME at de hadde laget 2000-tallets nest beste enkeltlåt  og duoen endte også opp på Hove-festivalen, hvor vi tok en prat med gutta og  fikk vite at [...]

Legg igjen en kommentar