Fort og fruktbart

Speed meeting på Bylarm har ikke noe med verken knark eller kjærlighet å gjøre, men er systematisk bransje-networking. Nesten som speed dating. På en mengde bord på et konferanserom på hotellet hvor Bylarm har basen sin, sitter mennesker og konverserer ivrig. Helt til det blåses i en fløyte, og de fleste av dem ser ut […]

Skrevet av:
Publisert 19:20 20 februar, 2009
Speed meeting på Bylarm. Foto: Åslaug Sem/NRK

Speed meeting på Bylarm. Joakim Haugland helt til venstre. Foto: Åslaug Sem/NRK

Speed meeting på Bylarm har ikke noe med verken knark eller kjærlighet å gjøre, men er systematisk bransje-networking. Nesten som speed dating.

På en mengde bord på et konferanserom på hotellet hvor Bylarm har basen sin, sitter mennesker og konverserer ivrig. Helt til det blåses i en fløyte, og de fleste av dem ser ut til å bytte bord. Det er nesten riktig.
- 38 delegater fra Norge – eller Norden – sitter ved et bord, mens de andre, internasjonale roterer. Det er i alt 52 utenlandske delegater som deltar på speed meetingen, forteller Vegard Waske, speed meeting-ansvarlig i Bylarm.

Det hele er betalt av UD, Innovasjon Norge og Bylarm i samarbeid med Music Export Norway. Folk i musikkbransjen skal få en mulighet til å knytte kontakter, informerer Waske:
- Vi inviterer utenlandske bransjeaktører som promotører, plateselskapsfolk, bookere og publishere som møter folk fra den norske og nordiske musikkeksportbransjen.
Hva skal dette resultere i?
- At de knytter kontakter og møter folk personlig som vil jobbe med noe de har å selge. De sitter sammen i ti minutter og spør ”hva driver du med”, så forteller man hva man har å tilby, hvilke artister, festivaler eller hva det skulle være man representerer.

Idéen til speed meetings kom etter flere mislykkede ”networking-barer”, forteller Waske:
- Vi slet i flere år med vi ikke fikk folk til å snakke sammen der. Ved å ”tvinge” folk til å prate, har dette vist seg å være veldig vellykket. Dette er noe helt annet enn å bare kontakte folk på telefon ut av det blå.

Joakim Haugland representerer både Smalltown Supersound og VME, og var tidligere skeptisk til denne typen arrangerte møter. Han har fått stadig mer smaken for hver gang han har deltatt.
- Du treffer folk du ikke har truffet tidligere, eller visst du hadde interesse av å prate med. Plutselig er det en eller annen som har et label på si, eller kjenner noen som kjenner noen. Jeg treffer for eksempel artistansvarlige for selskap som XL og Rough Trade. Det er store kanoner man ellers ikke ville truffet.

Haugland kommer i farta ikke på konkrete resultater av speed meetings, men understreker viktigheten av å knytte kontakter:
- Vi har nok fått booket artister til klubber og slikt tidligere. Slike speed meetings går veldig fort, og fremstår noe blurry etterpå. Først og fremst er dette verdifullt for å ivareta og knytte nye kontakter.
Samtidig – alle de timinutters møtene er ikke like nødvendige.
- Når du skal sitte der i ti minutter og prate om det du driver med sammen med noen som ikke er relevante, blir det litt tungt. Det er ti minutter med dødtid. Hva gjør du da?

Tags: , , , ,

Del "Fort og fruktbart"

Legg igjen en kommentar