Fra Eminem til Mastodon?!

Fra Eminem til Mastodon?!

Når Mastodon spiller inn ny plate, er det med produsenten til Eminem. Kan det være at Dr. Dre skal produsere progmetalheltene?

Skrevet av:
Publisert 13:46 25 mai, 2011

Norgesvennene i Mastodon hviler aldri. Atlanta-bandet spiller i Bergen og Oslo i juni, er aktuelle med Live At The Aragon, slår følge med Linkin Park på filmmusikken til Transformers 3, og er på toppen av det hele klare for å lage oppfølgeren til Crack The Skye.

Mastodon fortalte nylig via sin Facebook-side at to av låtene skal hete «Blasteroid» og «All The Heavy Lifting», men mer oppsiktsvekkende er det at en av de viktigste personene bak Eminem skal produsere platen. Dr. Dre? Nope. Paul Rosenberg? Neinei. Jimmy Iovine? Ikke ham heller. Det er Mike Elizondo som skal produsere albumet. Mike hvem, hører vi folkedypet mumle? Nå skal du høre – Elizondo er til tross for det anonyme navnet en real tungvekter.

Han bidro som låtskriver på 50 Cents monsterhit «In Da Club», har låtskriver/produsent-kreditt på åtte låter på Eminem-albumet Encore, spilte bass på store deler av Chronic 2001 og skrev i sin tid «The Real Slim Shady» med Eminem og Dr. Dre. I tillegg har han skrevet og produsert for Nate Dogg, Obie Trice, The Game og andre størrelser i hiphop-verden.

Betyr det at Mastodon nå kommer til å låte klassisk west coast eller white trash Detroit-rap? Neppe. Elizondo har nemlig stukket fingrene langt inn i rockekroppen også. Han produserte Avenged Sevenfolds spreke album Nightmare, så han klarer nok å skille en fuzzpedal fra vocoderen.

Mastodon lover på sin side at det nye albumet skal låte mer aggressivt enn progressivt, så da er det bare å lene seg tilbake, rydde moshpiten på Norwegian Wood og i Peer Gynt-salen i Bergen, og glede seg til Mastodon leverer nok en klassiker.

Bonus 1: Når du stikker på kino for å se Transformers 3, da kommer denne Mastodon-coveren som først ble gitt ut på 7-tommer til Record Store Day til å dukke opp.

Bonus 2: Et stykke ut i denne dokuen forteller Mastodon-produsent Mike Elizondo om hvordan han kom opp med DET gitarhooket til «In Da Club». Saklig riff.

Bonus 3: For en fantastisk låt.

Tags: , ,

Del "Fra Eminem til Mastodon?!"
 

3 kommentarer på “Fra Eminem til Mastodon?!”

  1. yjmetal sier:

    Skal ikke påstå jeg IKKE gleder meg :)

  2. Marve sier:

    Dave Grohl har visst også tatt en tur innom studioet…

  3. [...] også: Fra Eminem til Mastodon?! Bieber og Eminem vant [...]

Legg igjen en kommentar