Bushido, tysk rapper, vil inn i politikken. (Foto: Promo, kingbushido.de)

Bushido, tysk rapper, vil inn i politikken. (Foto: Promo, kingbushido.de)

Fra gangsterrap til politikk

Bushido er en av Tysklands mest suksessrike artister. Nå vil han inn i politikken.

Skrevet av:
Publisert 11:07 15 juni, 2012
Poster for Bushidos biofilm. (Foto: Promo)

Poster for Bushidos biofilm. (Foto: Promo)

Bushido, en tysk gangstarapper, hvis homofobe tekster og nedsettende kommentarer om kvinner har utløst strid i hjemlandet, har planer om å danne sitt eget politiske parti.

Han kunngjorde sine politiske ambisjoner til fansen via Twitter tidligere denne uken. I etterkant har han gjort en rekke intervjuer hvor han insisterer på at dette ikke er et PR-stunt.

Sjekk ut Bushidos hjemmeside

Gangstarapperens omstridte tekster omhandler vold mot kvinner, pro-narkotika og homofobe meldinger. Under en tysk premieutdeling som hedret ham i fjor, protesterte flere prominente tyske musikere og kalte Bushido en «kvinnehater» og «kriminell».

I et intervju med Bild, Tysklands største tabloidavis, sier Bushido at hans mål er å bli ordfører i Berlin, eller i det minste vinne en plass i parlamentet. Han sa også at er ute etter å verve flere av sine VIP-vennene til sin sak, blant annet skuespiller Moritz Bleibtreu, tidligere tennisspiller Boris Becker og Dieter Bohlen, musikkprodusent og dommer på tyskernes Idol.

Bushido er en av Tysklands mest suksessrike musikere og har solgt over en million album. Han har i tillegg skrevet en bestselgende selvbiografi. I 2010 ble det sluppet en biofilm basert på hans liv. Filmen er produsert av den avdøde Bernd Eichinger og regissert av Uli Edel som sto bak The Baader Meinhof Complex. Filmen ble ikke godt mottatt av filmkritikere, men tjente inn nesten fem millioner dollar.

Nyheten om at han planlegger å gå inn i politikken har inspirert en rekke TV-programmer til å parodiere rapperen. Komedieshowet Dasding har blant annet gjort en greie rundt rapperen som ligger ute på Youtube. I videoen parodieres rapperen der han hyller narkotika og uttrykker et ønske om at flere jenter skal få silikonimplantater.

Bushido – «Ching Ching»:

Tags: , , ,

Del "Fra gangsterrap til politikk"
 

2 kommentarer på “Fra gangsterrap til politikk”

  1. Markus sier:

    Bushido er bare pinlig for Tyskland.

  2. Anonym sier:

    Ja Tyskland har jo gode tradisjoner for å velge folk som har en kvinnefiendlig innstilling og hat mot minoriteter som homofile. Ja det fremkommer nå også historier om at Hitler- som jeg sikter til- også uttrykte fornøyelse av bruk av narkotikum. 

Legg igjen en kommentar